Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Na jakim sprzęcie odpalacie Arcanie?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 17-10-10, 13:14   #1
javier8
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 3
Domyślnie Na jakim sprzęcie odpalacie Arcanie?

Bardzo bym prosił abyście napisali w tym temacie na jakich sprzetach i na jakich detalach gra wam chodziła.I czy poszła by mi na najmniejszych 2 Ghz 1,5 Gb ram i 128 karcie graficznej? xD
RPG
javier8 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-10-10, 13:49   #2
nakiel
Polna Bestia
 
nakiel awatar
 
Zarejestrowany: październik 2010
Skąd: Piła
Posty: 96
Wyślij wiadomość przez Skype™ do nakiel
Domyślnie

1. Temat już był poruszany - TU. Bądź cierpliwy, to znajdziesz odpowiednie posty
2. "2 Ghz 1,5 Gb ram i 128 karcie graficznej?" - mówi tyle, co okładka książki o jej zawartości, jednak twoja okładka nie zapowiada się zbyt ciekawie. Jak nie wiesz nic więcej o swoim sprzęcie, to użyj programu zwanego Everest Home Edition i stamtąd czerp wszelkie informacje.

Ostatnio edytowane przez nakiel : 17-10-10 o 13:52.
RPG
nakiel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-10-10, 16:30   #3
javier8
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 3
Unhappy ....

AMD Athlon(tm) 64 procesor
3000+
2.00 Ghz 1.50 Gb ram
RADEON 9550
Na takim?
RPG
javier8 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-10-10, 18:42   #4
nakiel
Polna Bestia
 
nakiel awatar
 
Zarejestrowany: październik 2010
Skąd: Piła
Posty: 96
Wyślij wiadomość przez Skype™ do nakiel
Domyślnie

Porównując minimalne wymagania z zawartością posta wyżej, przeraża mnie nadzieja niektórych usterów...
Powiem to bez zbędnego rozwijania - praktycznie nie ma szans.

Temat do zamknięcia.
RPG
nakiel jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-10-10, 19:31   #5
kosa89
Polna Bestia
 
kosa89 awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2010
Skąd: Ze szpitala w Leśnej Górze
Posty: 132
Domyślnie

Nie ma szans.
Minimalne wymagania:
Procesor 3 Ghz
2 GB RAM
Karta 256 MB, począwszy od Radeona HD2XXX.
Sam mam podobny sprzęt i nie mam co pomarzyć o Arcani.
Nawet G3 mi nie idzie
__________________
Cytat:
Napisał Wassup997 Zobacz post
Dla mnie od początku wydawało się trochę niepoważzne być magiem na 60 levelu, w 6 kręgu magii, z poziomem pareset MANA, i nie poradzić sobie z wrogiem bez kamyczka z narysowanym płomieniem
RPG
kosa89 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 10:19   #6
Law
Krwiopijca
 
Law awatar
 
Zarejestrowany: październik 2009
Posty: 23
Domyślnie

-Radeon 4850hd
-Athlon 64 x2 5400
-4gb ramu
-win 7

Gra mi chodzi bardzo płynnie na najwyższych ustawieniach.
__________________
http://forum.gothic.phx.pl/image.php?type=sigpic&userid=49541&dateline=127749  6444
RPG
Law jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 15:36   #7
Naruciak
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Posty: 92
Domyślnie

ja mam:
2 x 2,4 Ghz intel pentium dual E2220
2 x 1GB ram
radeon 4670 HD 256mb
jak myślicie, czy poszło by na najmniejszych detalach?
G3 chodzi bez zacięć (ździwienie) i średnio 80 klatek na sekunde
__________________
┏━━┳━━┳━┳━━┓
┃┏┓┃┏━┫┏┻┓┏┛
┃┗┛┃┗┓┃┗┓┃┃
┃┏┓┫┏┛┗┓┃┃┃
┃┗┛┃┗━┣┛┃┃┃
┗━━┻━━┻━┛┗┛
RPG
Naruciak jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 17:23   #8
MoDz3l
Polna Bestia
 
MoDz3l awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2008
Skąd: Gocław - prawa strona miasta, zwykła dzielnica Południowo-Praska
Posty: 108
Domyślnie

Cytat:
Napisał Naruciak Zobacz post
ja mam:
2 x 2,4 Ghz intel pentium dual E2220
2 x 1GB ram
radeon 4670 HD 256mb
jak myślicie, czy poszło by na najmniejszych detalach?
G3 chodzi bez zacięć (ździwienie) i średnio 80 klatek na sekunde
Na minimalnych powinno ruszyć.
__________________

RPG
MoDz3l jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 22:32   #9
paladin41
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Posty: 8
Domyślnie

Intel Core 2 Duo E8400 3ghz po oc na standardowym box'ie 3,27 ghz
4gb Ram Kingston HyperX 1033
Gigabyte GeForce 9800GTX+ również po oc
płyta główna Gigabyte DS3L

Reasumując Arcania: Gothic 4 chodzi płynnie na full detalach w rozdzielczości 1900x1080. Ustawienia domyślne były na high z cieniami na high i efekty cząsteczkowe średnie. Po jakimś czasie skaczące cienie zaczęły mnie irytować i zmieniłem na średnie, a efekty na high. W grze wogóle tego nie odczuwamy.
RPG
paladin41 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-10-10, 22:38   #10
MoDz3l
Polna Bestia
 
MoDz3l awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2008
Skąd: Gocław - prawa strona miasta, zwykła dzielnica Południowo-Praska
Posty: 108
Domyślnie

AMD Phenom II X6 1055T 2,8Ghz @ 3,2 Turbo
Sapphire Sapphire Radeon HD5850 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP
Kingston Kingston 4GB (2x2G 1600MHz CL9 HyperX
Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3
OCZ ModXStream Pro 600W

Póki co żadna gra mi się nie zacięła
__________________

RPG
MoDz3l jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-10, 01:50   #11
Czari10
Polna Bestia
 
Czari10 awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Posty: 68
Domyślnie

Intel Q6600 4x 2.4
Radeon HD 5770
2gb ramu
reszta raczej nie wazna...

Wszystko idzie na full detalach i rozdzielczosci 1280x1024, mam troszke stary monitor

Jedyne scinki byly w Thorniarii podczas biegania w deszczu, takto swietnie, az sie zdziwilem ze po kupieniu "sredniej" karty graf specjalnie pod g4, poszlo wszystko na full.
__________________
Świetny podpis, nie?
RPG
Czari10 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-10-10, 11:06   #12
Danzee
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 2
Domyślnie

Phenom x4 3.4gh
radeon HD5730
4gb ramu 2x2
to wszystko stoi na płycie ausa
gra działą na rozdzialce 1920x1080, na działanie gry nie narzekam

@up średniej karty graficznej za ponad 1000 zł? Mało jest lepszych kart od twojej, moze gtx480+ i radki 58xx ale to juz kwota 2000tys

Ostatnio edytowane przez Danzee : 19-10-10 o 11:08.
RPG
Danzee jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Na jakim sprzęcie gram juserek Ogólna dyskusja 136 12-03-14 12:55
Uroki gry na dobrym sprzęcie. Nederland Pomoc techniczna 14 17-09-09 20:42


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.