Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Na jakim sprzęcie odpalacie Arcanie?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 01-07-11, 20:04   #61
Mroczny_Paladyn
 
 
Mroczny_Paladyn awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Skąd: /root
Posty: 726
Domyślnie

Drobne pytanie. Na początek moja konfiguracja:

Procesor: Intel Core 2 Duo E4400
Pamięć RAM: 2 GB
Karta graficzna: Nvidia GeForce 210
System: Windows Vista Home Premium, 32 bitowy.

Czy Arcania będzie mi na tym chodziła w miarę płynnie na najniższych detalach? Bo nie chcę wywalać kasy w błoto, a dema nie pobiorę.
__________________

Deum De Deo, I am God...

RPG
Mroczny_Paladyn jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-07-11, 15:46   #62
mayak
Chrząszcz
 
mayak awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2011
Skąd: Oni się biorą?
Posty: 10
Domyślnie

Procek: E8400 3 ghz
Grafika: GeForce GTS 450
RAM: 3 GB

Na "mediumach", bez cieni, wyciągam jakieś dwadzieścia parę do czterdziestu klatek na sekundę. Słabo
__________________

Smashed, mashed, completely geschtonkenflapped.
Ogarnij mój profil
RPG
mayak jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-07-11, 20:11   #63
Elem
Zindoktrynowany
 
Elem awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Strefa Mroku
Posty: 2 130
Domyślnie

Pentium IV 2,8GHz
2 GB RAM DDR
ATI RADEON 2600/3600 AGP.

I co? Wiedźmin 2 i Arcania działają dobrze na niskich, gadanie w stylu "o jezuuu bez dwurdzeniowego procka to nawet nie podchodź" nie podziałało.
__________________
Podziemie Uczeń Miecza | Inkwizycja Adept
RPG
Elem jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-07-11, 18:24   #64
n1holas
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2011
Posty: 12
Domyślnie

Procesor: Intel Pentium 4 CPU 3.06 GHz (2 CPUs
Karta graficzna: nVidia GeForce 7300 LE
RAM: 2GB

I tu moje pytanie: czy na minimalnych ustawieniach, z ustawieniem wszystkich opcji na
Kod:
false
w plikach configu, będzie dało się grać?
W demie mam lekkie przycinki.
RPG
n1holas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-07-11, 00:42   #65
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

Pełna gra jest podobno lepiej zoptymalizowana niż demo.
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-07-11, 17:29   #66
sebo87
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2011
Posty: 1
Domyślnie

Pytanko.
To mój komp:
* AMD Phenom X4 9150e quad-core processor
* (1.8GHz, 2MB Cache)
* Genuine Windows Vista® Home Premium
* 2GB DDR2 800MHz memory

* 320GB SATA hard drive (7200rpm)
* ATI Radeon HD3200 graphics
* Dual Layer DVD Rewriter
* 6x USB, 1x IEEE 1394 FireWire® ports

Full product information about Acer Aspire M3201 - Quad-Core PC with 19" display Hide product information about Acer Aspire M3201 - Quad-Core PC with 19" display
Full specification
Benefit
Processor Type AMD Phenom X4 9150e
Clock-Speed 1.8GHz
Cache 2 MB
Operating-System Windows Vista. Home Premium
RAM Memory 2048 MB
Hard Disk Capacity 320 GB
Optical Drive 1 Dual Layer DVD Rewriter
Cale info o moim SPrzecie tyle ze mam windows Xp Service pack 2 bo vista mnie wkurzala , milem problem ze sterami bo przy tym kompie ciezko znalesc cos pod xp wszystko pod viste jednak znalalzlem ale nie wiem czy przez to gothic 4 mi zle smiga na low detalach mam 10-15fps (frapsem sprawdzam) nie wiem czy to jest wina windowsa i sterownikow pod xp czy porprostu sprzet słaby Prosze o Pomoc jak by ktos byl tak mily i sie znał :0
RPG
sebo87 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-04-12, 21:25   #67
Marcinkult
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2011
Posty: 12
Domyślnie

A zadziała i na jakich detalach na takim gracie :

Intel Core 2 Duo E8200 2x2,7 GHZ
Kingstone 2x1GB = 2GB Ram DDR2 600 MHZ
Radeon HD4850 DDR5 1GB szyna 256

będzie żyć?
__________________
CPU : Intel Core 2 Duo 2x 2,7 GHZ E8200 RAM: 2x1GB Kingston 600 MHZ VIDEO: HD4850 1GB DDR5 256 SATA: Samsung 250 GB 7200 PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte Ga-P31-SG ZASILANIE: ModeCom MC 400Watt ATX 2.0 PFC
DVD: LG DVD Light Scribe CASE: Tracer Advenced
RPG
Marcinkult jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-04-12, 03:03   #68
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

Myślę, że całkiem nieźle powinno pójść. Trochę więcej ramu i byłoby na Ultra.
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-04-12, 13:31   #69
Marcinkult
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2011
Posty: 12
Domyślnie

A jeśli wymienię ramy na 4GB??
__________________
CPU : Intel Core 2 Duo 2x 2,7 GHZ E8200 RAM: 2x1GB Kingston 600 MHZ VIDEO: HD4850 1GB DDR5 256 SATA: Samsung 250 GB 7200 PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte Ga-P31-SG ZASILANIE: ModeCom MC 400Watt ATX 2.0 PFC
DVD: LG DVD Light Scribe CASE: Tracer Advenced
RPG
Marcinkult jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-04-12, 14:08   #70
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

To sądzę, że powinno pójśc na najwyższych, ale z Arcanią to rosyjska ruletka, więc jak będzie przycinać lekko, to nie moja wina.
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-04-12, 17:33   #71
Marcinkult
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2011
Posty: 12
Domyślnie

O właśnie bo nie powiedziałem. Mam Windows 7 64bity i to może jakoś spowolnić grę? Czy powinno być normalnie.
__________________
CPU : Intel Core 2 Duo 2x 2,7 GHZ E8200 RAM: 2x1GB Kingston 600 MHZ VIDEO: HD4850 1GB DDR5 256 SATA: Samsung 250 GB 7200 PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte Ga-P31-SG ZASILANIE: ModeCom MC 400Watt ATX 2.0 PFC
DVD: LG DVD Light Scribe CASE: Tracer Advenced
RPG
Marcinkult jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-04-12, 15:46   #72
Master of Gorzała
Lewacki głos na Twoim forum
 
Master of Gorzała awatar
 
Zarejestrowany: kwiecień 2004
Skąd: Żabka/ABC/Biedronka - stoisko z alkoholem
Posty: 2 843
Domyślnie

Teorytycznie - tak. Nie wiem po co Ci 64 bity przy 2 GB RAM. 64 bity są potrzebne przy 3+GB.

Osobiście mam 2 GB na lapku i po przeinstalowaniu z 64 bitów na 32 bity podskoczyło o 2-3 klatki na sekundę.
__________________

Podziemie - Mroczny Paladyn
Sent ver 0.73 official beta
Gorzelnik Podziemia
Komendant Orgath
RPG
Master of Gorzała jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Na jakim sprzęcie gram juserek Ogólna dyskusja 136 12-03-14 12:55
Uroki gry na dobrym sprzęcie. Nederland Pomoc techniczna 14 17-09-09 20:42


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.