Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Gothic i Gothic II Noc Kruka a Windows 7 RC

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 03-08-09, 22:52   #13
GamePlayerTeam
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Posty: 11
Domyślnie

Identycznie u mnie...
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=t3KTZSSB0Is
Odpowiedź od nVidii jak i polskiego serwisu Microsoft była taka iż najprawdopodobniej GI & II + NK nie uruchomią się. Powodowane jest tym iż to są stare gry. Dostaliśmy jednak zalecenie, że komu naprawdę bardzo zależy mieć siódemkę i grać w Gothic'ki niech instaluje maszyny wirtualne. Najlepszą z nich jest VMware Workstation. Dla lepszych maszyn posiadające np:
2 giga pamięci w.
karta: 256/128 lub lepsze
proc nie gra roli wielkiej ....
instalujemy potem system w wirtualnej np: XP SP3 i GI; II + NK i cieszymy się grą.

Oczywiście GamePlayerTeam uzyskał takie informacje ,,że nie działa i nie będzie" ale zawsze tak jest gadane, czasy zmienią działalność, miejmy nadzieje że good będzie i pod 64 bitowego Sevena wejdą serie Gothic'a, jak i może GTA 1 ;p. Pozdrawiamy.

Ostatnio edytowane przez GamePlayerTeam : 03-08-09 o 23:13.
RPG
GamePlayerTeam jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 28-08-09, 15:21   #14
Kitty
Polna Bestia
 
Kitty awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 108
Domyślnie

U mnie problemy z Gothic I i II Noc Kruka są zarówno na Windows 7 32 jak i 64 bitowym... Doinstalowanie dx9 i najnowsze stery do GTX 260 (wersja z 1792 MB ) nic nie dają, G1 chodzi minimalnie lepiej niż 2, ale grać się nie da - co chwilę jakieś artefakty graficzne albo dosłownie wszystko znika i się przycina, w G1 jak chcę z kims pogadać to dopiero dziwne rzeczy się dzieją, postacie mają naraz po kilkanaście rąk, nóg, głów itp... Jestem zła, kupiłam nowego pc, bo stary raz że się zepsuł, dwa był i tak już słaby do nowych rzeczy, a tu zamiast być lepiej mam jeszcze gorsze problemy ;/ Edit: problemem jest na 100% karta graficzna a konkretnie jej sterowniki, G1 i G2 podobnie jak Max Payne 1 nie lubią tego "cuda" od nvidii.
Pozdrawiam
Ps. Na starym pc, gdzie testowałam Windows 7 32 bit Gothic I i II chodził idealnie, ale tam miałam GF 6600 i do niego sterowniki były dobrze napisane, a do nowych gtx są koszmarne... To jest loteria jeśli chodzi o to, co się uruchomi ze starszych tytułów... Na G1 i G2 NK póki co jedynym lekarstwem które działa jest xp... do niego sterowniki są lepiej napisane (względnie nie obsługują czegoś co zakłóca pracę Gothiców), ale i tak nie są idealne (Max Payne dalej nie ruszy).

Ostatnio edytowane przez Kitty : 29-08-09 o 12:19.
RPG
Kitty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 31-08-09, 10:27   #15
Skellen
Zębacz
 
Skellen awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: z kątowni
Posty: 468
Domyślnie

Ja mam zainstalowaną Windę 7 RC w wersji 64bity na PC i G2NK mi śmiga bez problemów.
Z kolei na laptopie mam W7 32bity i też G2NK śmiga mi aż miło. Jedyny mały problem w obu przypadkach to fakt, że przy odpalaniu gry, w miejscu gdzie powinna pojawić się plansza z magami wody, mam czarny ekran, ale potem wchodzi ekran z opcjami i jest ok.
RPG
Skellen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-09-09, 18:54   #16
Kitty
Polna Bestia
 
Kitty awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2009
Posty: 108
Domyślnie

