Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modyfikacje > Pomoc w ukończeniu modów
Przeładuj stronę Instalacja modów w Gothic 1 i Gothic 2 NK

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 21-11-09, 13:44   #1
Devile
Chrząszcz
 
Devile awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 8
Domyślnie Instalacja modów w Gothic 1 i Gothic 2 NK

Witam !! Tak jak w temacie. Wiem że głupie pytanie ale dawno niegralem w gothica i niewiem jak zainstalować mod Straż Miejska. Prosze o pomoc bardzo chce w niego zagrać, i aha... prosze mi wyjaśnić to bardzo dokładnie bo jak wspominałem wcześniej dawno nie grałem w gothica i wiele rzeczy pozapominałem. Z góry dziękuje za pomoc.

PS: Szukałem w opcij szukaj ale nic mi nieznalazło.
RPG
Devile jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-09, 14:03   #2
Macrentofeth
slugabeliara
 
Macrentofeth awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: Rząd
Posty: 1 922
Domyślnie

Zły dział.

1. Ściągamy PlayerKita z naszego wspaniałego wortalu http://www.gothic.phx.pl/nk/download.php?id=004 | A tutaj do G1: http://www.gothic.phx.pl/gothic/down...md=click&id=18
2. Kopiujemy jego zawartość do odpowiednich folderów w katalogu Gothica (domyślnie C:/Program Files/JoWood/Gothic 2). Zawartość system do system, a work do work.
3. Odpalamy plik Gothic Starter.exe, możemy sobie zrobić skrót na pulpicie.
4. Wybieramy moda z listy.
5. i gramy.

Straż miejska ma wbudowany instalator, ale walnę opis instalacji modów, które go nie mają. Przykład:

Cytat:
Modyfikacja nie posiada instalatora, należy go rozpakować z archiwum ZIP odpowiednim programem (WinRar, 7-zip) albo za pomocą funkcji wbudowanej w system Windows. Następnie należy otworzyć folder Zasadzka i przekopiować zawartość wypakowanych folderów data, _Work i system do katalogów o takiej samej nazwie znajdujących się w folderze Gothic (domyślnie C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic).
To akurat do G1, ale z G2NK jest podobnie. Przenoszę, zmieniam tytuł i przyklejam.

http://www.gothic.phx.pl/gothic/infopage.php?id=12 - szczegółowy opis odpalania modów w g1
__________________
ŚP - POdziemie - Uczeń Miecza


Gothic Multiplayer | Gothikowy Celebryta | ELEX

Ostatnio edytowane przez Macrentofeth : 21-11-09 o 14:09.
RPG
Macrentofeth jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-11-09, 14:11   #3
Devile
Chrząszcz
 
Devile awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 8
Domyślnie

Dziekuje bardzo za odpowiedz właśnie ściągam PlayerKita i zaraz zaczynam instalować mod. Jeszcze raz wielkie dzięki.
__________________

Jeden człowiek odmienił losy wielu setek, i pokonał bestie, która wróciwsza do Królestwa Beliara przywoła na ziemię potężną armię zła na czele, której stały smoki
RPG
Devile jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 09:06   #4
mroczne
Krwiopijca
 
mroczne awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2010
Posty: 29
Domyślnie

zainstalowałem mod straż miejska i jaktyl i iplajera włanczam i nic nie ma co mam zrobić
RPG
mroczne jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 14:10   #5
Fraser
 
Posty: n/a
Domyślnie

Cytat:
Napisał mroczne Zobacz post
zainstalowałem mod straż miejska i jaktyl i iplajera włanczam i nic nie ma co mam zrobić
Po pierwsze: Pewno źle wkleiłeś paczkę z modem i plik .INI moda.
Po drugie: Paczkę z modem wklejasz do: Gothic II\Data\modvdf a plik .INI moda do: Gothic\System i powinno działać. Jeżeli nie, to dalej coś źle robisz. A jeżeli chodzi o inne pliki z moda, np. nowe tekstury to wklejasz je do Gothic II\_Work\Data\Textures.
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 14:40   #6
mroczne
Krwiopijca
 
mroczne awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2010
Posty: 29
Domyślnie

mam gothic 2 a. a czy jest potrzebny noc kruka?

mam włanczam jest kilka moduw włanczam i wyskakuje cos co mam robic mam 3 mody jaktyl,starż miejska ,khorana prolog

WondeR: Połączyłem te dwa posty i używajcie opcji Edytuj!

Ostatnio edytowane przez Fraser : 19-03-10 o 15:37.
RPG
mroczne jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 15:34   #7
Garrett
Kąsacz
 
Garrett awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Lublin
Posty: 394
Domyślnie

Cytat:
Napisał mroczne Zobacz post
mam włanczam jest kilka moduw włanczam i wyskakuje cos co mam robic mam 3 mody jaktyl,starż miejska ,khorana prolog
3 rzeczy:
1. Używaj opcji edytuj.
2. Pisz do cholery po polsku. Bo nie chce się w ogóle czytać twoich wypocin. Nie można nawet tego nazwać pisownią.
3. Wybierasz w co chcesz grać.
__________________
Cut me free, Bleed with me, Oh no
One by one, We will fall, down down
Pull the plug, End the pain, Run´n fight for life
Hold on tight, this ain´t my fight
RPG
Garrett jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 17:24   #8
mroczne
Krwiopijca
 
mroczne awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2010
Posty: 29
Domyślnie

wybrałem i pisze że jakiś błąd odinstalowałem i jeszcze raz zainstalowałem i tosamo
RPG
mroczne jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 18:38   #9
Garrett
Kąsacz
 
Garrett awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Lublin
Posty: 394
Domyślnie

A możesz nieco konkretniej? Bo jakichś błędów to jest tysiące, a nikt nie jest jasnowidzem.
__________________
Cut me free, Bleed with me, Oh no
One by one, We will fall, down down
Pull the plug, End the pain, Run´n fight for life
Hold on tight, this ain´t my fight
RPG
Garrett jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 20:10   #10
Fraser
 
Posty: n/a
Domyślnie

Cytat:
Napisał mroczne Zobacz post
wybrałem i pisze że jakiś błąd odinstalowałem i jeszcze raz zainstalowałem i tosamo
A nie łaska zrobić screena w chwili kiedy pojawia się błąd i tu wkleić?
RPG
 
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 20:19   #11
mroczne
Krwiopijca
 
mroczne awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2010
Posty: 29
Domyślnie

taki jowood/gothic2/system/gothicmod exe '''-game : straż miejska-ini
RPG
mroczne jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-03-10, 20:23   #12
mroczne
Krwiopijca
 
mroczne awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2010
Posty: 29
Domyślnie

to mi wyskakuje
RPG
mroczne jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic 3 Patch 1.73 a QP4 instalacja Polik66 Pomoc Techniczna [G3] 2 16-11-10 22:41
Developing modów Gothic 3 Babo Dyskusja 21 27-09-10 14:55
Instalacja Gothic II i Noc Kruka Mithrandir_17 Pomoc 13 11-05-05 15:05


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.