Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Problem z Pixel Shading, CP 1.74

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 14-07-13, 16:58   #1
wojtask12
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Posty: 3
Domyślnie Problem z Pixel Shading, CP 1.74

Witam, proszę o pomoc - zainstalowałem gothica 3, i community patcha 1.74. Gra działa poprawnie tylko z ustawionym PS 1.4, ale wygląda dość tragicznie. Przy ustawieniu PS na 2.0/3.0 niektóre tekstury (drzewa i ogniska) robią się czerwone. Dodatkowo gdy włącze bloom/hdr widzę kremowy/czarny obraz, z nałożonymi podpisami postaci itd. Sprzęt : Lenovo Y580 z i5, gtx 660m, directx 11, win8 64bit, najnowsze stery od nvidii zainstalowane. Liczę na pomoc, bo już od kilki dni przeczesuję internet w poszukiwaniu rozwiązania

@EDIT
dodałem raport dxdiag, i sumy md5. Instalowałem na czystego gotica, bez modów itd.

Pozdrawiam
Wojtek
Załączone Pliki
File Type: zip g3.zip (17.8 KB, 1 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez wojtask12 : 14-07-13 o 17:14.
RPG
wojtask12 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:08   #2
Thompson
Zębacz
 
Zarejestrowany: grudzień 2007
Posty: 493
Domyślnie

Też szukałem - i co znalazłem? Patch 1.71 już powinien to poprawić... Może spróbuj zainstalować 1.75.14. A może sam Windows 8 powoduje jakieś problemy z grą - trzeba się zapytać tych, co grali na Win8
__________________
Piszę poprawnie po polsku.

"Mówcy powinni mieć na uwadze nie tylko to, by wyczerpać temat, ale także to, by nie wyczerpać słuchaczy." - Winston Churchill
RPG
Thompson jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:10   #3
Tizgar
 
 
Tizgar awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Kraków
Posty: 1 377
Domyślnie

Zainstaluj najnowszy CP 1.75 gdyż posiada pełne wsparcie i w sumie tylko i wyłącznie dla Shaderów 3.0
__________________
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.

@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili.
RPG
Tizgar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:15   #4
wojtask12
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Posty: 3
Domyślnie

@Thompson : Ściągam 1.70, za pół godzinki zobaczymy czy się uda . Dzięki za szybką odpowiedź.
@Tizgar: już instalowałem 1.75.14, niestety - efekt jak przy włączeniu HDR - czarny ekran i tylko napisy, z tym że od razu, bez żadnych czerwonych tekstur .
RPG
wojtask12 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:17   #5
Thompson
Zębacz
 
Zarejestrowany: grudzień 2007
Posty: 493
Domyślnie

Ściągasz 1.70 czy 1.75 w końcu?
__________________
Piszę poprawnie po polsku.

"Mówcy powinni mieć na uwadze nie tylko to, by wyczerpać temat, ale także to, by nie wyczerpać słuchaczy." - Winston Churchill
RPG
Thompson jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:22   #6
wojtask12
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Posty: 3
Domyślnie

teraz ściągam 1.70, 1.75 zainstalowałem za 1szym razem, potem zrobiłem reinstal gry, zainstalowałem z 1.74, a teraz ściagam 1.70 i jak sie ściągnie zrobie kolejnego reinstala i zainstaluje 1.70 i 1.71.

@edit

1.70 - gra nie startowała, 1.71 - przy uruchamianiu wywalało error " incorrent config file", trzeba było odpalić jako administrator, ale po włączeniu działa wszystko, żadnych czerwonych tekstur czy czarnego tła. Dzięki za pomoc . Spróbuje teraz zainstalować na to 1.74, żeby móc QP i MP dorzucić do kompletu.

@edit 1.74 psuje wszystko

@edit. wróciłem z 1.74 do 1.71, nastepnie sciagnalem i zainstalowałem 1.73 - działał. Na to zainstalowałem 1.75.14 - działa ALE TRZEBA ODPALAĆ JAKO ADMINISTRATOR! Bez tego wszystko się kompletnie wali - brak napisów w menu, czarny ekran itd. Może ktoś znajdzie ten temat i oszczędzi sobie wielu godzin walki . Moja recepta na czerwone tekstury i niedziałający hdr/bloom : 1.70->1.71->1.73->1.75.14. I Wszystko odpalać z adminem. Pewnie normalnie zainstalowany 1.75.14 z adminem odpalonym też by poszedł dobrze...

Jeszcze raz wszystkim dzięki a pomoc

Ostatnio edytowane przez wojtask12 : 15-07-13 o 02:24.
RPG
wojtask12 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.