|
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
![]() |
#1 | |
Berserker
|
![]() Jak oceniam dodatek Arcania Upadek Setarif?
Byłbym zobowiązany, gdyby ktoś, kto w to zagrał, dał swoja ocenę. :-) Z uzasadnieniem oczywiście.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Berserker
|
![]() Z tego co znalazłem w świecie nie światowa tylko w Niemczech... A o wydaniu w Polsce ani widu, ani słychu... Jest tylko info, że niby będzie i po polsku. Ale sądzę, że dopiero wtedy jak się ewentualnie jako tako sprzeda na niemieckim rynku, to zaczną dopiero tłumaczyć na polski. Szybciej chyba doczekamy się fanowskiego przekładu.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Krwiopijca
|
![]() Zacząłem dzisiaj FoS i ...nic mnie w nim nie zaskoczyło ani nie rozczarowało tzn. gra wygląda zupełnie jak Arcania( i tu nie ma żadnego zdziwienia bo jest to po prostu wycięty fragmet podstawki na potrzeby DLC) są animacje takie jak spanie ,czytanie książek,praca przy stole alchem. i tak dalej ale nie ma to żadnego znaczenia bo i tak wszystko robimy(bronie,mikstury etc.) przez okno dialogowe otwierana za pomocą klawiatury,znowu jest dużo itemków jak bronie,tarcze,karwasze itd więc to można zapisać na + ,zadania jak zwykle takie same zabij ,przynieś , idź dalej i nie wracaj ,więc tutaj gra znowu leży ,łądnie prezentują się lokacje szczególnie Setarrif ,podziemia są zrobione jak w Arcanii tzn.1 wejście i 1 wyjście ,gra bardziej przypomina Diablo niż Gothica bo jest dużo siekania a mało rozwiązywania zadań,jak komuś przypadła do gustu Arcania to FoS jest dla niego/niej grą wartą zagrania , ja osobiście nie przepadam za H n`s więc raczej nie wrócę do tego tytułu ponownie
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Berserker
|
![]() Ot, ciekawośc. Zaczynasz postacią z wyzerowanym doświadczeniem? Bo skoro zapowiadano, że mozna importować postać z gry podstawowej z jej samego końca, to ciekawi mnie jak się zaczyna grę, gdy tego nie zrobimy?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Krwiopijca
|
![]() Jeśli nie importujesz postaci z podstawki to ; wybierasz jedną z 3 klas postaci mag,wojownik,myśliwy i zaczynasz z 28 poziomem ,większa część pkt.umiejętności jest już przypisana do klasy a jest bodajże 15 które możesz włożyć w dowolną umiejętność.
Włśnie skończyłem FoS zajęło mi to 5.5 godz.wciąż mnie ta produkcja nie porywa ale grało mi się przyjemniej niż w Arcanie bo;widziałem nieśmiałe próby wprowadzenie humoru np.tekst Pastucha odnośnie jego fryzury ... ,nawiązanie w zakończeniu do jednego z tekstów który przewija się od początku serii ..., no i wreszcie zobaczyłem Setarrif , klimat w podziemiach wulkanu był bardziej przekonywujący niż ten w kazamatach Arcanii ,powiedzmy że gra zasługuje na 5/6 w skali do 10. Ostatnio edytowane przez Mulambo69 : 26-10-11 o 16:47. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Krwiopijca
|
![]() Właśnie skończyłem... I zbieram szczękę z podłogi. TO JEST KATASTROFA! To już ten pieprzony "Zmierzch Bogów" przebija FoS o tysiąc tysięcy razy (i ewentualnie jeszcze jeden tysiąc). Opcja importu postaci nie działa (tj wyrzuca mnie do pulpitu-program Arcania przestał działać). Dostajemy postać sporo słabszą od tej z podstawki (przynajmniej sporo słabszą od mojej, a broń delikatnie mówiąc za dobra nie jest). Ale mniejsza- załóżmy że wszystko jest ok (technicznie). Dodatek to NIECAŁE 4 godziny. Ostatnia walka jest żałosna (taka jak w zakończeniu podstawki, ale potwory i Boss są znacznie bardziej wkur...). Większość gry przebiegłem bez walki z potworami, więc zdobyłem całe 3 (TRZY) poziomy doświadczenia. Walka jest tak nudna i denna, a potwory tak głupie, że mogłyby się same zabijać dla uproszczenia. Zadania poboczne- 2 (tak, dwa, chyba że w biegu coś przegapiłem, ale niewielka strata). "Odprowadzamy" (gówno- za przeproszeniem- prawda. Po prostu trzeba dobiec do odpowiedniego NPCa mając w głębokim poważaniu co tam z księżniczką), zabijamy wilki (12). Aj- jeszcze jedno- oddajemy znaleziony klucz więźniowi, którego ponoć znamy z podstawki- nie wiem, nie pamiętam- to było tak dawno...
