|
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#121 | |
† † †
|
![]() Decyduję się założyć rogaty hełm jeżeli jest taka możliwość, miecza i tarczy nie udźwignę gdyż mam za mało siły, ah te zręczne dłonie. Następnie decyduję się wyjść z zaułka, wolę jednak nie ryzykować i nie bawić się w gladiatora. Wiem przynajmniej jak iść tam na okołob będzie bezpieczniej, ale muszę przecież odebrać te kwiaty, w końcu za nie zapłaciłem. Więc zamierzam się po nie udać.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Berserker
|
![]() Zawracasz w stronę wyjścia. Ale coś cię tknęło i oglądasz się za siebie. Widzisz, że po drugiej stronie zaułka stoi dwóch uzbrojonych bandziorów. Niestety nie jesteś w stanie nic więcej na ich teraz stwierdzić, za daleko. Jeden z nich wyciąga jakiś dwuręczny miecz i rzuca się biegiem w twoją stronę. Jest od ciebie o około 50 kroków.
Co robisz?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Berserker
|
![]() [cykor!
![]() ![]() ![]() Nie próbując nawet strzelać rzucasz się w kierunku wyjścia z zaułka i... hamujesz w miejscu, bo właśnie wbiegła to służka i zablokowała ci wyjście. Obejrzała cię od góry do dołu i wzruszyła ramionami. - Nic ci panie nie jest? Widziałam jak ten bandzior szedł za tobą... - załamuje dłonie. A bandzior pewnie dalej biegnie w twoją stronę.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
† † †
|
![]() [Już raz prawie umarłem, gdyby nie śmierć od "kaszlnięcia" gryzłbym kwiatki od spodu, a sytuacji do walczenia będę miał jeszcze niemało zapewne.
![]() ![]() -Nim bym się zbytnio nie martwił bo gryzie już piach w tym zaułku. - Patrzę na nią spode łba, nadal mając przed oczami obraz konającego od kaszlnięcia wojownika. Zastanawiam się dlaczego kobieta tak nagle tutaj wyszła i zagrodziła mi drogę. - A ty zapewne nic nie wiesz o tym kolesiu, prawda? I wcale nie zagradzasz mi drogi żebym nie mógł wyjść.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Berserker
|
![]() - O czym wy mówicie panie? Ja pobiegłam po straż miejską na pomoc! - Służka dalej stoi zagradzając ci drogę do ulicy. Chyba nie widzi co się dzieje za twoimi plecami.
Co robisz? dalej z nią dyskutujesz? odwracasz się i walczysz? Mdlejesz licząc że leżącego cię nie zauważą? Coś innego?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
† † †
|
![]() -Mam tego dość. - Wyciągam łuk i zaczynam pruć strzałami w kolesi biegnących za mną, jestem już tak wkurzony, że ucieczka nie wchodzi nawet w grę. Zamierzam ich zabić i mieć spokój na jakiś czas.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Berserker
|
![]() Odwracasz się i widzisz że bandzior jest o jakieś 40 kroków od ciebie. Trochę się zasapał i zwolnił. Ale biegnie chyba sam, bo nie widzisz drugiego.
Zaczynasz do niego strzelać. Praktycznie wychodzi ci jedna tura na jego 4-5 kroków. Kłopot tylko w tym, że gość robi uniki i nie wszystkie twoje strzały trafiają. A do tego służka stojąca za twoimi plecami ciągnie cię za rękaw utrudniając celowanie i wciąż pyta; - Do czego, panie strzelacie? Po co strzelacie? - Walisz serię za serią... Gość części strzał unika, ale nie wszystkie. Teraz widzisz że ma w dłoniach jaszczurzy miecz. Kolejne strzały lecą do celu mimo uników bandziora i szarpania za rękaw przez służkę. 10 tur jak w mordę strzelił. Bandzior jest tuż tuż. Walisz zdesperowany 11 turę strzałów gdy on w końcu pada na pysk. Niestety dla ciebie ostatnim rzutem ciała, zanim padł martwy, trafia cię swoim mieczem. Fexo - 170 pkt. życia. Straty:120 sztuk złota, mięso, strzała x 99, ekstrakt leczniczy x 2, esencja lecznicza x 4, wędka, sznur x 3, piła, Zysk: zbroja pierścieniowa, rogaty hełm, koszula obywatela, spodnie obywatela, buty obywatela, pawęż wojownika, miecz runiczny, kubek, sztućce. Co teraz robisz? Możesz się leczyć, obszukać zwłoki, pogawędzić ze służką. Albo spojrzeć i sprawdzić co robi ostatni z bandziorów.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
† † †
|
![]() -Strzelałem do typów, którzy najchętniej by nas zabili lub zrobili coś gorszego, no nie ważne. - Zamierzam obszukać trupa i zabrać co przydatniejsze rzeczy. Chcę też golnąć kolejnej esencji leczniczej. - A teraz wyjdźmy z tego zaułka i lepiej chodźmy dłuższą drogą bo tu jest zbyt niebezpiecznie.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Berserker
|
![]() Zanim cokolwiek zdążyłeś zrobić słyszysz: Ziu... ziu... i dwa bełty wbijają się w ciebie.
