Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II: Noc Kruka > Porady i triki
Przeładuj stronę Jak usunąć dodatek Noc Kruka?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 12-07-10, 13:04   #13
NiVe
Krwiopijca
 
NiVe awatar
 
Zarejestrowany: lipiec 2010
Skąd: Montera
Posty: 30
Domyślnie ssssss

Hahahaha! Da się to zrobić, ściągnijcie sobie Classic Mod
RPG
NiVe jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-07-10, 17:32   #14
Drakalen
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: lipiec 2009
Skąd: Khorinis
Posty: 33
Thumbs down LoL

Cytat:
Napisał NiVe Zobacz post
Hahahaha! Da się to zrobić, ściągnijcie sobie Classic Mod
A o czym oni mowią? I tu nie chodzi o mod tylko o zainstalowanie "normalnej" i "czystej" wersji Gothic 2
RPG
Drakalen jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 09-12-10, 19:34   #15
Morkrzych
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: grudzień 2010
Posty: 7
Domyślnie

Przepraszam ale nie można pobrać, a szkoda.

Wolał bym zacząć od Gothica 2 bez dodatku.
RPG
Morkrzych jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-12-10, 09:32   #16
Garrett
Kąsacz
 
Garrett awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Lublin
Posty: 394
Domyślnie

Gdzieś o tym pisałem. Można mieć czystego G2 oraz NK jednocześnie. Musi być spełniony jeden warunek: trzeba posiadać instalkę czystego G2 jak i G2 NK (nie sam dodatek).
__________________
Cut me free, Bleed with me, Oh no
One by one, We will fall, down down
Pull the plug, End the pain, Run´n fight for life
Hold on tight, this ain´t my fight
RPG
Garrett jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 10-12-10, 17:43   #17
Ada$
Jaszczur
 
Zarejestrowany: grudzień 2008
Posty: 248
Domyślnie

Cytat:
Napisał Morkrzych Zobacz post
Przepraszam ale nie można pobrać, a szkoda.

Wolał bym zacząć od Gothica 2 bez dodatku.
Pobrać można sprawdzałem to osobiście. Możliwe że była to usterka lub coś z twoim komputerem.
__________________

Piszę poprawnie po polsku, wy też powinniście.


RPG
Ada$ jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 26-01-11, 10:55   #18
rulergod
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: styczeń 2011
Posty: 28
Domyślnie

Eee a nie lepiej podczas instalacji gothica 2 + NK wybrać poprstu instalacje samej gry bez dodatku ?..
RPG
rulergod jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 25-04-11, 19:52   #19
VirteQ
Polna Bestia
 
VirteQ awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2011
Skąd: Sopot Trójmiasto
Posty: 62
Domyślnie

Dzięki wielkie, własnie tego szukałem, czemu?

Dlatego że mam Sage Gothica.
A własnie nie mogę zainstalować G2, coś mi nie idzię.
Albo błąd w płycie, że się nie da.
To na tyle, dzięki wielkie!!
__________________
19 - 0
Demon!Phenomenon!
The last outlaw grave!
RPG
VirteQ jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-06-12, 12:17   #20
Token
Czarny Goblin
 
Token awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2009
Posty: 173
Domyślnie

Mam dwa pytanka odnośnie tego czarodziejskiego myku:
1) Czy bo wykonaniu wszystkiego zgodnie z instrukcją, czysty G2 jest TAKI SAM jak by instalowany bez dodatku? CZY NA PEWNO NIE MA ŻADNYCH RÓŻNIC?
2) Czy to, że mam do mojego G2:NK mam zainstalowany GothicStarter i kilka modów nie będzie kolidowało z tym sposobem usunięcia dodatku??? Jeśli tak to co zrobić?
RPG
Token jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-12, 23:17   #21
Arrim
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 21
Domyślnie

Widzę, że poprzednikowi nikt nie odpowiedział, ale mam nadzieję, że mi chociaż ktoś odpowie.

Wszystko jest ok, poza jednym - koszt punktów nauki. Mając podstawowe 10 pkt. many, u Vatrasa potrzebuję 2 PN za 1 p. Jeśli chodzi o broń jednoręczną, to raz wymaga 2 PN, a innym razem 1 PN. Sytuacja się tak przedstawiała, że wyuczyłem się do bodajże 29 czy 39 i zaczęło mi pobierać 2PN. Później nagle, gdy miałem już około 60, zaczęło znowu ściągać tylko 1 punkt nauki za 1% umiejętności. Czy tak ma być? Zakładam, że nie. Chciałbym zatem zapytać, co muszę zrobić, żeby to zmienić? Czy wystarczy tylko podmienić odpowiedni plik? Jeśli tak, to jaki (który plik odpowiada za punkty nauki)?
Nie chcę tu filozofować, ale domyślam się, że pewnie plik z Nocy Kruka, w którym jest zawarty ten schemat wymaganych punktów nauki za dane umiejętności koliduje z tym, który pobrałem od Ada$ia. Niby się tylko podmienia, ale może coś zostało przeoczone.
Jeśli nikt nie wie co robić, to będę wdzięczny za chociaż informację, na który to plik muszę patrzeć pod tym względem.
RPG
Arrim jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-10-12, 23:24   #22
Paladyn Łowca
 
 
Paladyn Łowca awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2011
Skąd: Z Khorinis
Posty: 684
Domyślnie

Cytat:
Napisał Arrim Zobacz post
Wszystko jest ok, poza jednym - koszt punktów nauki. Mając podstawowe 10 pkt. many, u Vatrasa potrzebuję 2 PN za 1 p. Jeśli chodzi o broń jednoręczną, to raz wymaga 2 PN, a innym razem 1 PN. Sytuacja się tak przedstawiała, że wyuczyłem się do bodajże 29 czy 39 i zaczęło mi pobierać 2PN. Później nagle, gdy miałem już około 60, zaczęło znowu ściągać tylko 1 punkt nauki za 1% umiejętności. Czy tak ma być? Zakładam, że nie
W G2 jeżeli masz różne poziomy umiejętności walki bronią białą, lub dystansowa, to jeżeli uczysz się tej, którą umiesz lepiej, to uczysz się także drugiej. Wtedy pobiera ci PN za obie bronie. Chyba, że nie o to ci chodziło. Z maną o ile dobrze pamiętam tak właśnie jest w podstawowej wersji gry, ale pewny nie jestem.
__________________

"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Pitagoras
RPG
Paladyn Łowca jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-10-12, 17:46   #23
Arrim
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2009
Posty: 21
Domyślnie

Aa, na takiej zasadzie . Dzięki wielkie. Nie pomyślałem o tym, że może pobierać za dwa rodzaje broni, dlatego wydawało mi się to dziwne, że raz pobiera 1PN, a innym razem 2PN.
RPG
Arrim jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 08-11-12, 16:14   #24
RastManPL1
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2012
Posty: 3
Domyślnie

Czy ktoś nie mógłby wstawić tego pliku na hostuje.net ? Nie prosił bym Was o to bez powodu . Otóż gdy wchodzę na link to wyskakuje taki błąd Baza danych chwilowo niedostepna. Za utrudnienia przepraszamy. I to już tak od 3 dni ! Mi bardzo zależy na czasie bo chce zrobić Let's Play z Gothica 2 jeszcze w tym tygodniu . A NK nie chce przechodzić , bo jest za długi .
RPG
RastManPL1 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Jak wyłączyć dodatek? Nargan Porady i triki 2 26-11-09 16:22
Jak usunąć czynności poszczególnych postaci i przypisać im inne pasznik Porady i triki 3 02-03-09 21:44


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.