![]() |
#74 | |
Mr. Jones
|
![]() A ja przewrotnie powiem, że mi się podoba najbardziej pierwsza część. Kiedy mamy drużynę, to jest coś pięknego. Później z racji fabuły to wszystko się rozwala, historia prowadzona jest wielotorowo, można przysnąć na wątku Frodo, dla mnie to nie to samo co wspólne przebijanie się przez Morię. ;-)
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Looks CAN kill.
|
![]() @up
Podobnie jest w ksiazce. Pierwsze dnie mi sie najbardziej podobaja, glownie dlatego, ze trzeba przebrnac przez te opisy jesli chce sie dojsc do glownego watku. Jesli chodzi o film, to najbardziej podoba mi sie II czesc chyba ze wzgledu na piekna scene batalistyczna (nawet pomijajac absurd, jakim byl zjazd Rohhirimow po prawie pionowym stoku).
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zębacz
|
![]() Cytat:
![]() Kiedyś właśnie to Dwie Wieże i Powrót Króla uważałem za lepsze części, ale teraz to Drużyna ma w sobie najwięcej klimatu i magii, ale pozostałe również kocham ![]() No własnie zastanawiam się, dlaczego Jackson tak przekombinował z tym stokiem. Może ujęcie potęguje wrażenie takiego stromego zbocza?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Cieniostwór
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Mr. Jones
|
![]() Z tego co pamiętam cała bitwa w Helmowym Jarze wyglądała inaczej, włącznie z przybyciem Gandalfa. W książce cała ta jatka nie była tak bardzo szczególnym momentem jak zostało to wyeksponowane w filmie. Albo niech mnie ktoś poprawi, bo pamięć może platać mi figle.
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zębacz
|
![]() Cytat:
![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Lewacki głos na Twoim forum
|
![]() Helmowy Jar, Helmowym Jarem, ale wiarołomcy na polach Pellenoru było przegięciem.
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Chrząszcz
|
![]() Pozwolę sobie poprawić kolegę; LOTR nie jest trylogią, a jedną powieścią, można co najwyżej dodać, iż podzieloną na sześć ksiąg.
A co do ekranizacji "Hobbita" - moim zdaniem Jacksonowi udało się ponownie stworzyć ten niepowtarzalny klimat, choć nadal zauważyłam kilka mankamentów. Czy tylko mi tak bardzo wadziła aparycja krasnoludów? Szczerze powiedziawszy, zupełnie inaczej sobie ich wyobrażałam, szczególnie Thorina, Kilego i Filego. Poza tym nie spodobała mi się przekłamana scena z trollami, kiedy to Frodo, a nie Gandalf podjudzał trolle, no i ten początkowy atak wszystkich krasnoludów by odbić Bilba... Wtf? O_o Poza tym film bardzo przypadł mi go gustu; tylko czekać na kolejną część! Osobiście nawet nie zauważyłam, kiedy w kinie zleciały prawie trzy godziny. Swoją drogą, mnóstwo osób narzekało na zbyt bajkowy klimat "Hobbita" - czego zupełnie nie rozumiem, w końcu książka ta z zamysłu autora była skierowana do młodszych czytelników.
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Wiedźmin, a Władca Pierścieni - podobieństwa i różnice. | Xardas919 | Fantastyka | 12 | 24-09-08 20:46 |
Gothic, Władca Pierścieni, Silmarilion- 3 wielkie dzieła | Thégorz | Hyde Park | 12 | 06-04-07 14:47 |
Władca Pierścieni Drużyna Pierścieni | Mroczny Paladyn | Gry | 24 | 27-03-07 07:27 |
Władca Pierścieni: Powrót Króla | marcin_dg | Pomoc | 3 | 11-03-07 13:45 |