Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Modding > Pomoc w ukończeniu modów
Przeładuj stronę Pytania Jaktyl

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Nieprzeczytane 15-02-09, 12:15   #61
zibi96
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 24
Smile Pytanie?

Witam wszystkich.Mam pytanie , a mianowicie gdzie mogę dostać krew na ten piedestał wiem gdzie jest piedestał , ale nie wiem gdzie jest ten koleś ???
Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam "zibi96"
RPG
zibi96 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 12:49   #62
Xivu
Chrząszcz
 
Xivu awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 7
Domyślnie

Cytat:
Napisał Angar@ Zobacz post
Wie ktoś gdzie jest piedestał na który trzeba wylać krew Burana ?? (3 rozdział)
Wychodzisz z miasta, idziesz na prawo tam będzie taki mały budynek i tam jest piedestał. (Niedaleko miejsca gdzie był cieniostwór i zębacze)
RPG
Xivu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 12:52   #63
zibi96
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 24
Domyślnie !!

nie chodzi mi o piedestal bo wiem gdzie on jest pytam sie gdzie jest ta krew...
RPG
zibi96 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 12:54   #64
Xivu
Chrząszcz
 
Xivu awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 7
Domyślnie

Cytat:
Napisał zibi96 Zobacz post
Witam wszystkich.Mam pytanie , a mianowicie gdzie mogę dostać krew na ten piedestał wiem gdzie jest piedestał , ale nie wiem gdzie jest ten koleś ???
Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam "zibi96"
Krew pobierasz od Burana jest w miescie, zazwyczaj stoi obok sklepów.
RPG
Xivu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 12:56   #65
zibi96
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 24
Domyślnie

Wielkie Dzięki jak bedziesz czegoś potrzebował to napisz może pomoge
RPG
zibi96 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 13:50   #66
zibi96
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 24
Domyślnie

Mam jeszcze 1 pytanie gdzie jest to miasto nieumarlych czy jakoś tak??
RPG
zibi96 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 14:45   #67
Xivu
Chrząszcz
 
Xivu awatar
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 7
Domyślnie

Miasto nieumarłych jest pod wodą.(Tam gdzie wystaje taka wieża z jeziora). A jeżeli chcesz znalezć Czarnego Maga to musisz wejść do jednego z budynków. (Z tego co pamiętam to do tego co w G2 chowali rude)
RPG
Xivu jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-02-09, 15:46   #68
zibi96
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: luty 2009
Skąd: mam to wiedzieć
Posty: 24
Domyślnie

Właśnie przeszedłem moda i jest najlepszy w jakiego grałem a grałem w 2 w mroczne tajemnice i tego. teraz czekam z niecierpliwością na Złote Wrota
RPG
zibi96 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-02-09, 18:07   #69
Urdithandiril
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2009
Posty: 1
Domyślnie

No więc ja też mam problem taki, zrobiłem wszystko co tu pisało:

<quote>
1. Pobierasz mod jaki chcesz w tym przypadku (jaktyl)
2. Następnie jeśli mod jest do gothic 2 To pobierasz gothic starter 2.6 jeśli gothic1 to player kit 1.08.k
3.Instalujesz (wypakowujesz)mod do folderu gdzie masz zainstalowanego gothicka...
4.Teraz jak już wypakowałeś moda powinien pojawić ci się folder na przykład Jaktyl PL. A w tym folderze 2 inne tzn. (data) i (system).
5. W tych folderach (data,system) powinny znajdować się jakieś pliki z folderu system skopiuj i wklej w system w tam gdzie masz zainstalowanego gothicka.
Ale inaczej jest w przypadku folderu data bo w tym folderze jest jeszcze jeden folder(modVDF) i Kopiujesz te pliki z folderu modVDF i wklejasz do folderu data\modVDF w prawdziwym folderze tzn, tam gdzie masz zainstalowanego gothicka
6. Na koniec instalujesz gothic starter 2.6 w przypadku gothicka 1 player kita 1.08k teraz załączasz Gothic i powinno pojawić ci się okienko żeby wybrać moda(jeśli okienko ci się nie otworzy tylko od razu włączy się gra w co wątpie to wejdź w katalog gothic, system i gothic starter czy coś)
</quote>

Ale nie rozumiem ostatniego punktu. Jak mam zainstalować Gothis starter 2.6 ???

