Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Problem instalacją

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 15-10-10, 16:30   #1
Greg000ry
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 35
Domyślnie Problem instalacją

Witam. Kupiłem dzisiaj oryginalną wersje G4 i już na starcie mam duże problemy. Gdy włącza się autorun i naciskam instaluj - brak odpowiedzi. Dobra tam, otwieram płytę i setup.exe i robi mi się brak odpowiedzi na momencie datablock0 . Masakra, nie wiem co mam zrobić. Zgrywam teraz na dysk i spróbuje z dysku zainstalować.

Mój komputer spełnia wymagania gry.

Moje pytania:
1.Czy ktoś miał taki problem i ew. wie jak go rozwiązać?
2.Czy mogę zainstalować grę bez pomocy instalatora? Zauważyłem, że te pliki można wypakować.
RPG
Greg000ry jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-10-10, 17:13   #2
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Greg000ry Zobacz post
Witam. Kupiłem dzisiaj oryginalną wersje G4 i już na starcie mam duże problemy. Gdy włącza się autorun i naciskam instaluj - brak odpowiedzi. Dobra tam, otwieram płytę i setup.exe i robi mi się brak odpowiedzi na momencie datablock0 . Masakra, nie wiem co mam zrobić. Zgrywam teraz na dysk i spróbuje z dysku zainstalować.

Mój komputer spełnia wymagania gry.

Moje pytania:
1.Czy ktoś miał taki problem i ew. wie jak go rozwiązać?
2.Czy mogę zainstalować grę bez pomocy instalatora? Zauważyłem, że te pliki można wypakować.
Masz czekać. Instalacja polega na wypakowywaniu plików ZIP - to zamula komputer i długo trwa.
Dla pewności wyłącz na czas instalacji program antywirusowy.
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-10-10, 22:30   #3
Neton
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 1
Domyślnie

Witam
Miałem podobny problem z instalacją ( 7 prób instalacji z płyty i zawsze stawała w tym samym miejscu i nic dalej )
Więc skopiowałem płytę na dysk i wreszcie się mi udało wgrać grę za pierwszym razem.
Ale nie mogę grać bo wywala mi grę ( program arcania przestał działać )
Więc zostałem z przysłowiową ręką w nocniku.
Może ktoś potrafi mnie nakierować co i jak ( patcha na polską wersję gry już wgrałem i nic to nie dało )
RPG
Neton jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-10-10, 05:48   #4
Pawlo428
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Lubin
Posty: 6
Domyślnie

Mam dziwny problem kupiłem wczoraj Gothica 4 i menu z grą normalnie się uruchamia jednak po wciśnięciu Instaluj nic się nie dzieje. Z początku myślałem, że z płytą coś może być nie tak, dlatego zgrałem jej obraz na dysk alcoholem i problem nadal był ten sam a nie pokazało żadnych błędnych odczytów w sektorach. Jako gothicowy maniak nie mogłem się powstrzymać no i ściągnąłem jeszcze kopię z internetu i nadal to samo. Oczywiście próbowałem włączyć odrazu instalację poprzez Setup.exe z płyty jednak zero reakcji i pojawienia się okna instalacyjnego. Czekałem tak nawet 20 min i nic. Czytałem, że z NOD'em jest coś nie tak a posiadam takowego więc go wyłączyłem poprzez manager urządzeń i reakcja była taka samo w ogóle okno instalacyjne nie chciało się pojawić. Jeżeli ktoś znalazł sposób na zainstalowanie tego ustrojstwa proszę o wskazówki. Kurcze wydałem na grę ostatnią kasę przychodzę do domu i nawet tego zainstalować nie mogę normalnie masakra btw. komputer spełnia zalecane wymagania sprzętowe.
RPG
Pawlo428 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-10-10, 09:17   #5
jokeras
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 1
Domyślnie mam pytanie

Witam mam pytanie trochę nie na temat a mianowicie czy gothic 4 zadziała na komputerze który ma procesor intel Pentium Dual Core reszta wymagań się zgadza
RPG
jokeras jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-10-10, 10:19   #6
bigos-86
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 2
Domyślnie

mam ten sam problem co pawlo :/ mam win 7. w folderze temp znalazlem plik _setup tworzacy sie w momencie naciskania zwyklego setupu (tego, ktory nie reaguje w ogole i nie wlacza sie instalator). plik ten wlacza instalator, ale cala gra "instaluje" sie w kilka sekund (czyt. nie instaluje sie, tylko tak jej sie wydaje) i oczywiscie po tym nie mozna w nic zagrac :/ probowalem przerzucic z plytki do tempa wszystkie pliki, ale mimo to nic to nie daje :/ mam nadzieje ze ktos wpadnie na pomysl jak ten cholerny instalator wlaczyc, bo juz pomijając kase, ktora na G4 poszla, to po prostu bym sobie zagrał w to :/