Skellen to jeszcze się pochwal jaką masz grafikę, bo ja wiem że mam problemy na 100% przez GTX 260 i w necie ofiar tego graficznego potwora jest pełno, a nvidia ma w nosie klientów i nie spieszno jej z naprawą własnych błędów... Ta karta ma beznadziejne sterowniki i są problemy z grami, Gothicom pomógł xp, ale Maxa Payne'a nawet tu odpalić nie mogę
RPG
Kitty jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 01-09-09, 19:02   #17
Skellen
Zębacz
 
Skellen awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: z kątowni
Posty: 468
Domyślnie

No cóż, nic nadzwyczajnego: starego GeForce 8800 GTS 640MB EVGA

Ale spisuje się dobrze i dopóki daje radę, to pozostanę przy nim.

p.s. odpalałem już dużo gier starszych i tych nowych też pod Win 7 64bity i jak na razie nie maiłem problemów...
RPG
Skellen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-09-09, 12:49   #18
Wyso77
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2007
Posty: 17
Domyślnie

Cytat:
Napisał Skellen Zobacz post
No cóż, nic nadzwyczajnego: starego GeForce 8800 GTS 640MB EVGA

Ale spisuje się dobrze i dopóki daje radę, to pozostanę przy nim.

p.s. odpalałem już dużo gier starszych i tych nowych też pod Win 7 64bity i jak na razie nie maiłem problemów...
No oczywiście tylko Tobie wszystko pięknie chodzi, jedynemu polakowi na świecie, pod Windows 7 x64 bit. brawa !!, po co te przechwały głupie przecież to już wiadome że nie będzie G1, 2 i NK, chodziło pod Windows 7 x64 bit. Do owej pory nie znaleziono na to sposobu i długo go jeszcze nie będzie tak że skończ kłamać i podniecać się że wszystko ci pięknie chodzi.

P.S - Nie chodzi tu o sprzęt, to już zaleta gry iż nie została podpisana pod Windows 7 ponieważ nie wiadomo było co to w ogóle Windows 7 jest, wtedy. Pzdr. ja jak i wy wszyscy mam nadzieje że pod x64 W7 wyjdzie jakaś łata albo coś by to razem działało.
RPG
Wyso77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-09-09, 15:14   #19
Skellen
Zębacz
 
Skellen awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: z kątowni
Posty: 468
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
No oczywiście tylko Tobie wszystko pięknie chodzi, jedynemu polakowi na świecie, pod Windows 7 x64 bit. brawa !!, po co te przechwały głupie przecież to już wiadome że nie będzie G1, 2 i NK, chodziło pod Windows 7 x64 bit. Do owej pory nie znaleziono na to sposobu i długo go jeszcze nie będzie tak że skończ kłamać i podniecać się że wszystko ci pięknie chodzi.
A Tobie co? Gorzej? Jesteś na tym forum 4 minuty z rejestracją i już zachowujesz się jak ostatni buc...

Niby jaki maiłbym cel w kłamaniu, że przy wymienionej karcie i systemie wszystko mi ładnie chodzi? Piszę jak jest, a jak w to nie wierzysz, Twoja sprawa, ale nie rób z siebie downa.

Co do G1 nie wiem czy będzie chodził pod Windows 7 64bity, bo jeszcze nie próbowałem instalować. Natomiast G2NK chodzi i w wersji 32 jak również 64 bitowej. Wiem, bo instalowałem i grałem, więc nie zarzucaj mi tu kłamstwa.

To, że Tobie coś nie chodzi, nie znaczy, że tak jest w innych przypadkach. Jak tak dobrze znasz się na kopach i oprogramowaniu, to powinieneś wiedzieć, że czasami na dwóch podobnie skonfigurowanych PCtach ten sam program potrafi zachowywać się diametralnie odmiennie, tzn. w przypadku pierwszego- bez problemu, w przypadku drugiego- może się wieszać, restartować sprzęt itp... I ciężko stwierdzić co jest przyczyną tego stanu rzeczy...

A jak tego nie wiesz, to w ogóle nie masz pojęcia o czym gadasz, a w takim przypadku nie zabieraj głosu w materii będącej dla Ciebie enigmą...
RPG
Skellen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-09-09, 17:37   #20
Wyso77
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2007
Posty: 17
Domyślnie

Cytat:
Napisał Skellen Zobacz post
A Tobie co? Gorzej? Jesteś na tym forum 4 minuty z rejestracją i już zachowujesz się jak ostatni buc...

