Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II: Noc Kruka > Pomoc
Przeładuj stronę Przenoszenie bohatera z GI do G2:NK

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 20-08-12, 15:42   #1
Bartek102
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 5
Domyślnie Przenoszenie bohatera z GI do G2:NK

Czytałem temat http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=6493 (jak zdobyć 100 lvl w G2) i zaciekawiło mnie czy da się przenieść też postać z GI jeśli tak to w jaki sposób, co trzeba wymazać itd.
RPG
Bartek102 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-08-12, 17:13   #2
aphx
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 53
Domyślnie

Z tym mogłoby być trochę problemów. W ZenGin'ie wprowadzono trochę zmian pomiędzy wydaniem G1 a G2. Nie jestem pewny, czy system umiejętności w G1 jest kompatybilny z G2, tzn przy wczytywaniu postaci z "niekompletną osobowością" G2 nie wywaliłby błędu. Natomiast na pewno niekompatybilny byłby zestaw itemów, np. taki Uriziel, nie wiadomo jak G2, w którym nie ma takiej broni, zareagowałby na próbę jej dodania.

Przypuszczam, że w obu przypadkach reakcją byłby błąd, prawdopodobnie assertion fail. Na pewno natomiast można by to poprawić, poprzez modyfikację pliku z bohaterem. To jednak byłoby nieco pracochłonne zadanie, aczkolwiek tu mogliby pomóc ludzie którzy bawili się w modowanie tych gier.
RPG
aphx jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-08-12, 22:22   #3
Bartek102
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 5
Domyślnie

Chodzi mi o same staty.Przedmioty nie będą mi tak bardzo potrzebne.Gdzie znajduje sie plik bohatera wrzuce na jakiś serwer jak sie już znajdzie ktoś kto lubi sie pobawić
RPG
Bartek102 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-08-12, 22:32   #4
Paladyn Łowca
 
 
Paladyn Łowca awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2011
Skąd: Z Khorinis
Posty: 684
Domyślnie

Przeniesienie bohatera nie ma sensu i wątpię, czy jest (nawet po edycji postaci) możliwe. Jednym z głównych powodów (jak nie najważniejszym) są statystyki, które w G1 i G2 są różne. Walka bronią poziomowa i procentowa, dwupoziomowe i jednopoziomowe umiejętności złodziejskie. Najlepiej jeśli chcesz przenieść postać do G2/G2:NK to stwórz podobną postać od nowa (co oczywiście nie jest możliwe, ze względu na różne zapotrzebowanie na PN, szczególnie w NK) za pomocą kodów.


Ale w mojej opinii takie coś nie ma sensu, bo to zbytnio ułatwi grę.
__________________

"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Pitagoras
RPG
Paladyn Łowca jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-08-12, 22:42   #5
Tizgar
 
 
Tizgar awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2007
Skąd: Kraków
Posty: 1 377
Domyślnie

To nawet dla zabawy jest bez sensu.

Jedynie tak jak to już było wspomniane możesz sobie stworzyć taka postać dla funa za pomocą edit abilistes, oblicz ile wydałeś pn na naukę w g1 i dodaj sobie tyle w g2 oraz ustawo sobie doświadczenie aby awansować na poziom z jakim skończyłeś g1 i masz cały import technicznie wykonalny i znacznie krócej trwa aczkolwiek dalej to niema kompletnie żadnego sensu
__________________
Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.

@Dark: No, nie chciałbym być tak "zajebisty" jak Domas, nawet gdyby mi za to płacili.
RPG
Tizgar jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-08-12, 23:16   #6
KlimekPL
Cieniostwór
 
KlimekPL awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2012
Posty: 539
Domyślnie

Dokładnie, wyobraź sobie, że żaden potwór ani żaden przeciwnik nie będzie ci straszny, wszystko weźmiesz na hita lub dwa. Nauka nie będzie miała sensu bo wszystko już będziesz potrafił. Dla funu można sobie pograć godzinkę czy dwie, ale przejście całej gry jest bez sensu i pewnie jest bardzo nudne bo to coś jak granie na kodach. Żadnego wyzwania, żadnego kłopotu ni nic... Radzę ci, daj sobie z tym spokój.

Ale jeśli jednak chcesz się pobawić w modyfikowanie postaci, to użyj następujących kodów:

eab
ich

(są to skróty, które same się rozwijają - jeśli wpiszesz te literki do konsoli to same się rozwiną w odpowiednią komendę - nie pamiętam całych komend ale skróty wystarczą)

Tam już z pewnością sam dojdziesz do wszystkiego i stworzysz sobie postać jaką zapragniesz.
RPG
KlimekPL jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 20-08-12, 23:29   #7
Bartek102
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: październik 2010
Posty: 5
Domyślnie

Dzięki za pomoc.Przeszedłem g2nk już dawno a myślałem że wystarczy skopiować jeden plik.Jeszcze raz dzięki
RPG
Bartek102 jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Przenoszenie rudy (handel) Thompson Pomoc 5 22-11-11 10:57
Język bohatera. Arturrr ArcaniA: Gothic 4 27 15-04-10 20:34
Upadek bohatera Ojciec Redaktor WIP 8 15-11-05 19:47
Przenoszenie save'ów Ruman Porady i triki 6 30-12-04 00:13
[G2] Przenoszenie save'ów. Ruman Pomoc techniczna 5 14-07-04 18:30


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.