Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Pomoc
Przeładuj stronę Gothic 1 się nie uruchamia

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 06-07-10, 15:10   #1
Wojownik Adanosa
Polna Bestia
 
Wojownik Adanosa awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Z krzesła
Posty: 71
Domyślnie Gothic 1 się nie uruchamia

Tak jak w tytule.

1. Używałem opcji szukaj, owszem były tego typu tematy ale w żadnym z nich nie było rozwiązania które by mi pomogło.
2. Mam oryginał.
3. Nie mam player kita i innych tego typu programów zainstalowanych.
4. Sprzęt spełnia wymagania gry.
5. Mam Windows 7 i uruchamiam grę w trybie administratora czzy jakoś tak (ale i tak to nie działa)
6. W menadżerze zadań pojawia się o dziwo proces "GOTHIC.EXE" .
RPG
Wojownik Adanosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-07-10, 18:17   #2
zbulwersowany
Polna Bestia
 
zbulwersowany awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: Zawiercie
Posty: 70
Domyślnie

Nie mam win 7 bo jest bezużyteczny, ale (nie wiem czy tam jest taka opcja) spróbuj uruchomić ze zgodnością ze starszym systemem.
__________________

Always bet on black!
RPG
zbulwersowany jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-07-10, 18:30   #3
Wojownik Adanosa
Polna Bestia
 
Wojownik Adanosa awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Z krzesła
Posty: 71
Domyślnie

Bez skutku. Przeglądając forum zauważyłem, że tylko ja mam z tym problem na karcie ATI Radeon.
RPG
Wojownik Adanosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-07-10, 19:50   #4
grzegor91
Cieniostwór
 
grzegor91 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: sie tu wziąłem?
Posty: 508
Domyślnie

Ja na oryginalnym XP Home kiedys miałem problemy z uruchomieniem G2 i tez w procesach miałem "gothic2.exe" a gothic nie startował.
Wtedy restart kompa pomógł.
Wydaje mi się że coś blokuje całkowite otwarcie aplikacji, gdyż w procesach przecież widnieje "gothic.exe"
Próbowałes reinstal, czyszczenie rejestru systemowego, sprawdzałeś w sterownikach karty graficznej czy wykrywa Ci G1 ( w sterownikach Nvidii jest taka możliwość, nie wiem jak jest to w ATI)
RPG
grzegor91 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-07-10, 20:30   #5
Wojownik Adanosa
Polna Bestia
 
Wojownik Adanosa awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Z krzesła
Posty: 71
Domyślnie

Cytat:
Napisał grzegor91 Zobacz post
Ja na oryginalnym XP Home kiedys miałem problemy z uruchomieniem G2 i tez w procesach miałem "gothic2.exe" a gothic nie startował.
Ale tutaj mówimy o G1. O dziwo G2 mi śmiga bez problemów.

Cytat:
Wtedy restart kompa pomógł.
Mi niestety nie.

Cytat:
Napisał grzegor91 Zobacz post
Próbowałes reinstal, czyszczenie rejestru systemowego, sprawdzałeś w sterownikach karty graficznej czy wykrywa Ci G1 ( w sterownikach Nvidii jest taka możliwość, nie wiem jak jest to w ATI)
1. Nie mam takiej opcji w ATI.
2. Reinstall 3 razy
3. Zrobiłem czyszczenie rejestru.

Niestety, bez skutku.
RPG
Wojownik Adanosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-07-10, 15:35   #6
grzegor91
Cieniostwór
 
grzegor91 awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: sie tu wziąłem?
Posty: 508
Domyślnie

No wiesz...gothic to gothic, z G1 i G2 wychodzą bardzo podobne do siebie problemy.
Napisz lepiej jaki masz sprzęt,antywirusa, firewalla bądź inne programy które mogą blokować aplikacje.
Nie zaszkodzi jeśli dasz logi z HijackThis'a.
RPG
grzegor91 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-07-10, 16:42   #7
Wojownik Adanosa
Polna Bestia
 
Wojownik Adanosa awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Z krzesła
Posty: 71
Domyślnie

ATI Mobility Radeon HD 5470
Intel Core i7 1.60 x4
Windows 7 64 bit
4GB Ramu
Eset Smart Security (Miałem McAfee ale licencja sie skonczyla..)

Włączając Gothica mam tylko antywirusa włączonego, ale np. mimo tego Gothic 2 działa mi z programami i bez programów..
RPG
Wojownik Adanosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-10, 13:27   #8
Wojownik Adanosa
Polna Bestia
 
Wojownik Adanosa awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Z krzesła
Posty: 71
Domyślnie

Sorry za double'a ale okazało się, że G2 też mi teraz nie chodzi ;/
RPG
Wojownik Adanosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-10, 13:30   #9
DiegO33
Krwiopijca
 
DiegO33 awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2010
Skąd: Ze starego obozu
Posty: 50
Domyślnie

Może chodzi o Windowsa masz 64 bity ja mam Viste 32 bity i śmiga bez problemu.
__________________
Kim jest Gomez??......Hehehe to moja żona
RPG
DiegO33 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-10, 13:46   #10
Dzikichomik
Czarny Goblin
 
Dzikichomik awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Skąd: raki zimują
Posty: 198
Domyślnie

brawo bo na win 7 gothic 1-2nk nie chodzi(przykładem jest u mojego kolegi)
wiec musisz albo wiste albo xp kupic,możes sprobowac poszukać jakis oprogramowań zeby dzialal ale wątpie.
__________________


RPG
Dzikichomik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-10, 13:49   #11
Wojownik Adanosa
Polna Bestia
 
Wojownik Adanosa awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2007
Skąd: Z krzesła
Posty: 71
Domyślnie

Brawo dla kolegi wyżej, ten problem pojawia sie tylko na kartach NVIDii, a ja mam ATI Radeon
RPG
Wojownik Adanosa jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-07-10, 13:57   #12
Dzikichomik
Czarny Goblin
 
Dzikichomik awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Skąd: raki zimują
Posty: 198
Domyślnie

Są dwa takie same tematy jeden powinno sie usunac bo po co pisac 2 razy to samo ?
__________________


RPG
Dzikichomik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Nie uruchamia się -.- pagul Pomoc techniczna 10 18-04-10 09:59
Gothic 2 uruchamia się przy starcie systemu. okii24 Pomoc techniczna 4 31-12-09 12:25
Gothic się nie uruchamia! qLm Pomoc 7 09-11-09 20:48


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.