Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę Problem z odpaleniem NK

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 13-04-06, 22:26   #1
Raven15
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Sprzed komputera
Posty: 17
Wyślij wiadomość przez AIM do Raven15
Domyślnie

Mam drobny problem z odpaleniem Gothic2 Noc Kruka. Tzn za pierwszym razem włącza się bez problemu, ale jeśli wyjdę na chwilę do windowsa i che odpalić znowu to pisze że "Wystąpił problem z aplikacją Gothic2.exe i zostanie ona zamknięta". Żeby móc znowu sobie w Gothica musze resetować kompa. Próbowałem przeinstalować grę i dalej jest to samo. Pomóżcie!!
RPG
Raven15 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 14-04-06, 10:22   #2
Tai
 
 
Tai awatar
 
Zarejestrowany: październik 2005
Posty: 155
Domyślnie

Ale wychodzisz do windowsa za pomocą alt + tab? Bo jeśli tak to raczej nic dziwnego. Jeśli wyłączasz grę normalnie a potem nie możesz jej włączyć, to jest to pewnie błąd windowsa. Sprawdź swój egzemplarz gry na kompie kolegi. Jeśli u niego wszystko działa, to jest to wina twojego systemu operacyjnego. Jeśli u niego jest wszystko tak jak u ciebie (ten sam błąd) to masz prawdopodobnie zwaloną płytę od Gothica.
I dobrze by było, gdybyś napisał czy ten błąd występuje dopiero gdy wgrywasz NK?

Pozdro!
RPG
Tai jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 14-04-06, 16:19   #3
Raven15
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Sprzed komputera
Posty: 17
Wyślij wiadomość przez AIM do Raven15
Domyślnie

Ja Noc Kruka normalnie wyłączam. Błąd wyskakuje tylko przy Nocy Kruka, zwykłego Gothica 1 i 2 chyna z pięć razy przeszedłem. Pozatym problem już nieaktualny, ponieważ udało mi sie go rozwiązać: po prostu wyciągam płytę z napędu i próbuje odpalić Noc Kruka. Kiedy poprosi o włożenie płyty klikam ok i wkładam płytę no i wtedy odpalam. I wszystko chodzi że aż miło
RPG
Raven15 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-04-06, 21:16   #4
Raven15
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Sprzed komputera
Posty: 17
Wyślij wiadomość przez AIM do Raven15
Domyślnie

Jednak nie chodzi . To znaczy przezjakiś czas działał za pomocą metody opisanej w poscie wyżej, ale teraz nawet to nie pomaga. Gra pO Prostu do windowsa wychodzi. Czy jakiś dobry człowiek może mi powiedzieć(napisać ) czy da sie coś z tym zrobić i jeśli tak to co?
RPG
Raven15 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 17-04-06, 22:52   #5
GreG-1
Polna Bestia
 
Zarejestrowany: styczeń 2006
Skąd: z rosyjskiej granicy
Posty: 42
Wyślij wiadomość przez AIM do GreG-1
Domyślnie

Nie miałem tego problemu ( no czsami jak komp chodził 24/24h )
Wszystkim podaje ten link to Ci też dam
http://www.gram.pl/pomoc_lista.asp?g=33 to oficjalna pomoc CDP.
Możesz spróbować tego:
Sprawdź również plik VDFS.CFG znajdujący się w głównym katalogu gry (otwórz plik np. w notatniku). Prawidłowa struktura powinna być zgodna z poniższą. W przypadku kiedy zawartość różni się od podanej, skopiuj ją do swojego pliku (nadpisując dane) i zapisz zmiany.

[VDFS]
DATA\*.vdf
DATA\*.mod
[END]
Jak tu nie znajdziesz rozwiązania swojego problemu to posprzątaj windowsa (rejestr, zbędne pliki itd) jak nie pomoże to nie zaszkodzi :P
__________________
RPG
GreG-1 jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-04-06, 00:29   #6
Gaton
Polna Bestia
 
Gaton awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2006
Skąd: z chaosu
Posty: 54
Wyślij wiadomość przez AIM do Gaton
Domyślnie

Ostatecznie może byc to wina któregoś ze sterowników lub directXa, lecz nie musi. Na początek wgrałbym nowszego/starszego directXa. Jak nie pomożeto windows do reinstalki. Ale przede wszystkim sprawdź czy u twoich kumpli chodzi. Jeśli boisz się formata to pożycz od kogoś dodatek, może pójdzie. Ale oczywiście to moje skromne zdanie.
Pozdrawiam i powodzenia.

Ps. nie pojawiał się komunikat że nie przeszło zgodności z windowsem? U mnie był... aha, jaki masz windows?
__________________
CZŁONEK PODZIEMIA, nowicjusz
Brat Janusa, Lokosa oraz Arwen :*

, Kopnij Innosowca a Beliar sie uśmiechnie'


RPG
Gaton jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 18-04-06, 09:57   #7
Lord Golas
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Raszyn k. Warszawy
Posty: 10
Wyślij wiadomość przez AIM do Lord Golas
Domyślnie

Ja mam ten sam problem. Tyle tylko że kiedyś mi chodziło dobrze. Nie potrafie tylko powiedzieć od którego momentu mi się tak zaczęło robić... Zainstalowałem stare stery do karty fraficznej ale nadal nie dziala... Gre przeinstalowywałem już ze 4 razy...
__________________
When you're in Texas look behind you...
Couse that's where the Ranger gonna be


RPG
Lord Golas jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problem z odpaleniem gry Norrad Pomoc 7 26-06-08 21:18
Problem z odpaleniem G 3 szymon_jablonski Pomoc techniczna 6 30-10-06 14:11
Problem z odpaleniem NK xvg Pomoc techniczna 2 10-07-06 09:53


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.