Niby jaki maiłbym cel w kłamaniu, że przy wymienionej karcie i systemie wszystko mi ładnie chodzi? Piszę jak jest, a jak w to nie wierzysz, Twoja sprawa, ale nie rób z siebie downa.

Co do G1 nie wiem czy będzie chodził pod Windows 7 64bity, bo jeszcze nie próbowałem instalować. Natomiast G2NK chodzi i w wersji 32 jak również 64 bitowej. Wiem, bo instalowałem i grałem, więc nie zarzucaj mi tu kłamstwa.

To, że Tobie coś nie chodzi, nie znaczy, że tak jest w innych przypadkach. Jak tak dobrze znasz się na kopach i oprogramowaniu, to powinieneś wiedzieć, że czasami na dwóch podobnie skonfigurowanych PCtach ten sam program potrafi zachowywać się diametralnie odmiennie, tzn. w przypadku pierwszego- bez problemu, w przypadku drugiego- może się wieszać, restartować sprzęt itp... I ciężko stwierdzić co jest przyczyną tego stanu rzeczy...

A jak tego nie wiesz, to w ogóle nie masz pojęcia o czym gadasz, a w takim przypadku nie zabieraj głosu w materii będącej dla Ciebie enigmą...
Masz rację ja z doświadczeniem Technika-informatyka nie znam się na niczym, mój błąd - wybacz, a jak już tyle wiesz to czemu GPT uzyskało notyfikację i odpowiedź z nVidii iż Gothic'ki nie będą działać na żadnym sprzęcie na którym jest Windows 7 RT / RTM 7600, czy to x64 bit czy x86 bit. Podważasz stronę nVidii, więc jak i oni są w błędzie i wiesz lepiej to lepiej zaciągnij się do Microsoftu i skoro mi wyjeżdżasz że ja nie wiem to rozwikłaj ten problem tam, może uzyskasz miano pracownika MS i stworzycie sobie GothicoWindowsa - wszyscy będą happy.

Strasznie śmierdzi ironią w Twoich postach, mnie działa jestem najlepszy a wy spier***cie. To mnie wkurza. Inaczej byś sformułował swoją gadkę.

P.S - skoro inne stare gry Ci działają to może GTA 1 w Windows 7 też ? Albo taki durnowaty Hitman Codename 47 ? - zgaduje że Ci działa to bez żadnych błędów.

P.S.2 - Downa z siebie nie robię i nie obrażaj mnie, ja zachowuję wysoką kulturę i tego wobec Ciebie nie robię tylko prawdę chcę objawić bo wielu jest takich co mają sprzęt 1 MhZ / geForce 7600 128/128 i gadają iż GTA 4 im na full płynie. Tak że wkurza mnie fest takie coś jak to z logiki już wiadomo że nie ruszy. A na forum jestem chyba od kilku lat, pofatyguj się i sprawdź a potem symuluj że ledwo rejestracja.
RPG
Wyso77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-09-09, 19:57   #21
Skellen
Zębacz
 
Skellen awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: z kątowni
Posty: 468
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
Masz rację ja z doświadczeniem Technika-informatyka nie znam się na niczym, mój błąd - wybacz, a jak już tyle wiesz to czemu GPT uzyskało notyfikację i odpowiedź z nVidii iż Gothic'ki nie będą działać na żadnym sprzęcie na którym jest Windows 7 RT / RTM 7600, czy to x64 bit czy x86 bit. Podważasz stronę nVidii, więc jak i oni są w błędzie i wiesz lepiej to lepiej zaciągnij się do Microsoftu i skoro mi wyjeżdżasz że ja nie wiem to rozwikłaj ten problem tam, może uzyskasz miano pracownika MS i stworzycie sobie GothicoWindowsa - wszyscy będą happy.
Szczerze to nie wiem i nie obchodzi mnie co tam nVidia deklaruje, a co nie. Zgaduje, że w przypadku Gothiców, czy innych starszych gier, wydali taki komunikat na wszelki wypadek (dla świętego spokoju) nie sprawdzając tego czy, rzeczywiście te gry w najnowszym systemie Microsoftu nie chodzą.

