![]() |
#1 | |
Polna Bestia
|
![]() Hej,
Właśnie parę minut temu dowiedziałem się ,że risen 2 będzie wymagało steam'a do uruchomienia. Osobiście jestem przeciw czemuś takiemu, powody: - trzeba instalować steam'a - jak ci steam zamknie konto to tracisz wszystkie gry jakie miałeś na tym koncie - nie moge zainstalować gry bez dostępu do internetu mimo ,że jest to gra single player. - teoretycznie nawet jeżeli posiadasz pudełko to i tak nie posiadasz gry bo może ona być uruchomiona przez steam tylko. Ogólnie ja już wole drm'y niż taki steam, przynajmniej jak kupujesz gre z takim drm'em to i tak możesz grać w nią niezależnie gdzie cię zbanują. Chciałbym zapytać jakie wy macie opinie na ten temat ? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Berserker
|
![]() Trochę niepokoją mnie te zapowiedzi DLC. Ja wolałbym jeden duży dodatek, coś w stylu NK do G2. Ale pociesza mnie, że udostępniono narzędzie do robienia modów do G3, więc za jakiś czas mogą sie ciekawe mody pojawić.
Może zrobią podobnie z Risen i Risen 2?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Polna Bestia
|
![]() Mnie wkurza ,że robią to tak, tzn wycinają część gry przed i sprzedają to jako dlc. Jak dla mnie wszystko przed wypuszczeniem gry na rynek powinno być jej częścią. DLC to są mikropłatności tzn lepszy sposób aby orżnąć klientów.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Berserker
|
![]() Czy orżną, to nie wiadomo. Przykładowo DLC do Dragon Age 2. Przeszedłem tę grę, a potem grać drugi raz całość, aby zajrzeć do nowej jednej czy drugiej lokacji, to nawet mi sie nie chciało. Natomiast w jakąś kontynuację to bym zagrał. Podobnie będzie zapewne z Risen 2. Jeżeli te nowe DLC to bedą duperele w stylu stroju pirata, to ja mam je gdzieś. Ale jak ma być to9 wyspa, która dodaje minimum 5-10 godzin gry, to gotów jestem takie DLC kupić.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
slugabeliara
|
![]() 1. steam jest juz wszedzie
2. narzedzia do g3 zrobili fani i nordic games/jwd sie zgodzilo je wydac (tak jak patche zrobili fani) 3. dwa dlc sa przedpremierowe, popremierowy ma byc jeden jak na razie i o eldricu tak w ogole "dlc gratis do preordera" sa przeciez zwykla zacheta do jego zlozenia, bo gra jest udana finansowo jak sie szybko zwraca - a preodery sa najszybszym zrodlem
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Polna Bestia
|
![]() Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |