Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modyfikacje > Pomoc w ukończeniu modów
Przeładuj stronę Pytania Jaktyl

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 04-07-07, 19:23   #25
Lee5.56
Krwiopijca
 
Lee5.56 awatar
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Libusza
Posty: 27
Domyślnie

Cytat:
Napisał Scorpix Zobacz post
Taka jedna facetka co stoi obok jednego z kupców co była misja żeby sie pobili. Mówi mi ze mam znaleźć dla niej dzika rzepę.I gdzie ta rzepa jest bo nigdzie jej nie widać.
Kilka można znaleźć obok wieży w której są myśliwi.

Cytat:
Napisał Thorus17 Zobacz post
Najlepiej kup sobie zwój z zaklęciem "Przyzwanie szkieleta". Szkielet radzi sobie z orkiem bez większych problemów. Taki zwój można kupić u Freda.
Próbowałem ale nie moge z nim handlować.
RPG
Lee5.56 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-07, 20:28   #26
Sentarion
Jaszczur
 
Sentarion awatar
 
Zarejestrowany: maj 2007
Posty: 216
Domyślnie

Cytat:
Napisał Benio Zobacz post
Wycztałem dużo odpowiedzi na zadania których nie mogłem rozwiązać, a teraz moje pytanie: Gdzie jest ten kamień (jakis na A) co Elyas (jakoś tak) może w nim wyrzeźbić posąg dla tej babki.
Kamień czyli aquiriam jest w jaskini z goblinami w wodzie (przechodzi się przez nią na początku gry), i jest tam dopiero po rozmowie z Elyasem.
RPG
Sentarion jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 04-07-07, 20:53   #27
Smuggler
Zębacz
 
Smuggler awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Skąd: Skądinąd
Posty: 247
Domyślnie

Cytat:
Napisał Lee5.56 Zobacz post
Próbowałem ale nie moge z nim handlować.
Bo najpierw musisz wykonać dla niego zadanie i nie wydać go przed Wolfem.
__________________
RPG
Smuggler jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-07-07, 16:24   #28
Yzerman
Czarny Szermierz
 
Yzerman awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Vritanis
Posty: 580
Domyślnie

Nauczyłem się rzeźbienia w drewnie , bo złoto jest mi potrzebne. Podchodzę do warsztatu i pojawia się napis:" nie masz odpowiedniego narzędzia".Co mi jest potrzebne?.
Jeden gość chce skórę cieniostwora. W dzienniku pisze , że skórę można zdobyć w inny sposób(bez konieczności zabijania zwierza).Skąd mogę wziąć skórę?. Z cieniostworem szans nie mam. Wszystko jest ode mnie silniejsze.
Ten mod jest trochę denerwujący ( 50 expa za wykonany quest w mieście). Z lewej szkielety,wilki , za prawej , dzik). Nie można się nigdzie poza miasto wybrać, bo to grozi śmiercią.


Edit down:

Dzięki (przeskoczyłem kilka dialogów przy rozmowie ze stolarzem) Tego namiotu poszukam, pewnie jest na lewo od dzika.;


Tego orka elitę o którym była mowa wcześniej posłałem do Beliara ,gdy miałem 30 siły + topór Barbary - od kupca.
__________________
[IMG]...[/IMG]

" Ive said that I will strike down Void; This is still foretold by fate... shall it be here?...

This place is as good as any to wield my sword "Altaria Falling Again
Didn't expect them? So... They must be a miracle ...

Ostatnio edytowane przez Yzerman : 05-07-07 o 19:15.
RPG
Yzerman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 05-07-07, 18:15   #29
Lee5.56
Krwiopijca
 
Lee5.56 awatar
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Libusza
Posty: 27
Domyślnie

1.Do rzeźbienia potrzeba ci sztyletu.
2. Skórę cienostwora znajdziesz w namiocie za miastem
3. A ze zdobywanie doświadczenia jakoś sobie poradzisz
RPG
Lee5.56 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-07-07, 16:09   #30
Sentarion
Jaszczur
 
Sentarion awatar
 
Zarejestrowany: maj 2007
Posty: 216
Domyślnie

Cytat:
Napisał Yzerman Zobacz post
Ten mod jest trochę denerwujący ( 50 expa za wykonany quest w mieście). Z lewej szkielety,wilki , za prawej , dzik). Nie można się nigdzie poza miasto wybrać, bo to grozi śmiercią
Na początku rzeczywiście jest ciężko, więc najlepiej zainwestować w 20 zręczności i kupić sobie jakiś łuk, wtedy potwory zabija się znacznie łatwiej, a później można znaleźć miecz mistrzowski za 60 zręczności i 120 obrażeń, więc najlepiej wyrabiać sobie zręcznosć
RPG
Sentarion jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-07-07, 16:46   #31
Yzerman
Czarny Szermierz
 
Yzerman awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Vritanis
Posty: 580
Domyślnie

Cytat:
Napisał Thorus17
nie wiemy gdzie jest to miasto umarłych wiec mamy zacząć poszukiwania w Wielkiej Wieży i w pobliżu jeziora.
Bijesz maga" drugi" raz. Stajesz na platformie i zjeżdżasz w dół. Na półce jest roślina wodna. Idziesz z nią do Paidana.
Miasto jest pod wodą. Wpływasz do pomieszczenia
(w G2 stał tam Engor- komnaty paladynów i wchodzisz w taką niebieską ścianę. A potem jest strasznie ciemno.

