Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Problem z instalacją GI na W7

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 27-06-12, 17:31   #1
X_Altair_pl_X
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 11
Domyślnie Problem z instalacją GI na W7

Ostatnio próbowałem edytować pliki GI przy pomocy Visual Studio 2008/2010 coś schrzaniłem i chciałem przeinstalować grę. Gdy próbowałem zainstalować GI wyskoczył błąd, że owy program nie działa z 64bitową wersją sytemu. Tyle, że nigdy wcześniej tego błędu nie miałem (na swoim sprzęcie instalowałem GI, II i NK dziesiątki razy i nigdy nie było problemu z instalacją). Błąd pojawił się dopiero po tym jak "bawiłem" się plikami przy pomocy Visual Studio.
Wie ktoś jak to naprawić??
RPG
X_Altair_pl_X jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-06-12, 17:50   #2
karate-ka
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 120
Domyślnie

Jeśli przeinstalowałeś całego gothica to raczej plików z visuala mieć nie powinieneś.
Spróbuj uruchomić jako admin albo uruchom ze zgodnością z systemem XP albo Win7 [zależy co zadziała].
__________________

RPG
karate-ka jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-06-12, 18:08   #3
X_Altair_pl_X
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 11
Domyślnie

Już tego próbowałem i nie pomogło (reset systemu też zrobiłem).
RPG
X_Altair_pl_X jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-06-12, 18:16   #4
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

Pozostaje chyba tylko format kompa.
Oczywiście nie całego,jeśli masz gothica na przykład na dysku D to sformatuj sam dysk c,tylko skopiuj savy.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-06-12, 19:34   #5
X_Altair_pl_X
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 11
Domyślnie

Co mi da formatowanie któregokolwiek dysku skoro nie mogę zainstalować gry??
RPG
X_Altair_pl_X jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-06-12, 20:38   #6
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

Być może na komputerze jest jakis plik, który blokuje instalacje.
Nieraz tak miałem.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-06-12, 22:18   #7
X_Altair_pl_X
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 11
Domyślnie

Racja czasem tak bywa. Ale czy format nie wyczyści mi dysku??
RPG
X_Altair_pl_X jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-06-12, 17:10   #8
Domas
Zajebisty
 
Domas awatar
 
Zarejestrowany: maj 2012
Posty: 1 919
Domyślnie

Dokładnie,format wyczyści cały dysk,dlatego skopiuj save i co tam chcesz jeszcze bo to zniknie bezpowrotnie,tylko potem trzeba zainstalować ponownie system.
RPG
Domas jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-06-12, 01:52   #9
X_Altair_pl_X
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 11
Domyślnie

Zamiast formatować dysk odinstalowałem MVS 2008 i 2010, to co było z nimi związane i foldery. Gra zainstalowała się bezproblemowo. Za to teraz nie chce mi sie zainstalować MVS 2010 (później spróbuje z 2008).
MVS 2008 zainstalowało się bezproblemowo. Poprawiłem błędy, które wcześniej zrobiłem i mam dostęp do "nowych" broni.
Wie ktoś jak dodać ulepszoną wersję jakiegoś pancerza, gdy próbuję robić to tak samo ja w przypadku broni wyskakuje mi błąd i nie mogę grać (pojawia się menu i gra się wyłącza).

Ostatnio edytowane przez X_Altair_pl_X : 29-06-12 o 16:12.
RPG
X_Altair_pl_X jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-07-12, 09:55   #10
platymeris
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2012
Posty: 1
Domyślnie problem z instalacją

Podłączam się do wątku, bo również mam problem z instalacją Gothica. Szukałam podobnego problemu na wielu forach, ale niestety nic nie znalazłam.
Uruchamiam instalator, pojawia się logo Piranha Bytes i okienko z informacją: 'przygotowanie do instalacji, proszę czekać' (czy coś w tym stylu). Dochodzi do 99 %, przez ok. 2 minuty nic się nie dzieje, po czym nagle program się wyłącza i koniec.

Czy spotkaliście się z czymś takim, albo po prosu wiecie jak temu zaradzić?
Posiadam Windows 7 64 bit.

Proszę o pomoc, bo sama sobie nie poradzę...

platymeris
RPG
platymeris jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-08-12, 10:14   #11
LeVolked
Chrząszcz
 
LeVolked awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2012
Posty: 8
Domyślnie

Cytat:
Napisał platymeris Zobacz post
Podłączam się do wątku, bo również mam problem z instalacją Gothica. Szukałam podobnego problemu na wielu forach, ale niestety nic nie znalazłam.
Uruchamiam instalator, pojawia się logo Piranha Bytes i okienko z informacją: 'przygotowanie do instalacji, proszę czekać' (czy coś w tym stylu). Dochodzi do 99 %, przez ok. 2 minuty nic się nie dzieje, po czym nagle program się wyłącza i koniec.

Czy spotkaliście się z czymś takim, albo po prosu wiecie jak temu zaradzić?
Posiadam Windows 7 64 bit.

Proszę o pomoc, bo sama sobie nie poradzę...

platymeris
Miałem podobny problem na Win7 z płytą SAGI GOTHIC. Za pierwszym razem pomogło mi zainstalowanie Gothica na dysku C (na tym z OS) a za drugim użycie ASC (Advanced System Care). Użyj Deep Care (dogłębna pielęgnacja). Radzę odznaczyć opcję Vulnerabirity Fix gdyż oznacza to ściąganie aktualizacji z Windowsa...
RPG
LeVolked jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problem z instalacją CP Kurczetti Pomoc Techniczna [G3] 3 29-12-11 12:42
Problem z instalacją DlukiWonsz Pomoc 0 13-11-10 21:40
problem z instalacja niszczycielxD Pomoc techniczna 7 21-07-10 16:51
PROBLEM Z INSTALACJA HELP izzaki Pomoc techniczna 8 06-05-10 22:16
Problem z instalacją G2 Alaf Pomoc techniczna 4 26-03-05 23:21


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.