Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic 3 > Dyskusja
Przeładuj stronę Nieoficjalny patch do Gothic 3

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 30-07-07, 16:28   #25
Frodo
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 141
Domyślnie

1.4 POSIADA zmodowany stringtable.ini. Wszystko jest w porządku. Można instalować. Chociaż, radzę przechowywać teleporty w jakimś kufrze... Otóż zamierzają zmienić ich nazwę więc mozliwe jest że teleporty się "skrzaczą" i znikną.
RPG
Frodo jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 30-07-07, 19:58   #26
neverkilled
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: lipiec 2007
Posty: 3
Domyślnie

Tak piszę na niemeckim forum i jeśli dobrze rozumiem to nie jest żadne zmodowane te stringtable.ini

Polish version should work with a not up-to-date stringtable.ini.


RPG
neverkilled jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-08-07, 08:38   #27
Demolka25
Chrząszcz
 
Demolka25 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2007
Posty: 4
Domyślnie

Mam takie pytanko, czy Community Patch v1.4 zawiera poprawki z poprzednich wersji ?? Domyślam się że tak, ale chce mieć pewność. Pasowało by przeczytać co tamte poprawiają.
__________________
RPG
Demolka25 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 06-08-07, 13:33   #28
Kurufinwe
Chrząszcz
 
Kurufinwe awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2006
Posty: 15
Domyślnie

Tak, community patch 1.4 posiada poprawki ze wcześniejszych wersji. Bodajże na worldofgothic czytałem, że jeśli masz zainstalowanego np. patcha 1.3 to musisz go odinstalować i wtedy zainstalować 1.4.

Taa daaa

Pozdrawiam.
RPG
Kurufinwe jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-08-07, 10:47   #29
Raziel87
Chrząszcz
 
Raziel87 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2007
Posty: 9
Domyślnie

Kilka dni temu pojawiła sie poprawka do Community Patch 1.4 (Hotfix 1.4.1) ze zmodyfikowanym plikiem stringtable.ini w wersji polskiej:

http://forum.jowood.com/showthread.php?t=146258

Czy ktoś już testował zaktualizowaną wersje 1.4.1? Wiem, że stringtable.ini ma dodawać dodatkowe kwestie w dialogach. Jak to ma się w rzeczywistości?

Ostatnio edytowane przez Raziel87 : 07-08-07 o 10:49.
RPG
Raziel87 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 07-08-07, 13:39   #30
Luki1
Jaszczur
 
Luki1 awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Skąd: Schwerin, Woj. Lubuskie, Polska, Europa, Ziemia, Droga Mleczna
Posty: 206
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Luki1
Domyślnie

Sory chłopaki ja się tylko spytam: Bo jak się zainstaluje tego community patcha (wszystko jedno którą wersję) na polską wersję gothica to nie ma napisów w menu i grze (u niektórych jest tekst ale po niemiecku lub angielsku) i dopiero gdy skopiuję plik String (ktoś tu na forum podał link do tego pliku) do folderu Data chyba (nie pamiętam) mam w gothicu tekst po polsku. I pytanie brzmi: czy ten plik String działa z każdą wersją tego patcha?

PS: Na razie działało mi z 1.3 na innych wersjach nie sprawdzałem. A nie mogę sprawdzić bo nie mam kompa drugiego (będę miał z powrotem jesienią).
__________________

Przetrwają tylko nieliczni...
RPG
Luki1 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-08-07, 21:05   #31
H@rdstyleman
Kąsacz
 
Zarejestrowany: sierpień 2007
Skąd: Uber Town
Posty: 366
Domyślnie

Ciekaw jestem, czy ten patch 1.4.1 poprawia coś jeszcze czy tylko dodaje nowe teksty, wie ktoś? Bo na tym 1.4 to owszem trucizny można wyrabiać ale czemu śmiertelna trucizna nie pojawia się w plecaku bezimiennego po próbie uwarzenia? miałem wszystkie składniki, podchodzę do stołu alchemicznego, warzę sobie 6, po chwili patrze do plecaka, a u ni chu* śladu po miksturach ( a chciałem sobie je na katany zapodać bo w tym patchu jedną można mieć ze skrzyni a drugą dostałem od Angara po pokonaniu go na arenie)i czy dodali mistrzostwo złodziejstwa? bo na razie nie chce mi się jakoś od nowa gry zaczynać.
__________________
It's all fun and games until...
RPG
H@rdstyleman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-08-07, 21:06   #32
H@rdstyleman
Kąsacz
 
Zarejestrowany: sierpień 2007
Skąd: Uber Town
Posty: 366
Domyślnie

Proszę o szybką odpowiedź

Podwójny post = ost - Ertix
__________________
It's all fun and games until...

