![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Witajcie, nie do końca jestem pewien czy wybrałem dobre miejsce na ten temat a jezeli nie to przepraszam. Tak czy inaczej mam ogromny problem, przeszedlem juz dosc spora czesc gry i dotarłem do kowadła. Niestety podczas ostatniej walki przed kowadłem brama się zamyka i jedyną drogą wyjścia jest pójscie do przodu do Thorniary. Ja natomiast poszedłem spowrotem do Doliny krwi(?Valley of Blood). Potem wróciłem się, poszedłem do klasztoru, dalej black gorges(czarny wąwóz?) i problem nastąpił tutaj. Ponieważ...jestem zablokowany. Z wąwozu nie moge sie wydostac ponieważ jest tam skała na która nie da się wskoczyć(obok kolesia który każe odzyskać nam paczke jakis ziol) a z drugiej strony nie moge isc w strone kowadła bo jak mowilem brama jest zamknieta. Czy zna ktos moze jakis kod na przenikanie albo podskoczenie do gory? albo inny sposob zebym nie musial zaczynac gry od nowa. Bylbym bardzo wdzieczny.
Mam nadzieje ze zrozumiecie co mam na mysli, ciezko bylo mi opisac dana sytuacje a jeszcze dochodzi fakt ze gre mam po ang i ciezko mi przekladac wszystko na polski. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Chrząszcz
|
![]() Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Chrząszcz
|
![]() Moze powiem tak, wygrałem walke z tymi siostrami czy jak im tam i pająkami, poszedłem do kowadła, zrobiłem gniew innosa i zamiast iść do Thorniary wróciłem do Doliny krwi. A jako, że chciałem wrócić do Thorniary to jak głupi poszedłem tą samą drogą jeszcze raz czyli tam gdzie wczesniej sledzilem Dantaro. I gdy dotarłem na sam koniec to brama była zamknieta(bo wczesniej sie zamknela w czasie walki). Nie wiem co robic juz;/
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Chrząszcz
|
![]() Miałem ten sam problem dwa dni katowałem kompa i nic.Nagle eureka poszedłem do pułki skalnej przy klasztorze,włączyłem runę (szybkie bieganie) i przytrzymując klawisz shift wskoczyłem na pułkę.Tak to u mnie wyglądało.Mam nadzieję że to pomoże i tobie
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Chrząszcz
|
![]() "Tupecior" czy poradziłeś sobie z opisanym problemem??? Bo nie uwierzysz ale mam ten sam problem!!!! Ja osobiście dotarłam do Thorniary, ale diabeł mnie podkusił aby cofnąć się w grze i przeszukać jeszcze raz poprzednie krainy w poszukiwaniu pradawnych relikwii - nie wiedziałam że brama będzie zamknięta
![]() W poprzednich Gothicach była opcja "wspinania w górę" tu takiej ja nie widzę, patrzyłam na kody ale tu nic konkretnego nie odnajduję ![]() Mam wcześniejszy "save" ale żal mi 2 dni gry, macie jakieś rozwiązanie??? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Chrząszcz
|
![]() Niestety kodami nie da się nic zrobić w tym wypadku. Jedyną opcją jest próbować wskoczyć na tą półkę skalną przy wejściu do doliny. Mi się udało po paru minutach prób. Runa szybkości i starać się wskoczyć od lewej strony patrząc na półkę. Na pewno Ci się uda
![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Czarny Goblin
|
![]() Na pólkę przy wejściu do doliny można wyskoczyć normalnie nie używając niczego. Trzeba skakać pod pewnym kątem, tam gdzie jest najmniejsza różnica wysokości. Jeżeli ktoś decyduje się na zwiedzanie poprzednich regionów, to jeżeli nie umie skakać niech najlepiej dojdzie do Thorniary i tam na południe od wioski wejdzie do jaskini z cieniostworem. Po jego ubiciu i splądrowaniu skrzyń, zdobywa się alembik, za pomocą którego można rozwalić scianę pomiedzy Thorniarą, a Doliną Krwi (wystarczy wcisnąć klawisz interakcji).
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Chrząszcz
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Utknąłem | Dr.Unknow | Pomoc | 5 | 03-09-10 22:01 |
V rozdział- utknąłem (WTF?!) | Wavaa | Pomoc | 8 | 28-07-10 00:37 |
Świątynia Ś. utknąłem w klatce szamana | krymex112 | Pomoc | 2 | 07-02-09 11:58 |
Flakon czarnej krwi. | Bajoro | WIP | 17 | 17-06-05 18:35 |