Ja mam problem też. Zrobiłem wszystko co tu kazano oprócz 6 punktu bo iż dlatego że nie wiem jak zainstalować gothicstarter 2.6 kiedy tam nie ma instalki:

1. Pobierasz mod jaki chcesz w tym przypadku (jaktyl)
2. Następnie jeśli mod jest do gothic 2 To pobierasz gothic starter 2.6 jeśli gothic1 to player kit 1.08.k
3.Instalujesz (wypakowujesz)mod do folderu gdzie masz zainstalowanego gothicka...
4.Teraz jak już wypakowałeś moda powinien pojawić ci się folder na przykład Jaktyl PL. A w tym folderze 2 inne tzn. (data) i (system).
5. W tych folderach (data,system) powinny znajdować się jakieś pliki z folderu system skopiuj i wklej w system w tam gdzie masz zainstalowanego gothicka.
Ale inaczej jest w przypadku folderu data bo w tym folderze jest jeszcze jeden folder(modVDF) i Kopiujesz te pliki z folderu modVDF i wklejasz do folderu data\modVDF w prawdziwym folderze tzn, tam gdzie masz zainstalowanego gothicka
6. Na koniec instalujesz gothic starter 2.6 w przypadku gothicka 1 player kita 1.08k teraz załączasz Gothic i powinno pojawić ci się okienko żeby wybrać moda(jeśli okienko ci się nie otworzy tylko od razu włączy się gra w co wątpie to wejdź w katalog gothic, system i gothic starter czy coś)

Jak to zainstalować ???
RPG
Urdithandiril jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-03-09, 21:05   #70
<<Bezimienny>>
Chrząszcz
 
<<Bezimienny>> awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Skąd: Pochodze z koloni karnej z Khorinis
Posty: 8
Domyślnie

mam problem... mam zrobic ryzowke dla alchemika i gdy mam juz wszystkie skladniki nie moge zrobic ryzowke pisze mi ze mam za malo skladnikow prosze o pomoc z gory dzieki a i jeszcze jedno gdzie jest posazek dla babki ktora prosi by jej kupic/przyniesc?
RPG
<<Bezimienny>> jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-03-09, 21:10   #71
Ichigo-Kurosaki
Czarny Goblin
 
Ichigo-Kurosaki awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2008
Skąd: Kutno
Posty: 191
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Ichigo-Kurosaki
Domyślnie

1. To jest bug. Zeby wykonać ryzowke musisz miec 2 razy wiecej skladników niż potrzeba. A i w modzie są chyba 2 rodzaje rzepy - jedną trzeba dać do tej ryzowki wiec upewnij sie ze to ta wlasciwa.
2.Idziesz do karczmarza , pytasz sie kto potrafi robic posazki , idziesz do tego kolesia (to on cie uczy robic posazki z drewna i u niego kupujesz drewno ktore potem sprzedajesz) , potem idziesz do jaskini przez którą sie przechodzi na poczatku gry...tam , w tej jaskini jest taki maly stawik i tam jest aquirium czy jakoś tak. Bierzesz go , dajesz temu rzezbiarzowi , czekasz 2 dni chyba , odbierasz posazek i dajesz go tej babce...


Uff ale sie rozpisalem...
__________________
Chcesz jakieś kody do jakiejkolwiek gry?? Pisz na pw , e-mail lub na gg (na tym ostatnim jestem najczesciej). Możesz też pisać na skype ale nie obiecuje że wejde na skypa.
www.drmpteam.aaf.pl
www.gothickomiksy.mojeforum.net
Zapraszam!!
RPG
Ichigo-Kurosaki jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-03-09, 21:51   #72
<<Bezimienny>>
Chrząszcz
 
<<Bezimienny>> awatar
 
Zarejestrowany: marzec 2009
Skąd: Pochodze z koloni karnej z Khorinis
Posty: 8
Domyślnie

tak tylko do ryzowki potrzeba tylko 2 ogniste korzenie 1 rybe 1 butelke wody niebieski bez 1 jablko i menzurke nie trzeba rzepy no i mialem po 10 tych skladnikow i nie dalo sie dalej zrobic ryzowki
RPG
<<Bezimienny>> jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Mod Jaktyl po polsku! Sentarion Pomoc w ukończeniu modów 114 06-04-13 17:05


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.