Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Gothic 3 Save porządnie spitolony

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 02-04-13, 13:48   #1
Rafo03333
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: październik 2012
Posty: 44
Domyślnie Gothic 3 Save porządnie spitolony

Cześć, mam problem dość poważny, jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Mam najnowszą wersję G3( 1.75 + QP4.2 + CM 2.4). Gram już dość długo, bo z 3 tygodnie po pare godzin dziennie i dosyć daleko doszedłem. Nic nadzwyczajnego nie robiłem,a tu dzisiaj taki myk, włączam G3, nagle tak szybko zaczął mi się ładować zapis(raptem parę sekund). Gdy tylko włączyłem mój zapis, gra zaczyna się od nowa. Mało tego. Zaczynam, nie widać postaci, orkowie są na biało(w sensie napisy zamiast być czerwone to oni są neutralni) wszystko mam na 100 no i dupa zbita. Nie wiem co robić ;( Oczywiście robiłem kilka save'ów jak zawsze ale nieważne który zapis wczytam to i tak gra będzie sie zaczynać z tym błedami.. ;( Pomożecie to rozwiązać? Z góry dziękuję.
RPG
Rafo03333 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-04-13, 14:10   #2
Barneyek
Jaszczur
 
Barneyek awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2010
Skąd: W miarę możliwości Silden
Posty: 362
Domyślnie

Pierwsze, co przychodzi mi do głowy, to przeinstalowanie gry.
__________________
Kondukty kotów niebieskich szły w średniowieczny tan.
A potem był świt bolesny koloru bleu mourant.
(K. I. Gałczyński)
RPG
Barneyek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-04-13, 18:55   #3
Rafo03333
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: październik 2012
Posty: 44
Domyślnie

Niestety, reainstall nie pomógł a męczyłem się z tym kilka dni :l
Czy można coś jeszcze zrobić, czy już nie da się uratować tych save'ów?
Nic mi już nie przychodzi do głowy.
RPG
Rafo03333 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 16:43   #4
Agrawen
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2013
Posty: 36
Domyślnie

Niestety mam to samo. Wbiłem 50 poziom i zapisywałem dla bezpieczeństwa na 4 savach i jeszcze dodatkowo na szybkim. Na wszystkich mam to samo - początek gry - 1 level, wszystkie parametry - siła wytrzymałość i magia na 100 , brak ekwipunku , no i jestem w Ardei gdzie nic się nie dzieje - orkowie sobie łażą itd.
Da się coś z tym zrobić? Mam zainstalowanego patcha 1.75 i QP 4.2
RPG
Agrawen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:00   #5
Thompson
Zębacz
 
Zarejestrowany: grudzień 2007
Posty: 493
Domyślnie

Z tego co przeczytałem w internetach, nie ma znaczenia, którego masz patcha. Zdarza się to na każdej wersji gry i prawdopodobnie nic nie da się z tym zrobić.
__________________
Piszę poprawnie po polsku.

"Mówcy powinni mieć na uwadze nie tylko to, by wyczerpać temat, ale także to, by nie wyczerpać słuchaczy." - Winston Churchill
RPG
Thompson jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 14-07-13, 17:01   #6
Tizgar
 
 
Tizgar awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Kraków
Posty: 1 377
Domyślnie

Nic, save jest uszkodzony. Czytałem na WOG-u ze podobno taka sytuacja może się zdarzyć właśnie przez używanie szybkiego zapisu, kilka osób opisywało podobną sytuacje i dostali odpowiedz ze to przez szybki zapis, nie wiem ile w tym jest prawdy.
__________________
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.

@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili.
RPG
Tizgar jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-07-13, 16:25   #7
artoox253
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Posty: 3
Domyślnie

mam to samo, chciałem sobie włączyć grę wczytuje szybki zapis, i początek gry, bez nawalanki z orkami itd. Straciłem trochę bo już miałem kopalnie czyścić w klanie młota, zapisywalem glownie szybkim zapisem, ale mialem tez jakies save'y na innych i wczytałem inny zapis, to on mi się normalnie wczytał, spróbowałem jeszcze raz wczytać i wczytał mi się zamiast szybkiego zapisu, inny zapis.
RPG
artoox253 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 16-07-13, 20:07   #8
Agrawen
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2013
Posty: 36
Domyślnie

Gothic 3 ciągle mnie zadziwia. Żal mi się zrobiło wbitego 50 levela więc z głupia frant , włączyłem stary zapis (niby ten uszkodzony). I stał się swego rodzaju cud - włączyło mi Bezimiennego na 50 levelu. Cieszę się z tego powodu ,choć nic nie robiłem. Jedynie wyszedłem z gry i wyłączyłem komputer. Więc może popróbuj kilka razy . Jak się nie uda to trudno - zagrasz od początku. ale może będziesz miał tak jak ja. Reinstalację zostaw sobie na koniec jak już będziesz pewny, ze nic się nie da zrobić.
RPG
Agrawen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-07-13, 00:49   #9
TheArePro
Czarny Goblin
 
TheArePro awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2013
Skąd: Gotha
Posty: 196
Post ...

Dlatego dobrze jest robić kopie save'ów.
RPG
TheArePro jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gdzie kupić porządne bronie? Bezius12321 Pomoc 9 03-07-11 20:49
New World Order (Nowy Porządek Świata) - prawda czy fałsz? Whitefire Hyde Park 43 09-05-11 23:47
Gothic 3 save. olo005 Pomoc Techniczna [G3] 6 29-12-10 13:30
Save Gothic I Dark Pomoc 2 26-11-10 23:55
Nowy Porządek Świata – system globalnej dyktatury Lolooo Hyde Park 21 28-06-09 11:35


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.