Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Stary komp

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 02-06-06, 20:45   #1
ra_darek
Jaszczur
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Z zadupia :)
Posty: 124
Domyślnie

Mam starego kompa (6 lat) i wcześniej Gothic mi chodził normalnie. Lecz od jakiegos pół roku (wcześniej było ze 2 lata temu ) z grą dzieje sie coś dziwnego. Moge go zostawić na dwie minuty, a on się zawiesza lub wyłącza Pomóżcie, bo Gothic traci atmosferę.
__________________
Kliknij tu albo tutaj (gdzie wolisz), a dowiesz się ciekawych rzeczy o polskiej polityce...

Wszystko jest do du**, tylko pasta jest do zębów.

Mój setny post 29-07-06, godz. 12.20
RPG
ra_darek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-06-06, 21:27   #2
Sad Statue
Demon
 
Sad Statue awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 708
Domyślnie

No cóż ci mogę powiedzieć :
1. Zrób porządek na kompie, zdefragmentuj dyski ;
2. Przeinstaluj sterowniki do karty graficznej ;
3. Zwolnij więcej wolnego miejsca na dyskach ;
4. Spróbuj po tym wszystkim ponownie zainstalować Gothica ;
5. Zmniejsz ustawienia graficzne, wyłącz programy pracujące w tle(np. antywirusy) ;
6. Jeśli i to nie pomaga to ostateczne wyjście - format...

A tak w ogóle to mogłeś dokładniej opisać swój sprzęt i co i jak dzieje się z Gothiciem podczas grania. Po za tym przeczytaj TU , najprawdopodobniej tam znajdziesz odpowiedż. Chociaż mogłeś tam zajrzeć przed założeniem tematu...
__________________
"Chwalcie Pana, błogosławcie amunicję, Bóg chce abyście poszli na wojne!"

Zabłąkana dusza, w Służbie Adanosa
RPG
Sad Statue jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 08:37   #3
*Ice*
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Khorinis
Posty: 49
Wyślij wiadomość przez AIM do *Ice*
Domyślnie

Jeżeli kiedyś mu chodził normalnie, a dopiero teraz zaczął szaleć, to najprostszym wyjściem będzie format systemu. Jeśli dawno go nierobiłes to radze zrobić. Taki format powinno się robić conajmniej raz na rok
__________________
GOTHIC AND TES THE BEST GAME !!

RPG
*Ice* jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 12:56   #4
ra_darek
Jaszczur
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Z zadupia :)
Posty: 124
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Władca run@2-06-2006, 21:28
No cóż ci mogę powiedzieć :
1. Zrób porządek na kompie, zdefragmentuj dyski ;
2. Przeinstaluj sterowniki do karty graficznej ;
3. Zwolnij więcej wolnego miejsca na dyskach ;

329801
Te punkty (poza drugim, bo raz już tak zepsułem kompa :P ) robie co miesiąc. Najgorsze jest to, że s samym kompem dzieje się podobnie. Oto parametry mojego sprzętu:
Procesor: AMD Duron 600Mhz
Karta: NVidia TNT2 Model 64
Pamięć (tu poprawka: to jedyny zmieniany element w kompie): 327 Mb
To chyba wszystko, co potrzebne.
__________________
Kliknij tu albo tutaj (gdzie wolisz), a dowiesz się ciekawych rzeczy o polskiej polityce...

Wszystko jest do du**, tylko pasta jest do zębów.

Mój setny post 29-07-06, godz. 12.20
RPG
ra_darek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 13:01   #5
Sad Statue
Demon
 
Sad Statue awatar
 
Zarejestrowany: luty 2005
Posty: 708
Domyślnie

Więc jak mówiłem - pozostaje format. W sumie nie licząc straty danych to nic wielkiego i pracochłonnego. Ja mam młodszą siostrę. Dopuszczę ją na 10 do kompa i już trzeba robić formata :P Conajmniej raz na dwa tygodnie
__________________
"Chwalcie Pana, błogosławcie amunicję, Bóg chce abyście poszli na wojne!"

Zabłąkana dusza, w Służbie Adanosa
RPG
Sad Statue jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 13:45   #6
ra_darek
Jaszczur
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Z zadupia :)
Posty: 124
Domyślnie

Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy. Mianowicie karta graficzna ma 32 Mb. Patrzyłem się tez na parametry minimalne i zalecane, mam wszystko większe, niz trzeba, a i tak się wyłącza po kilku minutach. I co dziwniejsze, moi kumple, co mają Gothica 1 maja Windowsa XP, mimo ze gra niebyła na niego projektowana. I nic się z grą u nich nie dzieje. Paranoja
__________________
Kliknij tu albo tutaj (gdzie wolisz), a dowiesz się ciekawych rzeczy o polskiej polityce...

