![]() |
#39 | ||
Chrząszcz
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Swordmaster
|
![]() Próbowałem oglądać zarówno serial, jak i film - absolutna katastrofa. Mam wrażenie, że twórcy w ogóle tej książki nie czytali, tylko co najwyżej przekartkowali, albo wyczytali coś o tej historii z Wikipedii. Naprawdę, szkoda gadać - wady tych ekranizacji można by wymieniać godzinami...
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Looks CAN kill.
|
![]() Cytat:
Jesli chodzi o ekranizacje..coz, seriale cierpialy na fatalna gre aktorska (Ciri), fatalna charakteryzacje (krasnoludy) i zerowa spojnosc. (historia o strzydze w 8 odcinku, gdzie w opowiadaniach byla to 1 historia). Szkoda gadac. Jesli natomiast chodzi o sage. Po 1 powinien sie za to wziac ktos pokroju Petera Jacksona albo Spielberga, osoby ktore maja juz doswiadczenie w tworzeniu megaprodukcji. W chwili obecnej realia polskie nie stwarzaja mozliwosci na dobranie polskich aktorow, ktorzy by sprostali wymaganiom sagi. Owszem, milo by bylo sluchac polskich dialogow, polskiej wymowy imion etc ale podaruje to juz sobie na rzecz lepszej gry aktorskiej i wygladu postaci. Obawiam sie tez, ze rezyser ktory podejmie sie przeniesienia tego na ekran zacznie ciac sage. W koncu Wiedzmin to 5 czesci napchanych wydarzeniami. Niewykluczone, ze rezyser moglby na nowo umiescic tez cos z opowiadan w filmach. Niewiadomo tez ile filmow by powstalo.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Czarny Goblin
|
![]() Tak, ekranizacja to wielkie gów*o za przeproszeniem. Wątek nie trzyma się do końca z wątkiem książki.
Byłbym bardzo rad, gdyby postanowiono nakręcić jakiś sensowny film o przygodach Geralta. Ale tak jak jest napisane wyżej.. aby to zrealizować tak, aby był to film dobry, musiałby być cholernie długi, a na to trzeba czasu i oczywiście środków... bardzo dużych środków..
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Krwiopijca
|
![]() Ekranizacja...ek... hem. Nie oglądałem. Nie, chwila! Źle, jak zacząłem czytać to z ciekawości wszedłem na YouTube... <rzygi> Tak, takie emocje to u mnie wywołało. Z cuda zrobić taki chłam...
![]() Jedno jest pewne: Do póki ekranizacją zajmować się będą Polscy producenci, nic z tego dobrego nie wyjdzie. Jak zajmą się tym może Dream Works, Universal, czy Paramount Studios, będzie z tego cud malina, chodź obawiam się że mogą przekoksić. Ale najlepszym rozwiązaniem było by Warner Bros. Mają w tym doświadczenie jak mało którzy (LotR, HP, Matrix...).
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|