Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc
Przeładuj stronę Utknąłem! Dolina Krwi.

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 17-10-10, 17:51   #1
tupecior
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 4
Domyślnie Utknąłem! Dolina Krwi.

Witajcie, nie do końca jestem pewien czy wybrałem dobre miejsce na ten temat a jezeli nie to przepraszam. Tak czy inaczej mam ogromny problem, przeszedlem juz dosc spora czesc gry i dotarłem do kowadła. Niestety podczas ostatniej walki przed kowadłem brama się zamyka i jedyną drogą wyjścia jest pójscie do przodu do Thorniary. Ja natomiast poszedłem spowrotem do Doliny krwi(?Valley of Blood). Potem wróciłem się, poszedłem do klasztoru, dalej black gorges(czarny wąwóz?) i problem nastąpił tutaj. Ponieważ...jestem zablokowany. Z wąwozu nie moge sie wydostac ponieważ jest tam skała na która nie da się wskoczyć(obok kolesia który każe odzyskać nam paczke jakis ziol) a z drugiej strony nie moge isc w strone kowadła bo jak mowilem brama jest zamknieta. Czy zna ktos moze jakis kod na przenikanie albo podskoczenie do gory? albo inny sposob zebym nie musial zaczynac gry od nowa. Bylbym bardzo wdzieczny.

Mam nadzieje ze zrozumiecie co mam na mysli, ciezko bylo mi opisac dana sytuacje a jeszcze dochodzi fakt ze gre mam po ang i ciezko mi przekladac wszystko na polski.
RPG
tupecior jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-10-10, 19:02   #2
Traktorh
Chrząszcz
 
Traktorh awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 7
Domyślnie

Myślę, że jest to spowodowane tym, że masz pirata i po prostu bug... Ale pewny nie jestem
RPG
Traktorh jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-10-10, 20:13   #3
Madderin
Looks CAN kill.
 
Madderin awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Skąd: Sanctuary
Posty: 2 542
Wyślij wiadomość przez AIM do Madderin Wyślij wiadomość przez Yahoo do Madderin
Domyślnie

Cytat:
Napisał Traktorh Zobacz post
Myślę, że jest to spowodowane tym, że masz pirata i po prostu bug... Ale pewny nie jestem
A skad masz pewnosc ze to pirat? Bo po angielsku? A moze ma z wielkiej brytani? Otrzymujesz ostrzezenie za spam.
__________________
"The thousand years of raindrops summoned by my song are my tears. The thunder that strikes the earth is my anger!"
RPG
Madderin jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-10-10, 20:25   #4
tupecior
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 4
Domyślnie

gre mam oryginalną i nie sądzę ze to jest bug tym spowodowany bo ewidentnie widac ze wszystko mialobyc tak zaplanowane;/
RPG
tupecior jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-10-10, 23:02   #5
Karrypto
Chrząszcz
 
Karrypto awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2008
Skąd: Niee pamiętam
Posty: 20
Domyślnie

Cytat:
Napisał tupecior Zobacz post
Tak czy inaczej mam ogromny problem, przeszedlem juz dosc spora czesc gry i dotarłem do kowadła. Niestety podczas ostatniej walki przed kowadłem brama się zamyka i jedyną drogą wyjścia jest pójscie do przodu do Thorniary. Ja natomiast poszedłem spowrotem do Doliny krwi(?Valley of Blood).
Nie bardzo rozumiem. Jak mogłeś pójść do Doliny krwi skoro brama była zamknięta?
__________________
Ręka która ich karmi, pięść która ich bije...
RPG
Karrypto jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-10-10, 00:46   #6
tupecior
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 4
Domyślnie

Moze powiem tak, wygrałem walke z tymi siostrami czy jak im tam i pająkami, poszedłem do kowadła, zrobiłem gniew innosa i zamiast iść do Thorniary wróciłem do Doliny krwi. A jako, że chciałem wrócić do Thorniary to jak głupi poszedłem tą samą drogą jeszcze raz czyli tam gdzie wczesniej sledzilem Dantaro. I gdy dotarłem na sam koniec to brama była zamknieta(bo wczesniej sie zamknela w czasie walki). Nie wiem co robic juz;/
RPG
tupecior jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-10-10, 17:52   #7
MoDz3l
Polna Bestia
 
MoDz3l awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2008
Skąd: Gocław - prawa strona miasta, zwykła dzielnica Południowo-Praska
Posty: 108
Domyślnie