![]() Nie kupować! Nawet jeśli dodają za darmo do płatków śniadaniowych! Osobiście mam nadzieję, że kiedy Piranie zrobią własną część, to okaże się, że to wszystko to był tylko zły sen i akcja gry będzie iść dalej wmiejscu gdzie ją zakończyli (PRZED "Zmierzchem"). P.S Jeśli ktoś znajdzie sposób na "przeskoczenie" do Thorniary na samym początku (tak jak do Setarrif w podstawce) i podzieli się nim tutaj, to będę bardzo wdzięczny. Ostatnio edytowane przez Mixxer5 : 26-10-11 o 20:39. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Krwiopijca
|
![]() Mixxer5 twoja "recenzja" jest na prawdę mało przemyślana i twój styl grania jest do d*** z tego co przeczytałem. Skoro biegniesz przez grę jak głupi i później się dziwisz czemu trwa 3-4h, czemu nie ma zadań pobocznych, czemu coś tam to najlepiej zostaw Gothica w spokoju i idź pograć w co innego
![]() Co do importu postaci to nie wina producenta, że ją tak słabo rozwinąłeś i wyposażyłeś. "Tu by można było napisać rozprawkę (czy Jowood powinno dostać zakaz tworzenia gier i dlaczego tak?)" - Może zrobisz lepszą? A jak już Ci się nie podoba to graj sobie w co innego. Tak więc uważam, że twój komentarz nie jest warty większej uwagi, a grę i tak kupię (co więcej na xboxa i nie będę zwracał większej uwagi na cenę). Dla mnie nie są najważniejsze walki itd. to jest tylko dodatek, najbardziej pasjonuje mnie fabuła, która w podstawowej wersji gry była bardzo dobra.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Krwiopijca
|
![]() My się tu chyba nie zrozumieliśmy... W ilu grach jesteś w stanie OMINĄĆ większość przeciwników? W ilu grach ich pokonanie zależy w zerowym stopniu od planowania i taktyki, a od zamęczania na zmianę lewego i prawego przycisku myszy? Jeśli chodzi o import postaci- moja- ta, którą skończyłem grę była BARDZO, ale to bardzo silna i rozwinięta- miała wyższy poziom i (chyba, bo nie pamiętam po tak długim czasie, jaki minął) silniejszy sprzęt, niż ta, którą rozszerzenie skończyłem. Rzecz w tym, że dopóki save z Arcanii jest na kompie, gra się wywala, co już NAPISAŁEM.
Cytat:
|
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
ArcaniA: Upadek Setarrif | Platis | ArcaniA: Upadek Setarrif | 85 | 07-11-11 18:07 |
Dodatek do CP 1.74 i QP 4 | WistBlade | Pomoc Techniczna [G3] | 63 | 23-10-11 07:01 |
Risen - Dodatek | Bastian28 | Ogólna dyskusja | 18 | 02-05-10 16:42 |
Jak wyłączyć dodatek? | Nargan | Porady i triki | 2 | 26-11-09 16:22 |
Upadek | Dunger | FanFick | 2 | 11-09-06 11:50 |