![]() |
#1 | |
Pan Cienia
|
![]() https://m.youtube.com/watch?v=HuuUaHa3_sg
Tak więc stało sie. Do pobrania dla każdego kto ma jakiegoś gothica na steamie. Właśnie imstaluje. Zobaczymy jak to wygląda EDIT: skończyłem. ogólnie szału nie ma. Nie czuć tego ciężkiego klimatu. Co nie zmienia faktu, że sposób przedstawiania fabuły, sam wygląd i wielkość lokacji to rzeczy, które wyszły im bardzo dobrze. Walka jest drewniana, ale w sumie w oryginale też była. Trzymam kciuki, żeby dobrnęli z tym do końca w jakiejś fajnej formie.
Ostatnio edytowane przez Sonisphere : 14-12-19 o 13:27. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Berserker
|
![]() Możed zbyt "oczojebne" kolorki, ale dziś tak się grafiki do gier robi. Drewniany system walki? MI tam pasuje. Ogólnie wrażenia na plus. Czekam na całość.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Syn boży
|
![]() Nie patrzcie na system walki, twórcy już zapowiedzieli, że będzie on zmieniony. Wszystko dzięki ankiecie która pokazuje się po ukończeniu gry. Graczom nie przypadła do gustu mechanika potyczki rodem z "For Honor" i ma to zostać uwzględnione przez THQ Nordic. To samo tyczy się Bezimiennego który non stop coś mówi do siebie, ma to ulec zmianie i postać już nie będzie komentować pod nosem każdego ruchu.
Do ewentualnej premiery długa droga, więc saturacją kolorów też bym się martwił, ponoć ma być bardziej mrocznie.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Jaszczur
|
![]() Jeżeli rzeczywiście wezmą do serca opinie fanów ( a nie oszukujmy się 99% wydawców nawet takiego teasera i ankiety by nie zrobiło) to może jest szansa na coś dobrego. Podchodzę sceptycznie ale po coś tą ankietę i teaser zrobili.
Z tego co wiadomo to na pewno system walki, początek(na "witamy w kolonii") i klimat(na bardziej mroczny) byłby przerobiony. Zobaczymy jeżeli się zdecydują to niech Innos ich prowadzi do najlepszego remaku jaki potrafią zrobić i niech spełni oczekiwania fanów i potencjalnych nowych nabywców ( by marka Gothic gdzieś się odnalazła w świecie) p.s Jeżeli zaczną to robić to mam nadzieję,że w Polskiej wersji powrócą aktorzy oryginału - przynajmniej ci najważniejsi ( Bezi,Diego,Xardas, Lee) oczywiście nie wiadomo czy w ogóle remake powstanie ale nadzieję mieć można ![]() Ostatnio edytowane przez Simon_Dark_lord : 01-01-20 o 22:38. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Berserker
|
![]() Obejrzałem kilka gameplayów z gry. W jednym gość na kodach latał kamerą nad cała Górniczą Doliną. Co prawda jeszcze mnie skończona w całości. ale zapowiada się ciekawie. Zabudowa Starego obozu robi wrażenie. Mapa powiela rtozkład znany nam z Gothica, ale będzie chyba o wiele większa niż prototyp. Skoro obszar z tego co zaprezentowano to tylko to co w G1 obejmuje teren zrzutu więźniów i ścieżkę w dół?
Za minus uważam mechanikę poruszania się postaci. Szczególnie to, że nie na wszystko można, jak w oryginale, wskakiwać lub próbować wskoczyć. Zbyt to pachnie mi Risenem 2 gdzie z dalerka było widać gdzie można się wspiąć, bo reszta niedostępna. A taka możliwość wsponania się gdziepopadnie dawała wielką frajdę w oryginale. Jak się czasem trzeba było nakombinować aby z bezpiecznego miesca załatwić kilkudziesięcioma strzałami (bo jeszcze byliśmy ciency) jakiegoś warga czy zębacza. Albo wskakiwanie na stromizmy w G3. Czasem trzeba było kilku minut i setek podskoków aby wspiąc się w Nordmarze na jakieś zbocze. A jaką satysfakcję to dawało, że nam się udało! A w tej nowej odsłonie tego mi najbardziej brakuje. Co do rozwoju postaci. Uważam ten z G1 i G2 za jeden z najlepiej zbalansowanych spośród wszystkich gier w jakie grałem. Tam było widać postę w efektach naszej walki w miarę zbobywania coraz wyższych % umiejętności. O ile na początku potrafił nas załatwić byle ścierwojad. o krwiopijcy nie wspominając. A tu? Za łątwiamy zębacza na pierwszymm levelu. Przesada. Jednak obejrzenie mapy dało mi takie wrażenia, że jestem nastawiony na plus dla całości.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Jaszczur
|
![]() A więc potwierdzone,teraz czekać co z tego wyjdzie.
https://www.gry-online.pl/newsroom/g...wstaje/z81d685 |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Remake Gothic 3 | AdrianAssasyn | Dyskusja | 12 | 26-07-15 09:54 |
Gothic 3 Prawdziwa Historia - Remake | Krycha001 | Myrtana | 7 | 02-05-13 20:41 |
Remake Gothic 3 | Gothic Apologus | Dyskusja | 17 | 25-03-13 17:37 |
Remake „Zmierzch Bogów” – czyli jak mógłby wyglądać dodatek do Gothic 3 | grompel | Myrtana | 0 | 21-04-12 00:07 |
Remake „Zmierzch Bogów” – czyli jak mógłby wyglądać dodatek do Gothic 3 | grompel | Dyskusja | 2 | 20-04-12 12:15 |