Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II: Noc Kruka > Dyskusja
Przeładuj stronę Jak szybko dostac sie do nowego swiata?

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 28-01-06, 16:06   #1
Krecik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Posty: 15
Domyślnie

Idzie w jakis latwy sposob dostac sie do Nowego Swiata, bez robienia tych wszystkich uprzednio questow. Prosto wyjsc z wiezy Xardasa i sie tam dostac. Moze jest jakies tajemne przejscie lub jakis bug ktory pomoze nam sie tam dostac?
RPG
Krecik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-01-06, 17:05   #2
Werewolf
 
 
Werewolf awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2005
Skąd: masz hajs na picie?
Posty: 138
Domyślnie

Z tego co wiem to chyba nie ma niczego takiego. Bynajmniej nie spotkałem sie z tym. Zawsze jednak mozna wpisac kod na kamien aktywujacy portal, jeśli taki istnieje. To chyba jedyna mozliwosc - wpisac jakis kod, albo na wypełnienie misji albo na ornament.
RPG
Werewolf jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-01-06, 17:06   #3
Yakuza
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: Z Obozu Bractwa Śniącego
Posty: 71
Domyślnie

Cytat:
Idzie w jakis latwy sposob dostac sie do Nowego Swiata, bez robienia tych wszystkich uprzednio questow. Prosto wyjsc z wiezy Xardasa i sie tam dostac. Moze jest jakies tajemne przejscie lub jakis bug ktory pomoze nam sie tam dostac?
Jakiego Nowego Świata? Chodzi Ci o Jarkendar? Przecież do Nowego Świata dostajesz się od razu po wyjściu z wieży Xardasa. Najszybciej się dostać do Jarkendaru dołączając do najemników. Musisz wykonać questy bo nie dojdziesz tam żywy. Jakiś level musisz mieć.
__________________
Niech Śniący zbudzi się ku naszemu zbawieniu!
RPG
Yakuza jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-01-06, 18:27   #4
rafcik
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: Obóz Bractwa
Posty: 25
Wyślij wiadomość przez AIM do rafcik
Domyślnie

A po cholerę iść ci tam ot tak z wieży Xardasa? To bez sensu... Tak jak powiedział Yakuza, potwory tam są raczej silne - bez 10lvlu i jakiegoś gildiowego pancerza ani rusz. Poza tym to dziwny pomysł - jaki masz cel żeby wchodzić tam nie aktywując portalu? Tylko radochę z grania sobie odbierzesz... Co prawda Skip wspominał cos o przejściu przez góry które znają tylko 2 osoby i może o to ci chodzi - wiedz jednak, że jest to tylko "dodatek kosmetyczny", innej drogi niż przez portal ni ma
__________________
Ale człowiek i bestia nie zaprzestali wojny na ziemi Adanosa i płonął w nich gniew ich bogów...
RPG
rafcik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-01-06, 18:39   #5
Dj Kszesło
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Posty: 3
Domyślnie

Pokiego grzyba sie meczyc z questami? najlepiej isc chwile poexpic i miec jakis armor (lekki strazy przynajmniej tak ja mialem lub skorzany).
RPG
Dj Kszesło jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-01-06, 22:33   #6
piters2005
Pan Cienia
 
piters2005 awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: Poznań
Posty: 221
Wyślij wiadomość przez Skype™ do piters2005
Domyślnie

Nie rozumiem po co iść do Jarkendaru z 1 albo 2 levelem? Nie ma sensu, lepiej iść zgodnie z fabułą, i wykonać przed pójściem do Jarkendaru wszystkie questy.
Cytat:
  Pokiego grzyba sie meczyc z questami? najlepiej isc chwile poexpic i miec jakis armor (lekki strazy przynajmniej tak ja mialem lub skorzany).
Z tego co wiem, to bez używania kodów do Jarkendaru można dostać się dopiero w drugim rozdziale, więc i tak do którejś gildii musisz dołączyć. Chyba, że jest jakaś inna "legalna" droga do doliny (bez używania kodów), o której ja nie wiem. Wątpię więc, że szedłbyś tam ze skórzaną zbroją, chyba, że chciałeś specjalnie utrudnić sobie grę. No i nawet jeśliby wykonywać jak najmniej questów to w drugim rozdziale mamy przynajmniej 4 lvl. Ale nawet z 4 levelem wątpię, że ktoś by przeżył. Ja jak szedłem do Nowego Świata miałem 12 lvl, dobre staty, do tego Dobry Miecz i kuszę, a i tak nie było łatwo. Wyraźiłem swoje zdanie, kto ma ochotę niech idzie do Jarkendaru z 2 levelem i niech zostanie zabity przez pierwszego napotkanego bagiennego szczura. Pozdrawiem i polecam nabijać jak największy lvl przed Jarkendarem.
__________________
Dawny Członek Klasztoru
Kochający Mąż Małgosi :*
Poszukiwacz Podziemia Beliara
|Satyromaniak|Największy Fan Roberta Górskiego|
RPG
piters2005 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-01-06, 23:44   #7
Krecik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Posty: 15
Domyślnie

