![]() |
#1 | |
Krwiopijca
|
![]() Ach, takie to polskie...
Nie chwalić za dobrą pracę, ale jak coś ktoś zwali to ![]() ![]() ![]() Ok, pije głownie do tego, że wszyscy wrzeszczą w niebogłosy, jak to spieprzyli, że nie ma dubbingu w Risenie.To może się wypowiedźcie o dubbingu w Gothikach??? Pod którą postać najlepiej podłożono głos??? No to może ja zacznę. Jak dla mnie dubbing w 1 i w 2 jest najlepszym, jaki spotkałem w grach komputerowych, oprócz w Wiedźminie (o 3 się nie wypowiadam, bo nie grałem i nie zamierzam w nią grać). Jest kilka zgrzytów, np. zmiana głosu Lestera i Miltena w 2, albo wkurzające głosy, np. tego farmera, chyba Malaka, co go spotykamy po wyjściu z wieży Xardasa. Są to jednak drobne ryski, zaś cała reszta tworzy niesamowity klimat. O flagę pierwszeństwa ubiegają się Bezi i Xardas. A wy jak myślicie??? Ostatnio edytowane przez poetaJaskier : 19-10-09 o 14:38. Powód: o wiesiu na śmierć zapomniałem :P |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Golem
|
![]() Istotnie G1-2 ciezko cos zarzucic. Na mysl przychodzi tylko "zbudz sie!" z bractwa, wymawiane jakby mialo obudzic bohatera, a nie bylo pozdrowieniem religijnym. Spokojniejszy ton i troche cpunskiego akcentu znacznie by tu pomoglo. Aktorzy chyba dostali do czytania kwestie wyrwana z kontekstu (bo i po co znac go do czytania opisow dojscia do kibelka w SO), ale w tym konkretnym przypadku bardzo to przeszkadza.
W G3 te dialogi sa jakies takie wyprane z emocji, juz w ZB z tym lepiej. Moze nie jest dobrze, ale suchosc ciezko im zarzucic. Patetyczne mowy Beziego wymawiane sa, jakby aktor mial juz dosc tej roboty i jak najszybciej chial isc do domu. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Krwiopijca
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Dragons Tale PL + Dubbing | Szkodnik_66 | Publikacje modderów | 5 | 28-04-11 17:22 |
Fanowski dubbing | juserek | Ogólna dyskusja | 32 | 03-10-09 23:50 |