![]() |
#25 | |
Chrząszcz
|
![]() Wiec jest sens inwestowac w sile lucznikiem jak ma sie szpon beliara ? Mozna z nim biegać przecież do końca krytyki są + błyskawice, nie lepiej by było dać w zr więcej ?
A jeśli już to do ilu rozwijać sile żeby potem nosić gniew innosa 1H lub magiczne ostrze na smoki również 1H ? Oczywscie używając wszystkich tablic/mikstur/gulaszy siły. Ostatnio edytowane przez Mattyy : 17-08-11 o 14:02. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Pan Cienia
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Chrząszcz
|
![]() Grajac magiem twoim sposobem nie opłaca się dodać w kradzież kiesz ? Jakos nie mogę sobie wyobrazić gry bez tego. Moze dlatego ze gralem lucznikiem zawsze a mag ma mało zręczności
![]() I czeladnikiem magiem najlepiej być u Bospera czy Constantino ? Jak to jest z tymi miksami many ? Pojawiają się w sklepie czy trzeba czekać na następny rozdział ? Ostatnio edytowane przez Mattyy : 22-08-11 o 14:04. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||
Pan Cienia
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pan Cienia
|
![]() Mag to najlepsza postać, ale początkowo trudna w prowadzeniu. Ja dzięki zwojom wyczyściłem pół wyspy nie mając ani jednego punkta w siłę, zręczność czy umiejętności bojowe. Jak się chce, to można. Drugą połowę wyczyściłem gdy miałem runę przyzwania szkieletu-goblina.
Sposób na oszczędność mikstury many - kupujesz magiczną różdżkę, zakładasz. Przyzywasz goblina, zdejmujesz i zakładasz różdżkę i masz full many. Dobre, ponieważ mikstury many szybko się kończą. Drugi sposób - najzwyczajniej w świecie nie zabijać wszystkiego za pomocą czarów. Na takie słabe potworki szkoda marnować manę... Ścierwojady, krwiopijce, wilki i tym podobne szczury ja zawsze zabijałem albo z miecza (czy tam innego kija, który akurat miałem w ręku) albo z łuku.
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Chrząszcz
|
![]() Mag jest genialny! Zostałem nim pod koniec I rozdziału i do tego czasu użyłem chyba jednego zwoju. Dalej sobie radziłem. Jak? Nie napalałem się na wszystko bo priorytetem była próba ognia. Potem w II rozdziale nauczyłem się szkieletu goblina i ognistego pocisku. Z takim zestawem ruszyłem po ornamenty i do Jarkendaru gdzie się nauczyłem lodowej lancy a miałem 100 many. W jarkendarze wszystko szło bardzo łatwo. Jedynym problemem byli kamienni strażnicy ale od czego się ma swoje gobliny i zwój demona? Dalej to już jest z górki i w IV rozdziale można wyczyścić spokojnie GD z orków.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Chrząszcz
|
![]() Mam jeszcze jedno pytanie co do łucznika jak widać bonusy 100 zręczności 68 siły, czy wykorzystałeś przy tym modły do kapliczek czy tylko mikstury i tabliczki ? Chodzi mi o to czy będę mógł założyć smoczy luk bez modlenia się do kapliczek bo z tego co mi wiadomo to LS nie dostaje zr tylko sile..
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pan Cienia
|
![]() To było liczone razem z kapliczkami. Ogólnie nie lubię się powtarzać, ale to chyba logiczne, że przy grze paladynem i łowcą trochę inaczej się rozdaje PN. A schemat był robiony specjalnie pod paladyna, ponieważ o wiele lepiej nadaje się on na łucznika. Poza tym, ja smoczy łuk nosiłem już bodaj w 3 rozdziale (lub nawet 2). Po prostu w zręczność daje się mało i zdążysz sobie "wymodlić" kapliczki będąc jeszcze najemnikiem.
Poczytaj ten temat, może ci pomoże. http://www.forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=34679
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Czarny Goblin
|
![]() Gdzieee tam... Każdą klasą da się wyciągnąć b. wysoki poziom (różnica może wynosić max. 1 lvl przez questy zadawane wyłącznie członkom danej gildii), wystarczy w każdym rozdziale czyścić wszystko z potworków itp. Był chyba taki temat, w którym założyciel starał się przejść grę z jak najwyższym poziomem postaci i porównywał tam różne "profesje" pod względem tych właśnie zadań... starczy poszperać.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Chrząszcz
|
![]() Wydaje mi sie, ze (jezeli chodzi o poziom), to najwiekszy uzyskuja lowcy smokow ze zrecznoscia, poniewaz dzieki zrecznosci mozey okradac ludzi, otrzymujac dodatkowe doswiadczenie, a jako lowca smokow w 4 rozdziale mamy w Khorinis Jaszczuroleki, ktore daja wiecej exp niz orki (ktore wystepuja grajac paladynem), no i ktorych jest bardzo duzo (ponadto pilnuja one smoczych jaj, wiec jezeli je pozbieramy, to na dworze irdorath mozemy pokusic sie o zrobienie 2 Embreli, co daje dodatkowe 30 sily/zrecznosci ;d)
Chcialem jeszcze cos dodac do glownego tematu. Polecam nauczenia sie umiejetnosci zbierania zadel krwiopijcow i pozyskiwania z nich wydzieliny. Potrzeba na to tylko 2 PN, a gwarantuje, ze do konca gry nie zabraknie wam pelni zycia (bo wydzielina leczy jak pelnia zycia i nigdy nie przestaje dzialac, w przeciwienstwie do zuwaczek pelzacza). Jezeli ktos ma problemy z leczeniem, to warto sprobowac tej metody ![]() Ostatnio edytowane przez Bulltik : 29-08-11 o 00:12. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Kamień wiedzy | Pyrokaaar | Porady i triki | 7 | 31-03-09 18:09 |
Księga Wiedzy | Gothic77 | Porady i triki | 4 | 17-12-08 13:33 |
Kompendium wiedzy o Gothic II oraz Gothic I | Blodeman | Dyskusja | 43 | 31-03-06 22:21 |