![]() |
#1 | |
Golem
|
![]() Witam
Gram właśnie w tego moda już mam 10 lvl i zauważyłem wiele rzeczy które mnie irytują. Postanowiłem grać Świątynnym Strażnikiem z bronią 2H, bo chcę dzierżyć Uriziel. Zauważyłem, że wytrzymałość przy użyciu broni 1H podczas walki spada powoli, gdy używam broni 2H to spada bardzo szybko. I tu moje pytanie czy to normalne, że tak jest? I jeszcze jedno pytanie smażąc surowe mięso wszystko było w porządku, lecz raz po usmażeniu mięsa chciałem je zjeść to zauważyłem, że usmażyło mi się jedna porcja mięsa która doda mi 1 pkt siły i hp. Wiecie jak mógłbym usmażyć więcej takiego mięsa ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Syn boży
|
![]() Wiadomo ze 2H zabiera wiecej wytrzymalosci bo miecz jest wiekszy itd, to calkowicie normalnie. Wyszkolisz 30% a potem 60% to bedzie mniej jej zuzywal
A co do miesa to nie wiem co to
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Stamina rzecz normalne chociaż i tak niepoprawna, patch 1.3 nad którym pracujemy zniweluje ten problem ze stamina.
SS to marny wybór gdyż ma przymusy w rozwoju jeszcze. a uriziela może nosci każdy zresztą on aż taki dobry tez nie jest na r2lub r3 bo wtedy go zdobywamy owszem, lecz potem są dużo lepsze bronie gildyjne, zresztą start z 2h utrudnia tylko rozwój postaci, nie ważne jak dobrze grasz w nk ( w sensie rozwoju ) return ma własne prawa i zmienne na temat rozwoju gdzie polowa schematów z nk jest o kant dupy rozbić :P Mięsa zjadłeś jedno z tych które się otrzymuje 1 można dostać od niclasa zaś drugie dostac za kręcenie rożnem żadne mięso pieczone nie daje bonusa te sprawę już wyjaśniliśmy na Themodders, zresztą tam to jest skarbnica wiedzy głownie Mojego i Thompsona autorstwa :P
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone. I was dreaming, about gold.
@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Golem
|
![]() Jeśli pracujecie nad patchem 1.3 to moglibyście zmienić exp, że jak np walczymy magią, albo z kimś u boku że by exp się na pół nie dzielił. Jeśli dałoby radę jeszcze, to żeby zwierzęta nie uciekały przed nami jak osiągniemy jakiś tam poziom siły.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Zwierzęta są już fixed.
To walcz sam, skoro ktoś za ciebie odwala robotę to dlaczego ty masz dostać 100% expa, dobry gracz nie potrzebuje pomagierów :P sam swój exp zgarnia :P
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić. Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone. I was dreaming, about gold.
@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Golem
|
![]() No wiadomo, żeby walczyć samemu to najlepsze jest, ale jakoś ten początek gry, żeby zanieść ornament dla magów wody ciężki jest tak jak i kanion. Zawsze te zadanie wykonywałem z piratami, żeby klimacik był. No proszę z tym expem byście też poradzili sobie, albo dali wybór dla gracza chociaż :P Poza tym dzięki za rady i proszę o nie usuwanie tego tematu, bo na pewno będę miał jeszcze jakieś pytania ogólne.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Return to nie sielanka oba przykłady zawsze robilem sam na co mi pomagierzy exp jest zbalansowany względem poziomów juz od dawna, stamina będzie miała nowy system regeneracji, bardziej normalny.
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Golem
|
![]() To znaczy, że ten exp dzielony na pół na waszej wersji 1.3 zostaje ten sam co w zwykłym returningu? Mam też pytanie jak to będzie względem czarów? Jak bijemy z miecza widziałem na YT, że jak koleś bił z miecza dostawaj pełną sumę exp a jak przeszedł nagle na czary dostał połowę expa to się u Was zmieni czy zostanie tak?
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zębacz
|
![]() Cytat:
Co do staminy, to jej zużycie podczas walki jest teraz mniejsze - bardziej sensowne.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
G III spada mi wytrzymałość. | Xardas.X | Pomoc | 7 | 15-10-13 18:58 |