Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic > Porady i triki
Przeładuj stronę Pare ułatwień bez żadnych kodów

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 08-04-06, 19:27   #13
Zanfag
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Posty: 136
Domyślnie

Ktoś pisał, że żeby mieć dobrą broń to trza mieć rudę. Na początku fakt, jest z tym niemały problem. Ae jeszcze zanim jestem gdzieś przyjęty to się tak rozwijam, że hohoho. Miałem małe bójki, wycinałem w pień stwory i miałem dużo rudy Rudy miałem tyle, że kupowałem co chciałem. Jak były jakies zwoje/eliksiry do kupienia to miałem wszystkie.

Nie pamiętam już szczegółów ale troche rudy na początku zdobyłem w NO m.in. dzięki sprzedaży tego zielonego nowicjusza chyba najemnikom. Wykonałem kilka małych zleceń, połaźiłęm w Obozie na Bagnie no i jakoś ukręciło się tą swoją małą fortunkę.

Najlepszy sposób na kasę? Sklepać kogoś dobrego i zabrać mu wszystko co się da


Apropo jeszcze 1 rzeczy. Miałem skradanie się oraz złodziejstwo (max. poziom złodziejstwa) ale kurde za chiny nie mogłem nikogo obrobić. Jak tylko kogoś zachodziłem od tyłu to zawsze zauważał. Skradałem się, cudowałem, kombinowałem ale nic z tego. Napiszcie mi jak to robicie.
__________________

RPG
Zanfag jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-04-06, 13:32   #14
Majtus1310
Zbanowany
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: z aresztu :/
Posty: 109
Domyślnie

wystarczy ze zbieramy all co na ziemi (lacznie z eq pokonanych stworkow/ludzi)i w 2 rodziale stac nas prawie na all a przynajmniej na te najlepsze rzeczy - ja robie tak:zabijam swiatynnego straznika (slabi sa jak nic)i miecz nadzorcy (ma wartosc chyba z 1000 albo wiecej) 4 takich i spie na brylkach
RPG
Majtus1310 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-04-06, 12:13   #15
salys
Skazaniec
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Posty: 12
Question


Aj naucz się złodziejstwa 3 poziom podejdź do niego i zawal co ma to tyle

Ich nie można okraść a co do kodów... kody to kody a kody to oszustwo
__________________
_/\_/\_
/l___l\
l___l
/_/ \_\
Oto robaczek, skopjuj go do swojej sygnaturki, aby pomóc mu w zawładnięciu światem!!!
RPG
salys jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-04-06, 15:34   #16
mikrusjunior
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 1
Arrow

Jak mieć w trzy zadki rudy??zabić w nocy kowala w starym obozie(imie zaczyna się na chyba "h"),ten co jest poza zamkiem.przerabiasz wszystko co ma na niewykończone miecze i razem ich masz ok 300-350.jeden kosztuje w sprzedaży 50 bryłek to razem daje ok 15000-17500 bryłek rudy .
RPG
mikrusjunior jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-04-06, 16:32   #17
Majtus1310
Zbanowany
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: z aresztu :/
Posty: 109
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by salys@17-04-2006, 12:14
Aj naucz się złodziejstwa 3 poziom podejdź do niego i zawal co ma to tyle

Ich nie można okraść a co do kodów... kody to kody a kody to oszustwo
304453
sam 3 poziom zlodziejstwa ci za duzo nie da jest jeszcze taki wspÓlczynnik zrecznosc ale nie pamietam w jakim stopniu wplywa na ta umiejetnosc w gothicku 1
RPG
Majtus1310 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-04-06, 16:38   #18
ghog
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 17
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Lord_of_Dragons@15-02-2006, 10:16
niezły sposÓb szczególnie z tym Blizną i Arto ja robiłem inaczej ciupałe blizne i ciupałem i dajmy przykład on mnie walnol no to wstałem i walilem go dalej az wkoncu padł wźiołem co mi pasiło i dowidzenia aha przed prÓbą mojego sposobu najlepiej schować rude do jakiegos kufra bo mozna sie jej pozbyć :P hehehe :P znam też fajny sposób jak powstać z martwych ale do tego potrzeba juz kodów :P a sposób wygląda następująco gdy sie zabijemy wciskamy b marvin b potem F2 i wpisujemy eab wyskakuje edit abilites na polski edycja umiejętności potem zmieniamy tam nasze zycie przynajmniej na 1 PŻ wychodzimy z eab i wciskamy przycisk k az zaczniemy latac i spadniemy z jakiejs wysokosci na grunt po tej czynosci wciskamy strzałkę w góre i wstajemy jak nowo narodzeni pozdrawiam
282017
o, z tymi arto i blizną spróbuję...

ale sposób na odzyskanie życia dość idiotyczny. lepiej jak umrzesz nacisnąć f8 i jesteś niedraśnięty.


a propos kodów. uważam że można ich używać tylko gdy kilka razy przejdziesz grę bez. bo jak ich używasz na początku żeby przejść albo robić bzdury to jest to oszustwo i gra traci klimat. ale jeśli znasz już gothica lepiej to jak ci się nudzi to możesz się pobawić cheatami. np ja mam ambicję by odkryć samemu jak najwięcej kodów.