Wszystko jest do du**, tylko pasta jest do zębów.

Mój setny post 29-07-06, godz. 12.20
RPG
ra_darek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 14:10   #7
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by ra_darek@3-06-2006, 10:57
Procesor: AMD Duron 600Mhz
Karta: NVidia TNT2 Model 64
Pamięć (tu poprawka: to jedyny zmieniany element w kompie): 327 Mb
To chyba wszystko, co potrzebne.
330104
Karta graficzna to stary, zlomiasty smiec, Riva TNT2 32 Mb nawet nie ma T&L Skoro gra sie wylacza, to komp nie wydala. Albo kup nowy, albo daj se spokoj, co za radosc grac na ultra low w 640X480 przy wywalaniach srednio co pare chwil ? Jak ci zalezy na GI to kup se jakiegos starego GF na allegro 64 mb i juz, ja mialem taki sprzet jak ty tylko ze GF 2 MX i GI dzialal na maxie, GII na medium. I nie instaluj Win XP, na taki stary komp to kara smierci.
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 15:33   #8
Lifu
 
 
Lifu awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Gliwice
Posty: 428
Wyślij wiadomość przez MSN do Lifu Wyślij wiadomość przez Skype™ do Lifu
Domyślnie

Ja bym na twoim miejscu po prostu zrobił wiecej miejsca na dysku :] . Sam grałem na niewiele gorszym kompie i na najniższej grafie spokojnie dało się grać. Tyle że miejsca na dysku miałem 1GB około... Jak masz mało miejsca to taki komp nie wyrabia chbya nawet przy saperze, więc nie ma co się dziwić :P .

Ale tak czy inaczej nowy komp by ci się na pewno przydał ^.- .
__________________
Jak dołączyć do ŚP? * Co oferuje Podziemie Beliara? * Gildia Grafików
"Istnieje wiele powodów tego, że powieściopisarze piszą, lecz jedna przyczyna jest wspólna - potrzeba stworzenia alternatywnego świata."

Bogactwo dla nas, władza dla Beliara!
RPG
Lifu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 16:29   #9
ra_darek
Jaszczur
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Z zadupia :)
Posty: 124
Domyślnie

Na dysku mam 1,08 Gb wolnego miejsca, a kasy na nowy komp nie mam. Windowsa ma wersję Millenium, więc może dlatego, bo kiedys go miałem, to po tygodniu musiałem instalować 98. W najbliższym czasie zamierzam Windowsa zmienić.
__________________
Kliknij tu albo tutaj (gdzie wolisz), a dowiesz się ciekawych rzeczy o polskiej polityce...

Wszystko jest do du**, tylko pasta jest do zębów.

Mój setny post 29-07-06, godz. 12.20
RPG
ra_darek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 17:25   #10
..::Ares::..
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 2
Domyślnie

Ja bym radził ci zmienić system. Też kiedys miałem millenium edition i po jakimś czasie praktycznie nic mi nie działało. Najlepszym systemem jest windows98 .
RPG
..::Ares::.. jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 17:35   #11
Xingu
FISCHER Jumper
 
Xingu awatar
 
Zarejestrowany: maj 2005
Skąd: Wielki Las Lifierien
Posty: 1 011
Wyślij wiadomość przez Yahoo do Xingu
Domyślnie

On przeciez napisal, ze ma zamiar system zmienic :P Poza tym nic, na czym polozyl lapę Malomiękki nie jest dobre :P Ja prywatnie wole Linuxa, ale nie jest na razie zbyt dostosowany do potrzeb uzytkownikow :P Mam Win XP i jest to najlepszy jak na razie system na nowy komp. Na stary nie ma innego wyboru niz Win 98, ale jest on tragiczny, ma paskudny interfejs, latwo sie sypie, wywala niebieskie ekrany smierci, wiesza sie.... Wiec jezeli uwazasz, ze najlepszy jest Win 98, to twoje zdanie, ale warto chyba przeanalizowac inne produkty do obiektywnej oceny, nie ??
__________________

Wielki Klasztor - Arcymag Wody
RPG
Xingu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-06, 18:07   #12
..::Ares::..
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Posty: 2
Domyślnie

Chyba to logiczne , że jest to moja SUBIEKTYWNA opinia. To tak samo jak z dziewczyną;
jednemu sie podoba a drugiemu nie. Ty wolisz XP a ja 98 i tyle...
Ps. - mój brat ma xp więc go też sprawdzilem ,ale ja jednak wole 98.
RPG
..::Ares::.. jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Stary znajomy Russel WIP 3 21-06-08 11:48
Nowy komp tinek0803 Pomoc techniczna 3 05-03-07 21:47


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.