Może spróbuj wczytać jakiegoś wcześniejszego save'a?
__________________

RPG
MoDz3l jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 23-10-10, 10:05   #8
arkadiusz13
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 1
Domyślnie

Miałem ten sam problem dwa dni katowałem kompa i nic.Nagle eureka poszedłem do pułki skalnej przy klasztorze,włączyłem runę (szybkie bieganie) i przytrzymując klawisz shift wskoczyłem na pułkę.Tak to u mnie wyglądało.Mam nadzieję że to pomoże i tobie
RPG
arkadiusz13 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 30-10-10, 20:20   #9
plamka
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 1
Domyślnie ten sam problem :/

"Tupecior" czy poradziłeś sobie z opisanym problemem??? Bo nie uwierzysz ale mam ten sam problem!!!! Ja osobiście dotarłam do Thorniary, ale diabeł mnie podkusił aby cofnąć się w grze i przeszukać jeszcze raz poprzednie krainy w poszukiwaniu pradawnych relikwii - nie wiedziałam że brama będzie zamknięta w wąwozie próbuje wyskakiwać i nic- próbowałam też z runą szybkiego biegu ale nic nie pomaga.
W poprzednich Gothicach była opcja "wspinania w górę" tu takiej ja nie widzę, patrzyłam na kody ale tu nic konkretnego nie odnajduję , dodam że w pliku "input.xml" jest wymieniony "wysoki skok" ale w panelu sterowania nie mam go wymienionego , mam tylko normalny "jump"
Mam wcześniejszy "save" ale żal mi 2 dni gry, macie jakieś rozwiązanie???
RPG
plamka jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 31-10-10, 23:15   #10
tupecior
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 4
Domyślnie

Niestety kodami nie da się nic zrobić w tym wypadku. Jedyną opcją jest próbować wskoczyć na tą półkę skalną przy wejściu do doliny. Mi się udało po paru minutach prób. Runa szybkości i starać się wskoczyć od lewej strony patrząc na półkę. Na pewno Ci się uda Aczkolwiek trzeba przyznać, że spellbound troche schrzanil tą sprawę.
RPG
tupecior jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 02-11-10, 01:51   #11
Spider
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: maj 2004
Posty: 174
Domyślnie

Na pólkę przy wejściu do doliny można wyskoczyć normalnie nie używając niczego. Trzeba skakać pod pewnym kątem, tam gdzie jest najmniejsza różnica wysokości. Jeżeli ktoś decyduje się na zwiedzanie poprzednich regionów, to jeżeli nie umie skakać niech najlepiej dojdzie do Thorniary i tam na południe od wioski wejdzie do jaskini z cieniostworem. Po jego ubiciu i splądrowaniu skrzyń, zdobywa się alembik, za pomocą którego można rozwalić scianę pomiedzy Thorniarą, a Doliną Krwi (wystarczy wcisnąć klawisz interakcji).
RPG
Spider jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 09-11-10, 01:24   #12
darw
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 2
Domyślnie

Cytat:
Napisał Spider Zobacz post
Na pólkę przy wejściu do doliny można wyskoczyć normalnie nie używając niczego. Trzeba skakać pod pewnym kątem, tam gdzie jest najmniejsza różnica wysokości. Jeżeli ktoś decyduje się na zwiedzanie poprzednich regionów, to jeżeli nie umie skakać niech najlepiej dojdzie do Thorniary i tam na południe od wioski wejdzie do jaskini z cieniostworem. Po jego ubiciu i splądrowaniu skrzyń, zdobywa się alembik, za pomocą którego można rozwalić scianę pomiedzy Thorniarą, a Doliną Krwi (wystarczy wcisnąć klawisz interakcji).
Też mam ten problem, nawet udało mi się wskoczyć na te półkę. Tylko co to zmienia ? Od drugiej strony tez nie można się dostać do Thorniary, albo ja po prostu nie wiem jak. Może ktoś to wie ???
RPG
darw jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Utknąłem Dr.Unknow Pomoc 5 03-09-10 22:01
V rozdział- utknąłem (WTF?!) Wavaa Pomoc 8 28-07-10 00:37
Świątynia Ś. utknąłem w klatce szamana krymex112 Pomoc 2 07-02-09 11:58
Flakon czarnej krwi. Bajoro WIP 17 17-06-05 18:35


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.