Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Na jakim sprzęcie odpalacie Arcanie?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 19-10-10, 10:33   #13
McKay
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 13
Domyślnie

Cytat:
Napisał Danzee Zobacz post
@up średniej karty graficznej za ponad 1000 zł?
ta grafika nie kosztuje ponad 1k zł . najtańszego Asus'a w esc.pl mozna dostać za 490 zł.
RPG
McKay jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-10, 12:32   #14
Hussar
Polna Bestia
 
Hussar awatar
 
Zarejestrowany: październik 2008
Posty: 75
Domyślnie

I7 920 2.66GHz @ 4.00GHz
3GB DDR3
2 x GeForce GTX280 1GB
Poszło na max w 1920x1200,cienie ultra.Na razie plynnie,w deszczu tez nie zauważyłem zwolnień.
RPG
Hussar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-10, 13:31   #15
Surmolex
Kąsacz
 
Surmolex awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 351
Domyślnie

Athlon X2 64 4200+
GF 9400 512MB
2 GB RAM DDR2

Na najniższych z max widocznością, max detalami postaci i rozdziałką 1920x1080 się nie przycinało, na wyższych nie sprawdzałem
RPG
Surmolex jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-10, 15:25   #16
Czari10
Polna Bestia
 
Czari10 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Posty: 68
Domyślnie

Za HD 5770 od HSI dalem ~500 zl, nie wiem skad wziales cene tysiaca zlotych.
__________________
Świetny podpis, nie?
RPG
Czari10 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-10, 22:51   #17
Izwor
Chrząszcz
 
Izwor awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Skąd: Wrocław
Posty: 5
Domyślnie

core i5 750 3GHz
4GB DDR3 1333MHz
Radeon HD 5850 1GB

Albo ja mam coś źle ustawione albo ta gra ma straszne wymagania i jest kompletnie niezoptymalizowana.
Aby gra chodziła płynnie (ok 30fps) musiałem większość parametrów ustawić na średnie...
Jestem zaskoczony bardzo małą liczbą FPS w mieście (25fps), no i wogóle (max 40fps).
Ja rozumiem, że można kupić lepszy sprzęt ale bez przesady... mój ma dopiero rok. Mam nadzieję, że kolejne łatki poprawią chociaż trochę wydajność w tej grze
RPG
Izwor jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-10-10, 15:27   #18
velvet
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 2
Domyślnie

ruszy mi na takim sprzęcie?
Intel Core 2 Duo E7400, 2.80GHz
GeForce 9400GT 512Mb
2GB RAM DDR2
i windows XP

Ostatnio edytowane przez velvet : 20-10-10 o 15:30.
RPG
velvet jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-10-10, 17:30   #19
mr.cent
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 52
Domyślnie

Geforce 8500 gt 512 mb
althon x2 4000+
2 gb ramu

Gralem w demo i troche cielo. Da sie zmienic w pelnej wersji rozdzielczosc na 800x600? Albo cos innego by zmniejszyc wymagania, bo tak grac niestety sie nei da ;(

jak cos jescze trzeba to napiszcie.
__________________
http://www.plemiona.pl/387189.html
GOTHIC RULLLLLLLEZ!
RPG
mr.cent jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-10-10, 17:59   #20
McKay
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 13
Domyślnie

Cytat:
Napisał Izwor Zobacz post
Albo ja mam coś źle ustawione albo ta gra ma straszne wymagania i jest kompletnie niezoptymalizowana.
ten typ tak ma. zerknij tutaj: http://nvision.pl/Gothic-4-test-22-k...details-5.html.
Cytat:
Napisał mr.cent
Albo cos innego by zmniejszyc wymagania, bo tak grac niestety sie nei da ;(
pozostaje wymiana sprzętu albo czekanie na patche.
RPG
McKay jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-10-10, 14:59   #21
Rinx
Skazaniec
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 38
Domyślnie

Można zmienić plik Videosettings ale lepiej wcześniej zrobić kopie zapasową.
Ale nie polecam tego bo przy zmianie rozdzielczości grafika się strasznie psuje a szczególnych różnic w wydajności raczej nie ma.

Ja gram na 2,5 Gb ram, Amd Athlon Dual Core 2.11 GHz oraz na słabej karcie Geforce 7300 GS. Tnie się aż (nie)miło.
RPG
Rinx jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-10-10, 23:03   #22
bhaaldur
Krwiopijca
 
bhaaldur awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: z krainy toru królów
Posty: 20
Domyślnie

Intel Pentium DualCore E2160 1,8@3,0Ghz
GeForce 8800GT 512/256
2GB RAM
Windows 7 Home Premium 32bit

Demko chodziło bardzo płynnie, pełniak na 1.0 płynnie z niewielkimi zwolnieniami w miastach, po hotfixie jeszcze lepiej Ogólnie postarali się z optymalizacją.
RPG
bhaaldur jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-10, 17:28   #23
Mobius
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 6
Domyślnie ruszy?

AMD Phenom II X2 555 Black edid/ 3.2 Ghz L3 6MB
MSI 870-C45 /AMD870/[870-C45]
Powercolor Radeon hd5770 512 MB ddr5/128 bit
A-Data 4GB (2x2Gb )1333MHz CL8 Gaming

rzuszy
RPG
Mobius jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-10, 18:34   #24
adizi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Posty: 3
Domyślnie

Też mam pytanie : czy gierka pójdzie w miarę na mojej toshibie mając takie parametry : RAM : 2024 mb ,
Intel(R) Core (TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00 GHz
32-bitowy system operacyjny.
Karta : ATI moblility Radeon HD 2600 rozmiar pamięci 256 mb
+ game boowser ..
czy jest jakaś szansa powodzenie?
Wolę kupić grę na pc niż na xbox360 , bo widziałem grafę i nigdy w zyciu G4 na konsolę..
RPG
adizi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Na jakim sprzęcie gram juserek Ogólna dyskusja 136 12-03-14 11:55
Uroki gry na dobrym sprzęcie. Nederland Pomoc techniczna 14 17-09-09 19:42


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.