bo przeszedlem juz wczesniej gothica II (no prawie) i niechce mi sie robic tych samych qustow. Chcialbym od razu wyladowac na tej nowej ziemi Moze ktos by uzycil save'a?
RPG
Krecik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-01-06, 08:28   #8
Silgurf
Zbanowany
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 147
Domyślnie

Ja sam nie mam save'a. Pamiętam że Skip na tej plazy obok gildii złodziei mówił coś o przesmyku między klifami którym można się dostać do Jarkendaru ale w tym celu trzeba mieć jakiś okręt czy coś w tym stylu.
RPG
Silgurf jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-01-06, 11:18   #9
rafcik
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: Obóz Bractwa
Posty: 25
Wyślij wiadomość przez AIM do rafcik
Domyślnie

Ty ślepy czy jak?
Cytat:
Co prawda Skip wspominał cos o przejściu przez góry które znają tylko 2 osoby i może o to ci chodzi - wiedz jednak, że jest to tylko "dodatek kosmetyczny", innej drogi niż przez portal ni ma
__________________
Ale człowiek i bestia nie zaprzestali wojny na ziemi Adanosa i płonął w nich gniew ich bogów...
RPG
rafcik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-01-06, 13:55   #10
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: wieczny banita
Posty: 6 357
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Krecik@28-01-2006, 23:45
bo przeszedlem juz wczesniej gothica II (no prawie) i niechce mi sie robic tych samych qustow. Chcialbym od razu wyladowac na tej nowej ziemi Moze ktos by uzycil save'a?
276446
Facet, jak ty chcesz W TEN SPOSÓB przechodzic Gothica, to może przesłać ci na priva od razu końcowy filmik ze statku? Nie będziesz się wcale musiał meczyc z tę grę!
Nie rozumiem cię wcale. Jak ci się nie chce w nią grać, to po kiego grzyba zabierasz innym czas????
Ściągnij sobie kody, doładuj się, wtedy tylko musisz wykonać 4 zadania, żeby dostać obywatelem miasta, o możesz leciec do nowej krainy....
__________________
Pro Fide Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum

Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-01-06, 14:02   #11
Krecik
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Posty: 15
Domyślnie

Mnie nie bawi po któryś raz przechodzenie tej samej gry. Jeżeli widzicie w tym jakąś zabawe to gratuluje. Dla mnie te questy sa juz znane i nie dostarczaja mi zadnej niespodzianki. Po prostu nie umie wczuc sie w klimat, jak tak, jak w pierwszy raz to gralem.
RPG
Krecik jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-01-06, 18:41   #12
Smutas
Berserker
 
Smutas awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2005
Skąd: wieczny banita
Posty: 6 357
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Krecik@29-01-2006, 14:03
Mnie nie bawi po któryś raz przechodzenie tej samej gry. Jeżeli widzicie w tym jakąś zabawe to gratuluje. Dla mnie te questy sa juz znane i nie dostarczaja mi zadnej niespodzianki. Po prostu nie umie wczuc sie w klimat, jak tak, jak w pierwszy raz to gralem.
276605
Widzisz, tu są fani gry, co potrafili przechodzić G1 i G2 +NK po kilka, kilkanaście razy.
Jak ciebie to nie bawi, to po co tu się znalazłeś? jakiś ork cię nasłał???
Ja co kilka tygodni przechodzę sobie ją na nowo, zapisując się do innych gildii i jakos gra mi się nie nudzi. A jak komuś za drugim razem już się nie chce to niech spada!!
__________________
Pro Fide Rege et Lege
Honorowy Użytkownik Forum

Wredny barbarzyńca
User, który ma ZAWSZE rację :-)
RPG
Smutas jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
jak dostac sie do wodnego kregu? damian90_15 Pomoc 9 20-06-07 12:28
dostac się do klasztoru Katatonik Pomoc 3 25-01-06 08:18
Nowy obóz- jak się dostac Darth Vader Pomoc 20 27-02-04 18:54


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.