Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Modding > Pomoc w ukończeniu modów
Przeładuj stronę Frustracja z modem "RETURNING"

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 02-01-09, 19:06   #1
strzelec
 
Posty: n/a
Domyślnie Frustracja z modem "RETURNING"

Słuchajcie ludzie, przeglądałem już wiele postów na temat instalacji tego moda, ale jakoś nie mogę sobie poradzić. I mimo, ze nie ma spolszczenia, to mam ruska w szkole i warto się osłuchać.

Mianowicie zaglądam na stronę http://www.gothicmods.info/index.php/returning-pliki
Następnie na tę stronę pełną niezrozumiałych znaczków, ale jeszcze się połapię i ściągam oba pliki po 578 MB i 152MB. Nie wiem czym się różnią dokładnie, ale na tawernie gothic słyszałem o "3 częściach" tego pliku.

W każdym razie ściągnąłem oba pliki do folderu z Nocą Kruka I CO DALEJ?
Jestem aktywny i ciągle online (jeszcze przez weekend i potem do szkółki ) i czekam na pomoc...
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-01-09, 00:07   #2
Lord Michał VIII
Krwiopijca
 
Lord Michał VIII awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2005
Skąd: Blackshire
Posty: 25
Domyślnie

Cześć, postaram się Ci pomóc na tyle na ile umiem...

Po pierwsze Gothic II: Returning (Gothic II: Powraca) jest to mod i postępujesz z nim tak jak z każdym modem...
te dwa pliki, które pobrałeś to: większy-mod mniejszy-ostatnio wydana łatka 1.1. Są to pliki instalacyjne, czyli je instalujesz najpierw mod, później łatka. Uznaje, że wiesz co to Player kit czy Gothic Starter...

Życzę sukcesów
__________________

RPG
Lord Michał VIII jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-01-09, 08:53   #3
strzelec
 
Posty: n/a
Domyślnie

Rozumiem Lordzie Michale, ale ja mam w w pliku z Nocą Kruka tylko plik
1. DISTRIB_ADDON2.VDF - którego za Ciny nie mogę otworzyć
2. ADDON_RETURNING_licence.rtf - ten dokument po rusku i
3. ADDON_RETURNING-uninst.exe
Aha, i jakieś parę folderów z linkami do gothica.

Więc nie kapuję nawet jak to zainstalować, i tak wiem co to gothic starter bo przeszedłem już prawie wszystkie mody do G2NK!
Cieszę się, przynajmniej ty mi pomagasz, ale wiesz co mam dalej zrobić z tym fantem?

Ostatnio edytowane przez strzelec : 03-01-09 o 09:41.
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-01-09, 01:22   #4
Lord Michał VIII
Krwiopijca
 
Lord Michał VIII awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2005
Skąd: Blackshire
Posty: 25
Domyślnie

Hmm... powinny być dwa pliki wykonywalne .exe jak nie masz ich to przykro mi musisz je pobrać z worldofgothic.ru.
Скачать Готика 2 - Аддон Возвращение патч v.1.1 (152M - łatka
Скачать Готика 2 - Аддон Возвращение (578M - modyfikacja

Jak znasz rosyjski to nie będziesz miał problemów...

p.s Miło spotkać prawdziwego fana Gothicowych modów
Powodzenia.
__________________

RPG
Lord Michał VIII jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-03-09, 22:52   #5
legend890506
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2008
Posty: 1
Domyślnie returning

No nie... Myślałem ze wiem duzo na temat modow a tu bach! Problem podobny do problemu strzelca. A przeciez zainstalowalem mnostwo modow i kazdy dzialal jak nalezy. Czasami nawet niemieckie mody przechodzilem bo zabraklo polskich. instaluje ta druga opcje, na patchu tez zaznaczam druga.Zaznaczam druga opcje bo chce odpalic ja jak zwykly mod. otwieram jak kazdy mod i nic! polski interfejs, wpisuje kody na teleportacyjne runy zeby po patrzyc co sie zmienilo na gothicowym swiecie a tu zupelnie nic. Dlaczego? kopiuje, wklejam, porownuje, odpalam na wszystkie mozliwe sposoby a tu nic. Poradzi ktos? dzieki...
RPG
legend890506 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-06-09, 12:14   #6
adrianrog11
Chrząszcz
 
