Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > ArcaniA: Gothic 4 > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Demo Arcanii - kwestie techniczne

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 25-09-10, 23:05   #109
WojownikBeziego
Chrząszcz
 
WojownikBeziego awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: Wysepka Piratów
Posty: 18
Domyślnie

Ok zmieniłem na 800x600 i działa wielkie dzięki. Tylko że mam wciąż ten sam problem! Jak wciskam start game ładuje się i ładuje... i ten krysztalik się zacina i nic do cholery, słychać tylko głosy w tle i kursor widać i obraz z logiem Arcania. Wiesz co można zrobić?
RPG
WojownikBeziego jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 00:04   #110
Landryn77
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Skąd: się biorą debile?
Posty: 49
Domyślnie

Witam serdecznie. pomimo w miare dobrego kompa, ilosc fps na detalach lepszych niż średnie, jest bardzo marna, można coś z tym zrobić? aktualizacja sterów z karty graficznej i zainstalowenie najnowszego DirectX 10 nie pomogły.
konfiguracja komputera:
Intel Core 2 quad Q9450
ATI Radeon HD 4600
3 GB RAM (tzn 4 GB, ale jak wiadomo, vista x32 obsługuje ponoć tylko 3 GB )

miałem pomysł, czy nie przejść na viste x64, ale nie wiem czy przyniesie to jakieś konkretne efekty. poza tym wydawałoby się, że powinno śmigać bez problemu, a jednak nie...
pozdrawiam.
__________________

Ostatnio edytowane przez Landryn77 : 26-09-10 o 00:08.
RPG
Landryn77 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 00:17   #111
Jaroox
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 36
Domyślnie

Mam nietypowy problem jak mam włączyć napisy?
Może ktoś mi powiedzieć dokładnie jak to zrobić?
RPG
Jaroox jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 00:55   #112
GeneralLee
Jaszczur
 
GeneralLee awatar
 
Zarejestrowany: maj 2009
Posty: 258
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobeN Zobacz post
Masz ewidentny problem z bibliotekami VC Redist...
Pytanie tylko dlaczego po instalacji wersji załączonej do DEMA dalej masz problem.

Teoretycznie mógłbyś ze strony Microsoftu pobrać i zainstalować wersje:

Visual C++ 2005
Visual C++ 2005 SP1
Visual C++ 2008

Być może problem jest jednak głębiej zagnieżdżony...
Dzięki Visual C++ rozwiązał sprawę.
__________________

Arena Multiplayer: Project Manager

RPG
GeneralLee jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 09:41   #113
Neroo
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 2
Domyślnie

Mam problem z demem na xboxa 360.Dokładnie chodzi o to,że demko smiga bez żadnych problemów ale napisy w plecaku,nazwy potworków itp są bardzo małe.Jednie przy dialogach jest normalna czcionka.Mam telewizor 32' LCD i nigdy nie bylo na nim problemów z napisami w innych grach.Czy to demko ma w sobie takie małe napisy czy ja coś musze zmienic w ustawieniach?
RPG
Neroo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 10:28   #114
Giggs11
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: wrzesień 2010
Posty: 14
Domyślnie

Cytat:
Napisał Giggs11 Zobacz post
Pobrałem sterowniki do grafiki i dźwięku lecz nie pomogły
A tutaj nazwa modelu płyty głownej:
Ponawiam ktoś pomoże?
RPG
Giggs11 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 11:39   #115
Caze
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2010
Posty: 22
Domyślnie

Cytat:
Napisał Caze Zobacz post
Witam panów i chłopaków i mówię wprost . Ściągnąłem demo Arcania - Gothic 4 i mój problem spoczywa w tym ze mam nieziemski problem . Podczas wielokrotnych prób właczenia demo ArcaniA-Gothic 4 wyskakuje mi błąd typu :

Program Arcania przestał działać .

Podczas próby uruchomienia wyskakuje mi okienko z nadpisem Arcania . Czyli to oznacza że gra chce się uruchomić ale nie może . Dodaję wam mój raport DXDIAG

http://www.przeklej.pl/plik/dxdiag-txt-00215777s9n33sp

proszę tylko pobrać . I oczekuje szybkiej odpowiedzi
Ponawiam moją prośbę
RPG
Caze jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 11:49   #116
Advocate
Administrator
 
Advocate awatar
 
Zarejestrowany: październik 2003
Posty: 989
Domyślnie

Cytat:
Napisał Caze Zobacz post
Ponawiam moją prośbę
Probowałes załączyć demo przez PPM -> Uruchom jako administrator? Ewent. kompatybilnie ze starszym systemem
RPG
Advocate jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 12:15   #117
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Giggs11 Zobacz post
Pobrałem sterowniki do grafiki i dźwięku lecz nie pomogły
A tutaj nazwa modelu płyty głownej:
Tu masz link do sterowników:
http://download.gigabyte.eu/FileList...xp32_novga.exe
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 12:17   #118
WojownikBeziego
Chrząszcz
 
WojownikBeziego awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: Wysepka Piratów
Posty: 18
Domyślnie

Pomożecie mi ? ciągle jak uruchamiam gre i wciskam start game, gra się ładuje ładuje i nagle ten krysztalik się zatrzymuje i pojawia się kursor i dzwięki w tle jaki żal. Cały czas mam ten problem! proszę o pomoc. Będę serdecznie wdzięczny.
RPG
WojownikBeziego jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 12:18   #119
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Andriuu444 Zobacz post
Dałoby coś dokupienie ramu ? Czy to ewidentnie wina grafiki?
Podaję jeszcze raz, bo mam kompa ostro poniżeń wymagań, a działa (nawet do 20 fps, średnio 14 ;D - na obrzeżach miasta, w środku wioski 8-10 czasem nawet 6), byleby jakoś grać ;p
Athlon 3200+ 1,5gb Ram 8600GT 512
To nie jest problem RAM moim zdaniem. Karta graficzna powinna wszystko wyświetlać bez problemu... zatem problem może leżeć w procesorze. Z tego co pamiętam to podobne objawy występowały przy Wiedźminie uruchamianym na procesorach poniżej wymagań gry. Problem związany był z funkcjami procesora (a raczej braku pewnej).
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-09-10, 12:21   #120
RobeN
Zębacz
 
RobeN awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Posty: 480
Domyślnie

Cytat:
Napisał Lixx12 Zobacz post
Wyskakuje mi taki oto błąd:

Dodam jeszcze że mam zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej,Visual C++ 2010,
Zauważyłem również ze w moich dokumetach nie ma pliku "ArcaniA - Gothic 4 Demo", a jak sie pytałem kolegi któremu działa demo to taki plik powinien być.Próbowałem skopiować ten plik od kolegi, ale to nie rozwiązuje problemu.Proszę o pomoc!!
Hej jest to błąd Visual C++. Niestety z tymi bibliotekami jest nieco inaczej. wersja 2010 nie zawiera wersji 2005 czy 2008 w sobie.
Pobierz i zainstaluj ze strony Microsoft 3 wersje:

Visual C++ Redistributable 2005
Visual C++ Redistributable 2005 SP1
Visual C++ Redistributable 2008
__________________
Tańczyłeś kiedyś z Bruxą w świetle Księżyca?

RPG
RobeN jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problemy z grami: Kwestie techniczne, fabuła itp. SZachu Gry 233 09-02-11 11:51
Demo Arcanii we wrześniu Macrentofeth ArcaniA: Gothic 4 34 08-09-10 23:55
[Poradnik] Najczęstsze Problemy Techniczne Aproxar Pomoc Techniczna [G3] 1 28-04-07 21:20


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.