Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Gra się zacina na dobrym sprzęcie

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 04-07-17, 20:27   #1
supremike
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2017
Posty: 4
Domyślnie Gra się zacina na dobrym sprzęcie

Witam. Zakupiłem niedawno Arcanię w wersji Steam. Sprzęt:

-nVidia GeForce GTX 1060 6GB
-Intel Core i5-7400
-8 GB Ram

Jak widać sprzęt przebija wymagania zalecane. Tymczasem w miejscu w którym jest zaledwie kilku ludzi np. gospoda Murdry, czy wioska na Feshyr, gra potrafi spaść poniżej 20 FPS. Z ciekawości zagrałem na najniższych i tam wcale nie jest lepiej(może 5 FPS do góry). Da się jakoś rozwiązać ten problem? Próbowałem zmieniać ilość rdzeni w odpowiednim pliku w folderze gry, ale to nic nie daje. Ciekawe jest też to, że na złomie z kartą GT 430 i 3-rdzeniowym procesorem 2,1 GHz gra chodziła lepiej.

Ostatnio edytowane przez supremike : 04-07-17 o 20:29.
RPG
supremike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 20:35   #2
Hudof
Pan Cienia
 
Hudof awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2017
Posty: 608
Domyślnie

Spróbuj wszystkich rad z tego filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=WKBdkCDacSs
RPG
Hudof jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 21:27   #3
supremike
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2017
Posty: 4
Domyślnie

Niestety, gra działa dalej tak samo żenująco, Steam pokazuje 30 fps jest może 15.
RPG
supremike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 21:41   #4
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 285
Domyślnie

Jaki masz system operacyjny? Bo podałeś tylko parametry hardware, tak jakby nie biorąc pod uwagę, że mogą to być jakieś problemy "wewnętrzne".
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 22:29   #5
supremike
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2017
Posty: 4
Domyślnie

Racja zapomniałem - Windows 10
RPG
supremike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 22:39   #6
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 285
Domyślnie

A ten twój "złom z kartą GT 430 i 3-rdzeniowym procesorem 2,1 GHz" jaki ma/miał system?
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 22:45   #7
supremike
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2017
Posty: 4
Domyślnie

Tam to różnie bywało ale chyba Windows XP. Ale nie wydaje mi się żeby Arcania miała nie działać na Win 10, kiedy nawet piętnastoletni Warcraft III działa bez żadnych łatek.
RPG
supremike jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-17, 23:13   #8
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 285
Domyślnie

Cytat:
Tam to różnie bywało ale chyba Windows XP
No i na 70-80% tu masz rozwiązanie swojego problemu
Cytat:
Ale nie wydaje mi się żeby Arcania miała nie działać na Win 10
Przecież działa to że jakieś 50% gier ma problem z optymalizacją na win 10 to myślisz, że czego to wina?

Nie wiem co ci mogę doradzić, prócz szukania jakiś fixów i patchy.
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic 3 na całkiem dobrym sprzęcie, ale dalej są scinki. BeziVouitton Pomoc Techniczna [G3] 5 09-09-15 16:43
Gra się zacina na dobrym kompie senseo Pomoc 2 16-11-13 23:57
Gothic 3 zacina się na dobrym laptopie Gothiczyk Pomoc Techniczna [G3] 2 25-06-13 13:48
!Laggi na dobrym sprzęcie! Xsplo Pomoc techniczna 1 28-08-11 14:07
Uroki gry na dobrym sprzęcie. Nederland Pomoc techniczna 14 17-09-09 20:42


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.