adrianrog11 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 3
Domyślnie

no więc ja wiem co trzeba zrobić potrzebujemy kilku patchy między innymi Gothic II - MDK: Patch v2.6a link http://www.worldofgothic.de/dl/index...&release_id=99 Gothic II - MDK (ohne Rohdaten) http://www.worldofgothic.de/dl/index...&release_id=93
GothicStarter Update http://www.worldofgothic.de/dl/index...release_id=168 i jeżeli ktoś nie zna ruskiego oto angielski patch
a przynajmniej link http://www.sendspace.com/file/nnohxn
a teraz kolejność instalacji
1. Instalujemy G2MDK
2. Instalujemy G2MDK Patch v 2.6
3. Instalujemy Gothic Starter Update
4. Instalujemy wersję moda 1.0
5. Instalujemy wersję moda 1.1
6. Na koniec instalujemy angielski patch
(moje wykorzystanie ale prawidłowo jest to Sentarion-a ze strony themodders.org)
[to mój pierwszy post ]

to są coś jakby patche to są dziwne edytory

Ostatnio edytowane przez Macrentofeth : 03-02-10 o 13:24.
RPG
adrianrog11 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-02-10, 15:26   #7
Wikipedia41
Czarny Goblin
 
Wikipedia41 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2010
Posty: 188
Domyślnie

Kiedy instaluje wszystko dobrze, ale kiedy włączam Player kita nie ma tam tego moda. Co mam robić?

Jeszcze jedno to nie jest mój pierwszy mod w który gram.

Ostatnio edytowane przez Wikipedia41 : 21-01-11 o 18:27.
RPG
Wikipedia41 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-02-10, 13:02   #8
Mark814
Jaszczur
 
Zarejestrowany: lipiec 2008
Skąd: Tooshoo
Posty: 218
Domyślnie

Podczas instalacji musisz zaznaczyć że chcesz tego moda mieć w wersji MOD.
RPG
Mark814 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-02-10, 15:27   #9
Pawciow
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: październik 2008
Posty: 75
Domyślnie

o ile dobrze pamiętam, to czytałem, że do moda jest gothicmodstarter w wersji 2.6f potrzebny?

Cytat:
Podczas instalacji musisz zaznaczyć że chcesz tego moda mieć w wersji MOD.
a propos, to można zagrać w moda returning nie wybierając wersji mod? że aż trzeba tam coś zaznaczać? 1wsze słyszę ; po co jest opcja instalacji "niemoda" ?XD
__________________

http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=27948
ManaReload PL
http://www.modypl.hpu.pl tłumaczenie modów by Pawciow

Ostatnio edytowane przez Pawciow : 03-02-10 o 15:51.
RPG
Pawciow jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-02-10, 15:39   #10
Mark814
Jaszczur
 
Zarejestrowany: lipiec 2008
Skąd: Tooshoo
Posty: 218
Domyślnie

ale na starszej wersji też chyba działa, tak mi się wydaje.

Ostatnio edytowane przez Mark814 : 03-02-10 o 15:43.
RPG
Mark814 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-02-10, 16:22   #11
Pawciow
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: październik 2008
Posty: 75
Domyślnie

właśnie chcę się upewnić skoro koledze wyżej nie działa, gdy odpala gothicstartera-w różne mody grałem i nie miałem problemów, więc podejrzewam gothicstarter-oczywiście mogę się mylić;P (ja nie zainstaluję teraz returninga, wolę poczekać na wersję 1.2 i ją z kimś przetłumaczyć ;P )
__________________

http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=27948
ManaReload PL
http://www.modypl.hpu.pl tłumaczenie modów by Pawciow

Ostatnio edytowane przez Pawciow : 03-02-10 o 16:25.
RPG
Pawciow jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-02-10, 17:49   #12
Mark814
Jaszczur
 
Zarejestrowany: lipiec 2008
Skąd: Tooshoo
Posty: 218
Domyślnie

Prace nad tłumaczeniem podobno już trwają
http://forum.gothic.phx.pl/showthrea...t=23395&page=2
RPG
Mark814 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problem z modem "textures mod" qqq Pomoc w ukończeniu modów 60 09-05-09 15:23
Slyszalem Ze Da Sie "przejmowac" Postacie W Gothicu. Umiecie Jakos To Zrobic? iffland Pomoc techniczna 5 24-05-07 15:49
Regulamin "Quiz Gothic" i "Coś smiesznego" Donovan Hyde Park 1 17-03-06 14:30
Gra "Chrome" a serial "Kryminalni" Bubby Gry 10 13-06-05 21:57


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.