Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modding > Mroczne Tajemnice
Przeładuj stronę Mroczne Tajemnice (Gothic staje się prostszy)

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 19-09-09, 21:59   #37
Bezimien
Czarny Goblin
 
Bezimien awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Skąd: Tychy
Posty: 99
Domyślnie

Serio mroczne tajemnice ułatwiają gre zanim weszłem do starego obozu miałem z 3 lub 4 poziom, może mniej lub więcej nie pamiętam.

A gdy miałem już 3 rodział to bylem taki dopakowany że aż nudno troche było, rozwalałem prawie wszystkich.

Sam dodatek jest super, dodaje sporo Questów i fabułe rozszesza ale czasem jest trudno.'

Jak się robi screeny i gdzie je znajde jak już zrobie?
__________________
Pośród śmierci trwa życie, pośród kłamstwa trwa prawda, pośród ciemności trwa światło. Stąd wnioskuję, że Bóg jest życiem, prawdą i światłem.

Mahatma Gandhi
RPG
Bezimien jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-09-09, 18:51   #38
niktspecjalny
 
Posty: n/a
Domyślnie

Najlepiej ściągnij program fraps, który umożliwia robienie nie tylko screenów, ale i też pozwala nagrywać filmiki z gry.
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-09-09, 22:00   #39
Tiffonek
Chrząszcz
 
Tiffonek awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Skąd: Daaaaaleko xD
Posty: 1
Domyślnie

Cóż.. skoro mowa o Gothic MT mod jest ŁATWY... ale nie obyło się bez obicia twarzy.. (xDD) dokładniej...
1.Po rozmowie z Diego na początku gry,odwracamy
__________________
Do you have Bażant?? <<wtajemniczeni wiedzą o co cho.. xDD>>
RPG
Tiffonek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-09-09, 22:15   #40
niktspecjalny
 
Posty: n/a
Post

A co MT jest to bardzo fajny dodatek. Najlepszy, bo dający to co Noc Kruka dla Gothic 2. Tyle, że tak jak inni uważam, że gra jest niesamowicie łatwa. Szkoda, że poziomkaZ nie zrobiło gry chociaż trochę trudniejszej. W ogóle było by fajnie jakby dali możliwość wyboru poziomu trudności. Wtedy każdy mógłby dostosować grę do swoich umiejętności.
__________________________________________________ ________________
Gothic staje się prostszy, ale i ciekawszy
.
__________________________________________________ ________________
Szkoda, że po jedynce, gothic 2 zrobił się grą typu przynieś, podaj, pozamiataj(questy z Nocy Kruka były trochę takie mniej). A o trójce szkoda gadać(co do fabuły). A czwórka to będzie Gothic, ale tylko z nazwy(nie ma co się łudzić) . Może Risen nam to jakoś trochę wynagrodzi.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++

Ostatnio edytowane przez niktspecjalny : 21-09-09 o 22:17.
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-09-09, 12:09   #41
Kain_Ashi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Posty: 2
Domyślnie

Powiem to tak :
1.Fabuła zwykłego Gothica staje się o wiele prostsza głównie ze względu iż już na samym początku mamy dostęp do naprawdę dobrych przedmiotów, kiedyś ciężka zbroja cienia w drugim rozdziale była zbawieniem , a teraz w drugim rozdziale mamy pewnie Zbroję łowcy smoków , a po wejściu do pradawnych zbroję Fealana i zbroje Rycerza . Z bronią sprawa ma się podobnie , teraz taki miecz świstaka ma 40 dmg , wcześniej miał 20 . Może i wymagania co do poszczególnych broni są zwiększone conajmniej 2-krotnie(w przypadku słabszych broni) , ale i tak dzięki Respawnowi stworów nabicie takiej ilości PD jaką potrzebujemy stanowi tylko kwestie czasu jaki na to poświęcimy.
2.Jednak spróbujcie sobie wejść do pradawnych bez zbroi łowcy smoków w drugim rozdziale. Gwarantuje wam że nawet nie będziecie w stanie wejść na terytorium orków gdzie dominują orkowie elity. Skończy się to tragicznie. Jeśli już uda się wam zdobyć kamień , szybko wrócić i przeteleportować się już do podziemnego świata to Lord Korthagor was zmasakruje(nawet w tej zbroi i z mściwą stalą ciężki był ). Potem nawet w zbroi Fealana jest dość ciężko jeśli nie posiada się odpowiednio wysokiego lvla, pełno rozpruwaczy i innego plugastwa które poluje na nas podczas zbierania ziół dla Eli'ne.