Jeszcze raz powtórzę: mi gada w obu wersjach Win 7 RC, może to czary, nie wiem, ale fakt jest faktem.


Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
Strasznie śmierdzi ironią w Twoich postach, mnie działa jestem najlepszy a wy spier***cie. To mnie wkurza. Inaczej byś sformułował swoją gadkę.
To zatkaj nosek. A Twój zarzut o moim rzekomym wywyższaniu się, że mi działa "a innym nie musi" jest absurdalne. Nigdzie się nie chwaliłem, że mam najlepszy sprzęt, bo nie mam. Kitty spytał jaką mam kartę, to mu podałem jaką i co taki super sprzęt? Nie. Stara karta, ale jara i tyle.

Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
P.S - skoro inne stare gry Ci działają to może GTA 1 w Windows 7 też ? Albo taki durnowaty Hitman Codename 47 ? - zgaduje że Ci działa to bez żadnych błędów.
Nie wiem, czy działają. Nie posiadam wymienionych gier i nigdy nie grałem w te tytuły...

Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
P.S.2 - Downa z siebie nie robię i nie obrażaj mnie, ja zachowuję wysoką kulturę i tego wobec Ciebie nie robię tylko prawdę chcę objawić bo wielu jest takich co mają sprzęt 1 MhZ / geForce 7600 128/128 i gadają iż GTA 4 im na full płynie. Tak że wkurza mnie fest takie coś jak to z logiki już wiadomo że nie ruszy. A na forum jestem chyba od kilku lat, pofatyguj się i sprawdź a potem symuluj że ledwo rejestracja.
Facet, przeczytaj co napisałeś do mnie za pierwszym razem. Zarzucasz mi, że piszę głupoty i że jawnie kłamię i to w dość agresywnym tonie. Ja ze swojej strony nie życzę sobie takich insynuacji pod moim adresem, więc odpowiedziałem równie agresywnie i dobitnie.
Masz o to pretensje, to miej je do siebie, bo ja stosuje zasadę: Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie- proste.

Co do Twojej rejestracji na forum. Mój błąd. Po prostu w pierwszym momencie popatrzyłem na liczbę postów, dopiero potem spostrzegłem faktyczną datę rejestracji, ale już post napisałem i nie chciało mi się tego prostować...

Tak, czy siak za bardzo się nie udzielałeś, a jak już zacząłeś, to od razu oskarżając kogoś o jakieś absurdalne bzdety...
RPG
Skellen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-09-09, 21:51   #22
Wyso77
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: kwiecień 2007
Posty: 17
Domyślnie

Cytat:
Napisał Skellen Zobacz post
Szczerze to nie wiem i nie obchodzi mnie co tam nVidia deklaruje, a co nie. Zgaduje, że w przypadku Gothiców, czy innych starszych gier, wydali taki komunikat na wszelki wypadek (dla świętego spokoju) nie sprawdzając tego czy, rzeczywiście te gry w najnowszym systemie Microsoftu nie chodzą.

Jeszcze raz powtórzę: mi gada w obu wersjach Win 7 RC, może to czary, nie wiem, ale fakt jest faktem.




To zatkaj nosek. A Twój zarzut o moim rzekomym wywyższaniu się, że mi działa "a innym nie musi" jest absurdalne. Nigdzie się nie chwaliłem, że mam najlepszy sprzęt, bo nie mam. Kitty spytał jaką mam kartę, to mu podałem jaką i co taki super sprzęt? Nie. Stara karta, ale jara i tyle.



Nie wiem, czy działają. Nie posiadam wymienionych gier i nigdy nie grałem w te tytuły...



Facet, przeczytaj co napisałeś do mnie za pierwszym razem. Zarzucasz mi, że piszę głupoty i że jawnie kłamię i to w dość agresywnym tonie. Ja ze swojej strony nie życzę sobie takich insynuacji pod moim adresem, więc odpowiedziałem równie agresywnie i dobitnie.
Masz o to pretensje, to miej je do siebie, bo ja stosuje zasadę: Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie- proste.

