Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę Spełniam wymagania a tylko 5 klatek/s na niskich ustawieniach !POMOCY!

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 18-11-10, 18:08   #1
Dudix3
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 11
Unhappy Spełniam wymagania a tylko 5 klatek/s na niskich ustawieniach !POMOCY!

Witam wszystkich, mam następujący problem mój sprzęt to: -Procesor AMD Athelon dual core 64 x2 4200 + -Karta Graficzna Nvidia geforce gt220 1024mb -1024 mb pamięci ram -System microsoft widows 7 home premium -HDD Samsung 160 gb Wiem że to nie imponujący sprzęt ale spełnia wymagania, natomiast gra na najniższych detalach daje straszne od 5 do 10 klatek/s w miastach i niedużo więcej poza nim. Sam już nie wiem co mam robić mam patch 1.0.89 najnowsze stery do karty tak samo było na win xp. Proszę o pomoc z góry dzięki za odpowiedź
RPG
Dudix3 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-10, 14:42   #2
Dudix3
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 11
Domyślnie Pomocy

Nikt nie miał podobnego problemu że nie odpisuje myślę że ma to związek z procesorem ma ktoś podobny? Jeśli tak to niech powie jak mu gra chodzi bo mnie gothic 3 chodził świetnie natomiast ZB totalna lipa Niech ktoś odpisze Proszę!
RPG
Dudix3 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-10, 20:14   #3
adana4
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2008
Posty: 49
Domyślnie

Ściągnij ze strony głównej patch 1.74 , patch zmienia grę nie do poznania pod względem płynności . Możesz do tego dodać quest patcha 4 , i jest naprawdę super . Ja mam 1,5 gb ram , procek 2 ghz (jedno rdzeniowy) i grafe ge force 5200 (128mb ) i gra się całkiem jak na sprzęt przyzwoicie .
RPG
adana4 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-10, 20:43   #4
Dudix3
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 11
Cool Dzięki za odp

Niestety, ale z tego co wiem to ten patch jest do gothic 3 a nie gothic 3 zb mówisz o tym dużym ponad 900 mb ? ja znam do zb tylko takie 1.06 1.07 1.08 i 1.089 odpisz jak się mylę i są inne. A tak w ogóle to dzięki za odp
RPG
Dudix3 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-11-10, 20:36   #5
Dudix3
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 11
Domyślnie Nietypowa wydajność

Zauważyłem że gra nie wykorzystuje całego procesora zaledwie od 30 do max 60%, natomiast ram nigdy w 100% max 96 w miastach, no i na niskich jak i wysokich oczywiście bez antileasingu wydajność jest identyczna. Gra tnie się najmocniej w miastach, chodź tylko podczas, gdy się poruszam lub obracam kamerę normalnie jest od 30 do 50 klatek, gdy stoję jeszcze więcej po za miastami gdy np. idę poza miastem gra zachowuje w czasie ruchu 25-30 klatek/s, jednak przytnie się raz od czasu co 2 3 czasami 5 sekund tak jak gdyby nowo-ładowane obiekty i tekstury na horyzoncie były tego przyczyną, ale sam już nie wiem próbowałem różnych ustawień w pliku ge3.ini i ten sam rezultat ta sama wydajność. To chyba raczej nie jest wina słabego sprzętu, gdyż to co opisałem powyżej jest nietypowe.
RPG
Dudix3 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-11-10, 20:54   #6
Dudix3
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 11
Domyślnie

spróbuj przeinstalować grę to powinno pomóc no i nie pisz niepotrzebnie w tym wątku dotyczy on jak widać mojego problemu, jeżeli problem będzie występować nadal to może ktoś zapadł się pod ziemię, wtopił w teksturę ty się zapisałeś i gdy podchodzisz blisko tego zjawiska trach błąd spróbuj też użyć innego save'a
RPG
Dudix3 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-11-10, 21:26   #7
Dapis
Golem
 
Dapis awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2005
Posty: 1 233
Domyślnie

Ogarnijcie się Panowie, bo na ostrzeżeniach się nie skończy.
RPG
Dapis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-11-10, 22:06   #8
Macrentofeth
slugabeliara
 
Macrentofeth awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Rząd
Posty: 1 922
Domyślnie

w grudniu ma wyjsc megapatch - obecnie nic poza 1.0.89 nie pomoze

co do procesora mam taki sam http://risen.info.pl/remository/Patc...C3%B3w-AMD-X2/ moze to cos da
__________________
ŚP - POdziemie - Uczeń Miecza


Gothic Multiplayer | Gothikowy Celebryta | ELEX
RPG
Macrentofeth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-11-10, 18:32   #9
Dudix3
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2010
Posty: 11
Domyślnie To nie wina procka

To nie wina procka gdyż gothic 3 zb nie wykorzystuje jego pełnej mocy ostatnio nawet go podkręciłem na bezpieczne 2400 mhz ale inne gry działają płynnie tylko nie jedna, nie muszę mówić jaka.

Jak ktoś by chciał podbić procka to polecam trochę trzeba się namęczyć kontrolować temp. regulować napięcie, no i zwiększać częstotliwość

Ostatnio edytowane przez Dudix3 : 23-11-10 o 18:45.
RPG
Dudix3 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Mag - najsłabszy na niskich poziomach? daruw Dyskusja 2 03-01-11 19:18
Wymagania Zinzangur Ogólna dyskusja 29 10-08-09 14:21
Wymagania. Stream Pomoc techniczna 5 31-03-07 11:56
Błąd w ustawieniach RAM Iridium Pomoc techniczna 6 20-06-06 23:16
[G1/G2] Wymagania... Link_mc Pomoc techniczna 9 24-05-04 15:06


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.