Sumując wcześniejsze wypowiedzi :
Gothic 1 jest prostszy , lecz Gothic 1 Mroczne tajemnice już nie (Chodzi mi o zbiór questów). Poziom umiejętności postaci , które może zdobyć w MT , nie jest dostosowany do jej pnięcia się po szczeblach kariery w Obozach. Jedynym wyjściem , które sądze iż jest poza zasięgiem każdego gracza jest stworzenie Modu w którym przebieg dodatkowej fabuły splata się idealnie z przebiegiem fabuły głównej. Jednak sądze iż taki Mod musiałby być conajmniej tej samej długości co normalna fabuła i conajmniej tak samo zaawansowany pod względem technicznym(Nie mówie tu że MT jest mnie rozbudowane od Gothica 1 , ale jest napewno krótsze choć ciekawsze(większe pole do popisu) , przynajmniej dla mnie ). Więc żeby stworzyć taki dodatek , w który można by grać tak jak w MT (czyli łącznie z normalną fabułą) , a jednocześnie nie dawał wrażenia że oryginalna cześć gry jest za prosta , potrzeba by olbrzymiej kadry wykwalifikowanych grafików , programistów i reszty osób odpowiedzialnych za tworzenie Gier.


To takie moje zdanie
RPG
Kain_Ashi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-04-10, 08:17   #42
Wkurzony Innos
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2010
Posty: 12
Domyślnie

Ja nie mając jeszcze 10 poziomu miałem ponad 200 siły, ponad 100 ochrony przed bronią a walcze starożytnym toporem potęgi. Jak to zrobiłem? Stary pustelnik z 1 twardzienia i 1 dragrota robi nieskończoność mikstur do siły (o iinych nie wiem) a mając pierścien szybkości łatwo jest doprowadzić strażnnika portalu do łowców orków którzy go zabiją. Wszystko bez kodów.

Cytat:
Napisał Kain_Ashi Zobacz post
Zbroję łowcy smoków
A nie Łowców Orków?

Ostatnio edytowane przez Fraser : 27-04-10 o 08:58.
RPG
Wkurzony Innos jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-05-10, 08:21   #43
Hevk
Zębacz
 
Hevk awatar
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Skąd: Okolice Krakowa
Posty: 452
Domyślnie

Skąd wziaść bron ostatni cios?
__________________

A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara
RPG
Hevk jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-05-10, 16:01   #44
Al3xiusek
Czarny Goblin
 
Al3xiusek awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: (CENZURA -18)
Posty: 152
Domyślnie

na wyspie uriziela jest w stonhegdżu tam za trolami albo możesz zwinąć kryształ przyzwania od pradawnych i jak przyzwiesz paladyna do pomocy to go zasiekaj i weź oręż
__________________
http://www.youtube.com/Al3xiusek Zapraszam
RPG
Al3xiusek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-10, 21:55   #45
maskota
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2010
Posty: 3
Domyślnie wielki resp w gothic mt.

Mam problem odnośnie mrocznych tajemnic. Problem polega na respieniu się zbyt dużo i szybko potworów. Np.wybijam w lesie wilki a ich non stop przybywa a jak już uda mi się je wybić to po 1-3min pojawiają się następne watachy które liczą po 40-100 wilków i dlatego muszę grać na kodach. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
RPG
maskota jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 03-06-10, 22:27   #46
Mark814
Jaszczur
 
Zarejestrowany: lipiec 2008
Skąd: Tooshoo
Posty: 216
Domyślnie

Jest tylko jedno rozwiązanie. Zainstaluj najnowszą wersję.
__________________
Za potęgę magii!
RPG
Mark814 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-06-10, 10:23   #47
maskota
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2010
Posty: 3
Domyślnie

Jeśli to jest jedyne rozwiązanie to proszę o linki do mrocznych tajemnic.
RPG
maskota jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-06-10, 13:24   #48
Garrett
Kąsacz
 
Garrett awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Lublin
Posty: 394
Domyślnie

www.google.pl
__________________
Cut me free, Bleed with me, Oh no
One by one, We will fall, down down
Pull the plug, End the pain, Run´n fight for life
Hold on tight, this ain´t my fight
RPG
Garrett jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.