Ostatnio edytowane przez Ertix : 16-12-07 o 12:35.
RPG
H@rdstyleman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-08-07, 23:59   #33
Raziel87
Chrząszcz
 
Raziel87 awatar
 
Zarejestrowany: sierpień 2007
Posty: 9
Domyślnie

Cytat:
Napisał H@rdstyleman Zobacz post
Ciekaw jestem, czy ten patch 1.4.1 poprawia coś jeszcze czy tylko dodaje nowe teksty, wie ktoś? Bo na tym 1.4 to owszem trucizny można wyrabiać ale czemu śmiertelna trucizna nie pojawia się w plecaku bezimiennego po próbie uwarzenia? miałem wszystkie składniki, podchodzę do stołu alchemicznego, warzę sobie 6, po chwili patrze do plecaka, a u ni chu* śladu po miksturach (...) i czy dodali mistrzostwo złodziejstwa? bo na razie nie chce mi się jakoś od nowa gry zaczynać.
Wszystkie poprawki do ostatniego patcha możesz przeczytać tu:

http://snorre.jowood.de/~community/Gothic3/Gothic_3_Community_Patch_v1.4_English.txt

Community Patch wprowadza właściwe zmiany w grze takie jak np. dodatkowe kwestie dialogowe (i wiele innych) natomiast hotfix 1.4.1 pozwala nam zobaczyć te teksty, bo plik w nim zawarty (stringtable.ini) odpowiada jedynie za napisy w grze. Równie dobrze można nie zasadzać tego .ini, dało by się grać, ale w niektórych dialogach miałoby się puste kwestie.

Co do wyrabiania trucizn - bodajże patch 1.4 wprowadza taką możliwość jednak nie jest on doskonały i tak jak opisałeś, nie pojawiają się w inwentarzu (jest to potwierdzone bo wszyscy tak mają). Może w kolejnej wersji będzie działać to poprawnie. A mistrzostwo złodziejstwa? Nie wiem bo nigdy tego się nie uczyłem. Doczytaj w changelogu.
RPG
Raziel87 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-08-07, 00:05   #34
Pompidou
Jaszczur
 
Pompidou awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Posty: 195
Domyślnie

Mistrzostwa złodziejstwa uczy Diego, po polowaniu na Zębacze. Działa w pełni funkcjonalnie.

Mała dygresja w sprawie przepisu śmiertelnej trucizny - jeśli patch cokolwiek z nią zrobi, to prawie na pewno usunie z gry. Miało to służyć do wyrobu ,,Śmiercionośnych strzał", co czyniłoby z łuków ARCYpotężne narzędzia śmierci (taka strzała zabijałaby każdego natychmiast po trafieniu). Nawet jeśli możnaby strzał zrobić sobie ze 20, to już starczy na głównych NPCów - Rhobar, Xardas, Zuben i herszci orków.
__________________
Lato, lato,
lato czeka.
Razem z latem
czeka rzeka.
Razem z rzeką czeka las,
All Your Base Are Belong To Us.
RPG
Pompidou jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-08-07, 01:27   #35
beliar69
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2006
Posty: 3
Domyślnie

Zainstalowałem patcha 1.4 i próbuje znaleść 12 paladyna ale nie daje rady.Ktoś wie gdzie on jest ?
RPG
beliar69 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-08-07, 10:28   #36
Prezesso
Polna Bestia
 
Prezesso awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: jest twoja stara?
Posty: 85
Domyślnie

w Klanie Ognia koło kapliczki Innosa nazywa sie Frithljof(czy jakoś tak)
RPG
Prezesso jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic 3 Patch 1.6 m_moris Pomoc Techniczna [G3] 116 29-10-10 22:01
Czy istnieje patch do Gothic 2 NK ? Tyla Pomoc 4 20-10-09 22:14
Gothic - Patch Ilith Pomoc techniczna 1 16-08-08 01:43


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.