![]() |
#1 | ||
Berserker
|
![]() Cytat:
Stoisz na centralnym placu w Górnym Mieście, tuż przed siedzibą gubernatora. Co zamierzasz zrobić? Jaki pomysł na szukanie mozaiki? [W tej wyprawie Twoja inwencja jest najważniejsza. Sam sugeruj w swoich zamiarach gdzie chciałbyś iść, albo kogo spotkać aby porozmawiać. To bardziej detektywistyczna wyprawa niż nawalanka. Ale to nie znaczy, że będzie bezboleśnie... Wszystko zależy od tego co zrobisz.]
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Jeden z wielu
|
![]() Intensywnie wpatruję się w ten dziwny bohomaz. Dopiero po chwili orientuję się, że to jakiś wzór. Wszyscy przechodzący ulicą wpatrują się we mnie jak w czubka. Czy to tak dziwne, że obserwuję to jak najstaranniej. A ten wytrzeszcz i mina debila, to zwykłe skutki uboczne.
Postanawiam iść przed siebie i zapytać pierwszą napotkaną osobę czy ten obrazek się jej z czymś kojarzy.
![]() |
![]() |
#3 | |
Berserker
|
![]() Ruszasz w kierunku centrum placu. Pierwszą osobą, którą napotyksz jest obnośny sprzedawca precli.
- Precelka dla szanownego pana? Świeżutkie, dopiero co z pieca wyjęte! - zachwala swój towar handlarz.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Jeden z wielu
|
![]() - Jednego poproszę. - Mówię i sięgam do małego mieszka ze złotem zamierzając zapłacić.
To handlarz. Dużo podróżuje po mieście, gdy stara się zarobić. Postanawiam zapytać go o swój cel. Wyciągam obrazek i mówię: - Widział pan gdzieś to?
![]() |
![]() |
#5 | |
Berserker
|
![]() Handlarz spojrzał na pergamin.
- Eeeee... - poskrobał się po głowie. Nagle trzepną się w czoło. - Pewnie że widziałem! Z godzinę temu! - zawołał zadowolony.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Jeden z wielu
|
![]() Zajadam się świeżym preclem, który przed chwilą kupiłem.
- Naprawdę dobry precel. - Mówię. - A co do zdjęcia: Gdzie je pan widział? Staram przypodobać się kupcowi, mam nadzieję, że zaraz nie okaże się, że ma kłopoty z pamięcią.
![]() |
![]() |
#7 | |
Berserker
|
![]() - Pan? Nie jestem żadnym panem. - mruczy zdziwiony handlarz. - A coś takiego widziałem pod oknem burdelu. Jakiś klient rzucił pawia, który rozbryznął się na chodniku. I tak właśnie wyglądał. No, może był bardziej kolorowy... -
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Jeden z wielu
|
![]() - Aha... Dziękuję ci za podzielenie się tą niezwykle interesującą wiadomością.
Gryzę precla i odchodzę. Do dwóch metrach spluwam. Nie cierpię precli. Postanawiam poszukać takiego miejsca na własną rękę, wędrując przez miasto i uważnie się rozglądając. Przy okazji zamierzam pytać każdego przechodnia o ten rysunek. Wiem, że w końcu zdobędę ten skarb
![]() |
![]() |
#9 | |
Berserker
|
![]() Idziesz w kierunku najbliższej uliczki. Ponieważ wydałeś jedną sztukę złota na precla, twoja sakiewka jest ciut lżejsza. Tuż przed wejściem w uliczkę napotykasz kolejną osobę.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Jeden z wielu
|
![]() Przygarbiona sylwetka i zarośnięta, wesoło uśmiechnięta twarz z różnobarwnymi tęczówkami do razu nasuwa mi podejrzenia co do tożsamości tej osoby. Uśmiecham się miło i witam asasyna.
- Witaj, piękny dzisiaj dzień. Nieprawdaż?
![]() |
![]() |
#11 | |
Berserker
|
![]() Mężczyzna patrzy na ciebie zaskoczony.
- Witaj synu niespodzianki! Czemu zawdzięczam że mnie zaczepiasz w ten piękny dzień? -
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Jeden z wielu
|
![]() - Synu niespodzianki? - Mój skacowany mózg nie trawi tej informacji. Dopiero po chwili dociera do mnie treść tego zdania, a przynajmniej tak mi się wydaje. - Emmm... Tak, mam do ciebie sprawę.
Wyjmuję zdjęcie i pokazuję je asasynowi. Wciąż jestem zły, że nazwał mnie niespodzianką, czyli dzieckiem spłodzonym przez przypadek: - Czy widziałeś gdzieś taką mozaikę?
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Jaskinia skarbu gildii złodziei | danielsko | Pomoc | 3 | 06-08-10 16:38 |
Mag Ognia w Gildii Złodziei | barcol | Pomoc | 18 | 15-07-09 11:12 |
Amulet siły z gildii złodziei | Daro | Pomoc | 10 | 07-08-07 20:05 |
Sekretne wejście do gildii złodziei | The Zychu | Porady i triki | 47 | 16-08-05 20:00 |
Tajna skrytka gildii złodziei | BoBkins | Porady i triki | 5 | 06-11-04 15:55 |