Na stronie cd project jest cos takiego (mam nod32)
Instalacja gry nie uruchamia się / Wirus w pliku InstStub.exe i rozwijają to tak:

Na niektórych komputerach instalacja gry może się nie uruchamiać lub program antywirusowy (głównie ESET NOD32) może zgłaszać obecność konia trojańskiego w pliku InstStub.exe. Problemy te są ze sobą powiązane i wynikają z nieprawidłowego identyfikowania plików instalatora gry przez program antywirusowy jako zagrożenia.
W przypadku wystąpienia powyższych problemów pomoże wykonanie następujących czynności:
1) Usunięcie zawartości folderów z plikami tymczasowymi (TEMP). Czynność tę najłatwniej wykonać korzystając z narzędzia Oczyszczanie Dysku, które znajduje się we Właściwościach każdego dysku twardego/partycji.
2) Ponowne uruchomienie gry na komputerze działającym w trybie czystego bootowania.
Uruchomienie komputera w tym trybie ma pozwolić na bezproblemowe zainstalowanie gry. Działanie programu antywirusowego nie powinno mieć wpływu na działanie gry po zakończeniu jej instalacji.




niestety nic mi to nie dało, co prawda pijawia mi sie w empie ten pliczek inststub, ale dalej instalka nie dziala moze ktos na cos wpadnie?

Ostatnio edytowane przez bigos-86 : 16-10-10 o 11:05.
RPG
bigos-86 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-10-10, 15:32   #7
wojtek567
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2009
Posty: 2
Domyślnie

miałem podobny problem instalator się włączał ale jak dawałem instaluj to nic się nie działo nagle w przypływie gniewu na klikałem na wszystkie te guziki i dałem wyjdź i się instalator włączył
RPG
wojtek567 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-10-10, 05:48   #8
Pawlo428
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2004
Skąd: Lubin
Posty: 6
Domyślnie

dzięki bigos-86 twoje porady pomogły odpalić instalator gierka chodzi jak ta lala a i polecam nie instalować wraz z gierką physx bo coś się wiesza później najwyżej dociągnąć z neta najnowszą wersję i zainstalować samodzielnie
RPG
Pawlo428 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-10-10, 19:16   #9
Phaet
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 2
Domyślnie

Mam problem z tym trybem czystego bootowania. W msconfing nie mogę odznaczyć tych okienek. Mogę tylko odznaczyć 'załaduj usługi systemowe' (czyli to co ma zostać). Klikam na te okienka a one nadal są zaznaczone. Mam XP i nie mam dopisanych innych użytkowników, wszystko z poziomu administratora.
Napisałem do cd-projectu to samo pytanie ale pewnie poczekam miesiąc na odpowiedź (już kiedyś się ich pytałem)
RPG
Phaet jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 00:38   #10
bigos-86
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 2
Domyślnie

u mnie bootowanie sie wlaczalo normalnie, ale i tak nie moglem zainstalowac. w koncu zainstalowalem, ale bez tego bootowania - po prsotu wylaczylem AMON w Nodzie (nie calego noda, tylko sam amon o nie w trybie bootowania, a normalnie) i poszlo od razu
RPG
bigos-86 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 04:59   #11
Phaet
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 2
Domyślnie

Nie mógł nikt OD RAZU na to wpaść jeszcze PRZED weekendem? :P Wyłączenie AMON rzeczywiście pomogło. Właśnie teraz instaluję.
Tak, tak jest 5 rano. Wielkie dzięki
RPG
Phaet jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-12-10, 23:47   #12
zurben
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2010
Posty: 10
Domyślnie

----------------

Ostatnio edytowane przez zurben : 25-12-10 o 18:40.
RPG
zurben jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problem z instalacją GII NK merlinus Pomoc techniczna 5 28-04-09 23:54
Problem z instalacją NK adi0192 Pomoc techniczna 6 26-12-08 13:06
Problem z instalacją Poncus Pomoc techniczna 8 17-01-06 10:32
[G2] Problem z instalacją XdS Pomoc techniczna 5 12-10-04 21:37


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.