Co do Twojej rejestracji na forum. Mój błąd. Po prostu w pierwszym momencie popatrzyłem na liczbę postów, dopiero potem spostrzegłem faktyczną datę rejestracji, ale już post napisałem i nie chciało mi się tego prostować...

Tak, czy siak za bardzo się nie udzielałeś, a jak już zacząłeś, to od razu oskarżając kogoś o jakieś absurdalne bzdety...
Dobra wiesz co, wydaje mi się że jesteś mądrym gościem, skończmy to, by było jasne wkurzył mnie fakt iż gościu pyta co zrobić, a ty wyskoczyłeś tak O! że ta gra ci działa i inne też, nie ma związku to z pytaniem i wg. mnie wyszło to na przechwałę że Ci chodzi a innym nie i jopa. Pracuję w GPT i dostałem zaś tępą robotę na gothicu tak że ja mam Winde 7 i mi nie chce GI, II - NK chodzić tak że szukałem pomocy i jak zauważyłem ten koment że Tobie jedynemu chodzi to trochę się wkurzyłem, a nawet bardzo, bo naprawdę :

Co zrobić by działało ?

- a mnie działa to jak i inne starsze gry.

(bez związku) - ten pretekst mnie strasznie irytuje.

Sry za afere ciut poniosło, wracając do sprawy gothica by nie było że gadka i kłótnia znikąd bez sensu i nie na temat, gothic'a można grać jedynie na emulatorze, a kto jest wyposażony w sprzęt procesora - wirtualizacje, może odpalić windowsa xp w seven, powinno pójść, tak donosi GamePlayerTeam.

Więcej pomocy na:
Kod:
http://www.youtube.com/user/GamePlayerTeam
Za dniem dzisiejszym nie spodziewajcie się filmów, po ataku wszystko zostało utracone, a pomoc jak najbardziej wskazana, pytajcie i piszcie, ktoś z teamu na pewno odpowie.

Ostatnio edytowane przez Wyso77 : 18-09-09 o 21:53.
RPG
Wyso77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-09-09, 22:27   #23
Skellen
Zębacz
 
Skellen awatar
 
Zarejestrowany: styczeń 2005
Skąd: z kątowni
Posty: 468
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
[...]tak że szukałem pomocy i jak zauważyłem ten koment że Tobie u chodzi to trochę się wkurzyłem, a nawet bardzo, bo naprawdę :

Ciekawe podejście: wkurzyć się na kogoś, że ma farta i mu coś działa, podczas gdy Tobie nie... Czy to nie nazywa się zawiść?

Cytat:
Napisał Wyso77 Zobacz post
Co zrobić by działało ?
Nie mam bladego pojęcia. Gdybym wiedział, to podzieliłbym się tą wiedzą z innymi, po to jest forum by sobie wzajemnie pomagać. Niestety w tym przypadku nie potrafię.
Zobaczyłem taki temat, przeczytałem o co chodzi i napisałem, że u mnie chodzi. Nie wiedziałem, że w tym fakcie jest coś nadzwyczajnego.
Myślałem, że facet, który ma ten problem, to raczej odosobniony przypadek. Widocznie jest inaczej. Z tego co można wyczytać w postach, problem może pojawiać się wtedy, gdy mamy do czynienia z Windą 7 RC i nVidią z serii GTX 260.
Ja mam starszą kartę i może dlatego ten problem mnie nie dotyczy... Ale to tylko luźne dywagacje...
RPG
Skellen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 29-09-09, 15:17   #24
manyek
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2009
Posty: 1
Domyślnie

no właśnie mam ten san ptoblem. windows7 32 czy 64 nie ma znaczenia testowałem ta gre na obu i na każdym dzieje sie to co opisali moi poprzednicy.
RPG
manyek jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic I i Gothic II Noc Kruka sie zacina Revi Pomoc techniczna 11 17-11-10 21:28
Gothic I a Windows 2003 Graveer Pomoc techniczna 4 11-11-05 11:55


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.