Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Bugthread

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 28-08-10, 12:19   #1
Macrentofeth
slugabeliara
 
Macrentofeth awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Rząd
Posty: 1 922
Domyślnie Bugthread

Mimo tego, że ekipa testująca i redagująca tłumaczenie wykonywała swoją pracę dniami i nocami, nie wykluczamy możliwości wystąpienia "dwóch lub trzech" błędów w polonizacji. W tym temacie możecie nas o nich informować - poprawimy to przy najbliższej okazji. Typowe zgłoszenie powinno znaleźć się w tym temacie i:
  • dotyczyć TYLKO POLSKICH TEKSTÓW (nie zajmujemy się błędami twórców)
  • zawierać: screenshot i opis błędu (może być też sugerowany tekst poprawki)
__________________
ŚP - POdziemie - Uczeń Miecza


Gothic Multiplayer | Gothikowy Celebryta | ELEX

Ostatnio edytowane przez Rabittous : 03-09-15 o 19:55.
RPG
Macrentofeth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 18:08   #2
Sandris
Czarny Goblin
 
Sandris awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 170
Domyślnie

Mowa o zwoju. Hamlar mówi "...wydała się ważny...", podczas gdy powinno być "...wydawał się ważny...". Poniżej screen.



EDIT: Albo mam za słabego neta i nie ładuje mi się obrazek, albo coś zepsułem. Oto link do obrazka:

http://img205.imageshack.us/f/qp4blad.jpg/

Moderatora dobrej woli prosiłbym o poprawienie posta. Z góry dzięki
RPG
Sandris jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 18:45   #3
Elem
Zindoktrynowany
 
Elem awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Strefa Mroku
Posty: 2 130
Domyślnie

Taki babol i to na początku. Ja też znalazłem dwa, ale sceeny mi wcieło ;(
__________________
Podziemie Uczeń Miecza | Inkwizycja Adept
RPG
Elem jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 19:45   #4
Sandris
Czarny Goblin
 
Sandris awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 170
Domyślnie

Użytkownicy innego forum piszą, że w grze jest dość dużo literówek. Idę grać dalej, mam oko do literówek, więc może coś jeszcze wyłapię :P
RPG
Sandris jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 20:03   #5
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Słabo - a mówiliście, że jest czysto...
No nic... Zgłaszajcie wszystkie literówki i błędy! Dzięki na zapas...

Ostatnio edytowane przez RobeN : 29-08-10 o 21:03.
RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 20:31   #6
Elem
Zindoktrynowany
 
Elem awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Strefa Mroku
Posty: 2 130
Domyślnie

W Ardei jest ta jedna fakt, ja znalazłem w rozmowie z Gornem w Gocie.

Ale to i tak dobrze. Jak się przypatrzyłem to znalazłem kilka w oryginalnych tekstach z Gothic 3.
__________________
Podziemie Uczeń Miecza | Inkwizycja Adept
RPG
Elem jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 20:47   #7
Trela
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 1
Domyślnie

http://img691.imageshack.us/img691/8018/32383157.jpg

Ja mam problem z pobraniem QP. Za każdym razem jego waga jest inna i gdy próbuje uruchomić, to informuje mnie oczywiście, że jest pobrany niecały plik i instalacja nie może przebiec pomyślnie. Co jest, panowie?
RPG
Trela jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-08-10, 20:50   #8
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Był re-upload. Już można pobierać.
RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-08-10, 08:43   #9
Gorys21103
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 43
Domyślnie

Z tego co pamiętam jest literówka w rozmowie z Gornem w zamku Gotha.Niestety nie robiłem zdjęcia
RPG
Gorys21103 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-08-10, 09:53   #10
KrY1997
Krwiopijca
 
KrY1997 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2008
Posty: 28
Domyślnie

Dlaczego nie jest spolszczona grafika w menu głównym i piszę: QuestPaket?
__________________

RPG
KrY1997 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-08-10, 09:57   #11
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Bo nie mieliśmy czystych zasobów graficznych. Tylko do podręcznika dostaliśmy materiały.
Poza tym czy Questpaket czy Quest Pack => ani jedna z nazw nie jest polska.
Gothic 3 Zbiór Zadań 4 wyglądałoby... nienajlepiej?
RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-08-10, 13:50   #12
Elem
Zindoktrynowany
 
Elem awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Strefa Mroku
Posty: 2 130
Domyślnie

Gotik Zbiór Zadań Cztery. Pięknie.


W rozmowie z Gornem są dwa błędy, raz gdy mówi "Stary Obóz i nowy obóz nie dogadywały się najlepiej..." Nowy Obóz winno być z wielkiej. I gdy Berzi do niego mówi " bla,bla.. dolinie górniczej" lepiej byłoby napisać Górniczej Dolinie.

Jak tam będę to trzasnę sceeny.
__________________
Podziemie Uczeń Miecza | Inkwizycja Adept
RPG
Elem jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.