![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Witam mistrzów i miłośników gier z serii Gothic. Teraz do rzeczy, od niedawna odkopałem płytke z Gothic 3, postanowiłem zagrać jeszcze raz ale za swój cel postawiłem zrobić hybryde. Przez 3 lata przerwy troche pozapominałem :P Troszeczkę pogrzebałem na internetach o rozwoju takiej postaci, natrafiłem na temat Tizgara http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=39703.
Mam kilka pytań odnośnie takiego stylu gry. Gram tylko z CP 1.75.14. Szybką nauke wbiłem od razu na 1lvl. Można powiedzieć że Varant jest w 50-60% zrobiony bo od niego zacząłem grać i najpierw tam chce zrobić jak najwięcej, później Myrtana i Nordmar lecz mniejsza o to aktualnie wygląda to tak http://przeklej.org/file/ZHsbt7/snap...04-01.0000.bmp. Mógłbym nauczyć się już walki kosturami itp. na co pozwalają mi pn oraz statystyki ale nie wiem czy teraz marnować na to pn. Proszę o garść porad a mianowicie: - Jak wygląda sprawa z miksturkami dodających stałe bonusy (jakie mikstury robić ze szczawiów królewskich celuje w wojownika-łucznika) - do jakiego progu wydawać pn na siłe czy ZM żeby dobić odpowiednie wartości z mikstur/zadań/ walk itp. - co z maną oraz PW? Jakieś pomysły jak nabić jej trochę więcej nie wydając pn? Jeżeli chodzi o PW to to co widać na ss nabiłem dzięki tabliczkom, pulpitom itp. Kusi mnie żeby założyć szate i korone Addanosa lecz potrzeba wartości 300 oraz 250 PW ![]() - Nie miałem planu miecza mistrzowskiego u Enzo a nie zrobiłem zapisu przez co nie mogłem już miksować zawartości handlu jest szansa na kupienie go w Ishtar? - Ktoś może dokładniej opisać mechanike wartości zadawanych obrażeń? Co na co wpływa w broniach oraz czy założona tarcza dodaje abs do obrażeń jako obrone gruntową czy tylko w przypadku parowania ciosu? -są jeszcze jakieś miejsca takie jak grób nad bragą gdzie do zdobycia są stałe miksturki respiące się co jakiś czas. Tizgar pisze w swoim poradniku o miksturce życia u Xardasa hmm pobiegłem do niego lecz nie mam opcji handlu? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Czarny Goblin
|
![]() chyba że zmienisz exp w ge3.ini na 200% i poziom trudności na trudny i może być ciekawie
@up kolega nie gra na żadnym cm tylko na czystym patchu 1.75.14 bez modów z tego co pisze nie masz możliwości handlu u xardupy bo nie jest ona dostępna bez modyfikacji bodajże. Osobiście nie polecam grać na czystej niezmodowanej grze bo sporo traci ( co nie znaczy że niektóre rzeczy z modów są po prostu do dupy) ale na pewno ciekawiej się gra. Ja gram na modach: qp4 cm2.6.3 update pack do patcha 1.75.14 ze strony www.worldofgothic.de/ (ten możesz nawet sobie zainstalować, nie wymaga bodajze restartu gry)
Ostatnio edytowane przez Xivragis : 23-12-15 o 16:38. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||