RPG
ghog jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-04-06, 12:14   #19
switek17
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Skąd: Miłakowo
Posty: 52
Domyślnie

Łatwy sposób na kasę:
W nowym obozie koło najemników jest taki kamień szlifierski. Stoi przy nim cały czas najemnik i robi miecze. Podchodzisz do tego kamienia i robisz se miecze, jednak wcale nie musisz mieć stali. Potem gdy ci się znudzi to je sprzedajesz Wilkowi, Sharki'emu albo Cronosowi.
__________________

RPG
switek17 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-04-06, 23:04   #20
Owcar
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2006
Posty: 7
Domyślnie

by w gothic I sobie polatać kliknijcie b marvin b a potem F8(odnawia życie i ożywia jeśli zdechłeś)


w pierwszym rozdziale można sobie uzbierać ponad 20 tys brylków w ten sposób:najpierw w normalny sposób zbierasz ok.5000 bryłek, potem atakujesz strażnika bramy w starym obozie. Jak ci przyłoży i zabierze połowe ilości bryłek znowu tak robisz aż w końcu gdy go zabijesz (po jakimś tam czasie) okaże się że ma kilkakrotnie razy więcej kasy niż ty. Ja tak zarobiłem 16 tysiaków
RPG
Owcar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-05-06, 19:57   #21
Fr@nek118
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 1
Domyślnie

Jest taki fajny bug u mnie (a może to nie bug?) pozwalający na pomnożenie ilości rudy x2. Wystarczy dać się pobić jakiemuś słabemu gostkowi (np. kopacz), a ten zabiera nam połowe posiadanej rudy. Jednak gdy go pobijemy liczba zabranej nam rudy jest dwukrotnie większa i możemy ją zabrać! Sprawdżcie czy u was też tak się dzieje
RPG
Fr@nek118 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 11-05-06, 18:11   #22
Rokkefeller
 
Posty: n/a
Domyślnie

Cytat:
  Jest taki fajny bug u mnie (a może to nie bug?) pozwalający na pomnożenie ilości rudy x2. Wystarczy dać się pobić jakiemuś słabemu gostkowi (np. kopacz), a ten zabiera nam połowe posiadanej rudy. Jednak gdy go pobijemy liczba zabranej nam rudy jest dwukrotnie większa i możemy ją zabrać! Sprawdżcie czy u was też tak się dzieje
Ja o tem bug poznałem przypadkiem, gdy robiłem "impreze" w Starej kopalni. Zabijałem prawie wszystkich strażników, a gdy byłem prawie martwy i szukałem bezpiecznego miejsca, napadł na mnie kopacz w kilofem. Co ciekawe mnie nie zabił tylko rude zabrał. I tak poznałem ten bug .

ps.
Sorka że odbiegłem od tematu.
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-05-06, 08:23   #23
Karol16
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Skąd: Z Klasztoru
Posty: 124
Wyślij wiadomość przez AIM do Karol16
Domyślnie

Dobra, dziś dam Wam podpowiedź, która sprawi, że w pierwszym rozdziale możecie miec topór Lee. Idz do obozu na bagnie, do Gor na cośtam, do tego, który pilnuje błotnych węży. Jeżeli nie jesteś wystarczająco silny, aby go zabić w walce, idz do błotnych węży i zrób tak, aby jeden Cię gonił. Jak dojdziesz z nim do tego kolesia to jeśli on wyciągnie kuszę to przegra z wężem.(jeżeli wyciągnie miecz to wygra; trzeba tak długo ściągać węże, aż przegra) Wtedy kawałek odejdź, ale uważaj, żeby jego ciało nie zniknęło, nie trać go z oczu. Jak Wąż pójdzie sobie, to obszukaj kolesia i weź miecz nadzorcy(71 dmg). Wtedy idzesz do NO do siedziby Lee pokonujesz go, zabierasz jego topór(105dmg, 95 wymaganej siły) i uczysz się siły. I tak oto w 1 rozdziale można mieć topór Lee
Ufff
RPG
Karol16 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-05-06, 16:10   #24
Detcher
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Raciążek
Posty: 1
Domyślnie

U mnie na kompie znajduje się pewien bug, ale nie wiem czy u wszystkich. Więc w Nowym Obozie (nieważne kim jesteś), naprzeciw chaty Krzykacza (z której został przepędzony), stojąc tyłem do drzwi znajduje się Kamień Szlifierski na którym najemnicy ostrzą swoje miecze cały dzień ,więc radzę tam pójść północą. To jest właśnie ten Bug gdy do niego podejdziemy i użyjemy (nie posiadając nawet ostrza to znaczy przerobionej stali), będzie nam wyskakiwał miecz w ekwipunku za który dostaniemy 50 bryłek rudy.
RPG
Detcher jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Exp bez kodów Gothic Dragon Porady i triki 17 03-11-04 17:00


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.