![]() |
#1 | |
|
![]() Ahoj.
Po dłuższej przerwie postanowiłem ponownie zainstalować sobie Risena. Instalacja gry przebiegła bez większych kłopotów. Problem pojawił się dopiero gdy chciałem grę uruchomić, ponieważ wyświetlił mi się taki oto błąd: ![]() Nie za bardzo wiem w czym leży problem, bo kiedyś gra działała sprawnie...Dodam, że ponowne zainstalowanie gry nic nie dało. Moja konfiguracja sprzętowa: Procesor: Intel Core 2 Duo E4400 Pamięć RAM: 2 GB Karta graficzna: Nvidia GeForce 210 System: Windows Vista Home Premium, 32 bitowy. Z góry dziękuję za porady i pomoc.
![]() |
![]() |
#2 | |
Zindoktrynowany
|
![]() Wgraj patcha 1.10PL, ewentualnie poszukaj pliku ręcznie i wkelej go do katalogu
np. http://www.dll-files.com/dllindex/dl...ml?physxloader
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Patcha raczej wolałbym nie pobierać, bo jednak 200Mb z moim internetem to spory problem...
Jakimś cudem udało mi się ominąć ten błąd, tyle że...a zresztą, obrazek w spoilerze powie wszystko.
Spoiler
Naprawdę mnie szlag zaczyna trafiać, bo przejrzałem kilka tematów z tym samym problemem, tyle że rozwiązania tam proponowane u mnie efektów nie przynoszą. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie, to prosiłbym o pomoc...
![]() |
![]() |
#4 | |
Polna Bestia
|
![]() A spróbuj wejść w folder z grą (domyślna ścieżka to X:/Program Files/Deep Silver/Risen) wejdź w folder "bin" a potem odpal grę z ikonki w tym folderze.Ja kiedyś miałem tak że gra nie dawała się odpalić z żadnej ikonki oprócz tej w folderze "bin".
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Ok, błąd już się nie wyświetla. Problem tkwił w oprogramowaniu Nvidia PhysX, czego się nie spodziewałem, bo miałem pobrane najnowsze sterowniki i właśnie PhysX.
W każdym razie po odinstalowaniu PhysX i ręcznym usunięciu pozostałych wpisów z rejestru udało mi się zainstalować inną wersję tych sterowników (przedtem podczas instalacji PhysX wyświetlał mi się błąd, prawdopodobnie przez pozostałości w rejestrze), a gra się uruchomiła bez problemów. Proszę o zamknięcie tematu.
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Problem z włączeniem gry | Frisky | Pomoc | 9 | 14-02-11 19:45 |
Problem z włączeniem gry | Giggs11 | Pomoc techniczna | 0 | 16-10-10 10:55 |
Problem z włączeniem gry | Mothierd | Pomoc techniczna | 7 | 23-08-10 22:41 |
Problem z włączeniem | matizamon | Pomoc | 4 | 19-06-09 17:42 |
[NK] Problem Z Włączeniem Gry | Drago_Slayer | Pomoc techniczna | 12 | 29-01-05 11:35 |