Cytat:
Napisał Brat Xardasa
więc najlepiej zainwestować w 20 zręczności i kupić sobie jakiś łuk
Od samego początku ćwiczę siłę i broń dwuręczną.
Mam 90 siły i 35% dwuręcznej i już sobie nieźle radzę. Próbowałem grać tak, żeby nie dać się zabić ,ale to jest dość trudne zadanie (bandyci w kopalni, jaskini , sprzecik mają dość dobry(zatrute kusze).
__________________
[IMG]...[/IMG]

" Ive said that I will strike down Void; This is still foretold by fate... shall it be here?...

This place is as good as any to wield my sword "Altaria Falling Again
Didn't expect them? So... They must be a miracle ...

Ostatnio edytowane przez Yzerman : 06-07-07 o 20:15.
RPG
Yzerman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 27-07-07, 18:31   #32
Matello666
Czarny Goblin
 
Matello666 awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 108
Domyślnie

Żeby płynąć pod wode trzeba spalić tą dziwną roślinę, tak mówi alchemik...jak ją spalić?? Odp szybko bo w końcu sam sie dowiem, bo prubuje jakoś, kowadło nie, piec nie
@Edit
Już ok, dostałem sie bo miasta umarłych bez tej rośliny, troche życia poszło

Ostatnio edytowane przez Matello666 : 28-07-07 o 16:20.
RPG
Matello666 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-08-07, 15:41   #33
Bolo313
Krwiopijca
 
Bolo313 awatar
 
Zarejestrowany: maj 2007
Skąd: a h** wie
Posty: 17
Domyślnie

A ja mam problem z nauką u Paidana, on kazał mi zrobić ryżówke, gdy miałem wszystkie składniki czyli 1 ryba, 1 jabłko, 1 leśna jagoda, 1 menzurka, 1 butelka wody i 2 ogniste korzenie. Jak podszedłem do stołu alch. to pisze uwarz ryżówke naciskam enter i pisze że mało składników
A mam jeszcze jeden problem gdy zagrałem w jaktyla to zobaczyłem że nie ma głosu kilka postów wcześniej ktoś napisał że wystarczy zmnienić jedną opcje w menu odpalatora. Ale nie wiem gdzie jest to menu.Z góry dziękuje za odpowiedż choć nie wiem czy taka będzie.
__________________
Jutro jest dziś, tyle że jutro.

Ostatnio edytowane przez Bolo313 : 02-08-07 o 16:00.
RPG
Bolo313 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 02-08-07, 19:43   #34
Darenis
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 15
Domyślnie

Właśnie, mógłby ktoś powiedzieć gdzie jest te menu odpalatora i jak włączyć głos w Jaktylu?

Pozdrawiam
Daro
__________________

Pan Gooogle-najlepszy przyjaciel człowieka.On zna odpowiedź na każde twe pytanie;p
RPG
Darenis jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-08-07, 15:59   #35
kilus123
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2007
Posty: 1
Domyślnie nie wiem jak przejść

prosze o pomoc jak otworzyć dzwi do biblioteki
RPG
kilus123 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-12-07, 00:29   #36
rzadzik
Chrząszcz
 
rzadzik awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2007
Posty: 2
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bolo313 Zobacz post
A ja mam problem z nauką u Paidana, on kazał mi zrobić ryżówke, gdy miałem wszystkie składniki czyli 1 ryba, 1 jabłko, 1 leśna jagoda, 1 menzurka, 1 butelka wody i 2 ogniste korzenie. Jak podszedłem do stołu alch. to pisze uwarz ryżówke naciskam enter i pisze że mało składników
A mam jeszcze jeden problem gdy zagrałem w jaktyla to zobaczyłem że nie ma głosu kilka postów wcześniej ktoś napisał że wystarczy zmnienić jedną opcje w menu odpalatora. Ale nie wiem gdzie jest to menu.Z góry dziękuje za odpowiedż choć nie wiem czy taka będzie.
Co do tej ryżówki to ja tez miałem taki problem, ale rozwiązałem go tak, że kupiłe sobie więcej menzurek niż jedna , a jeśli to nie pomoże to kup wiecej innych składników np. zamiast mieć w ekwipunku 1 jabłko to miej 2 albo 3.
To powinno pomóc, przynajmniej mi pomogło

A co do drugiego pytania, to menu "odpalatora" jest kiedy uruchamiasz program GothicStarter (patrz na screen poniżej).Nie jestem do końca pewny, ale chyba o to chodzi.
RPG
rzadzik jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Mod Jaktyl po polsku! Sentarion Pomoc w ukończeniu modów 114 06-04-13 18:05


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.