Fexo - 150 pkt życia Spoglądasz w głąb zaułka i widzisz że trzeci bandzior to kusznik. Właśnie wystrzelił w ciebie stojąc na końcu zaułka. Teraz podbiega kilka kroków do przodu jednocześnie naciągając kuszę. Ty, stojąc w miejscu możesz strzelac szybciej. Służka za tobą aż podskakuje z ciekawości. - Co tam się dzieje panie? Nic nie widzę? Do kogo strzelałeś? - dopytuje. Co dalej? Odpowiadasz strzałami? Wkurwiony odwracasz się aby dokopać służce? Zaczynasz śpiewać pieśń śmieci? Piszesz testament? Coś innego?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
† † †
|
![]() [Ty serio chcesz sprawić żebym ją zamordował, co?
![]() -Mam już tego kurwa po dziurki w nosie, pozabijam was wszystkich zaraz. - Odpycham służkę z całej siły, a następnie znowu dobywam łuku aby zabić tego trzeciego pajaca, który stanął mi na drodze.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Berserker
|
![]() [A kto powiedział że służka będzie ci zawsze pomagać? Ona ma pilnować co robisz. Pomóc też by mogła, ale trzeba wiedzieć jak ją wykorzystać.]
Walisz do niego, on do ciebie... Teraz, gdy odepchnąłeś służkę możesz robić uniki. Kusznik co wypuszczenie dwóch bełtów podbiega. Puszczasz serię za serią. Dopiero po 8 turach bandzior, który zdążył pokonać 2/3 zaułka pada martwy. Ale i tobie się oberwało... Fexo - 80 pkt. życia. Straty:120 sztuk złota, mięso, strzała x 139, ekstrakt leczniczy x 2, esencja lecznicza x 4, wędka, sznur x 3, piła, Zysk: zbroja pierścieniowa, rogaty hełm, koszula obywatela, spodnie obywatela, buty obywatela, pawęż wojownika, miecz runiczny, kubek, sztućce. Stan ekwipunku: 740 sztuk złota, esencja lecznicza x 2, ekstrakt leczniczy x 2, miód, mięso x 5, kiełbasa, mleko x 2, ryba x 2, strzały x 272, sznur x 9, pochodnia x 3, krzesiwo, zbroja pierścieniowa, rogaty hełm, koszula obywatela, spodnie obywatela, buty obywatela, pawęż wojownika, miecz runiczny, kubek, sztućce, - On chyba mnie zabił! - jąka się przerażona służka. Faktycznie, gdy robiłeś unik jeden z bełtów przeleciał obok ciebie i lekko zranił ją w ramię. W sumie tylko ryse na jej ramieniu zrobił. Co teraz? Leczysz się? Obdzierasz oba ciała? Coś innego?
Ostatnio edytowane przez Smutas : 27-08-17 o 16:29. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Fexo - Listy do członków Gildii Kupców | Smutas | Sesje RPG | 320 | 12-07-17 18:40 |
Fexo, Spykers - Kto mi wypija zapasy? | Smutas | Sesje RPG | 154 | 01-11-16 19:27 |
Fexo, Spykers - Kwestia życia | Ancoron | Sesje RPG | 138 | 09-10-16 22:10 |