![]() |
#1 | |
Polna Bestia
|
![]() Cześć, otóż w związku z tym, że magicznym sposobem po formacie, podczas którego nie zmieniłem ABSOLUTNIE NIC w moim sprzęcie Gothic 1 i 2 zaczęły mi działać, postanowiłem w końcu przejść sławną, pierwszą część. Nie powiem, wciągnąłem się. Z natury zabijam wszystkie (oczywiście w moim zasięgu) potwory jakie napotkam i zbieram wszystko co się da. Wszedłem do SO z 2 lvlem, zrobiłem podstawowe zadania i w nocy zabrałem się za kradzież wszystkiego, co dostępne w zewnętrznym pierścieniu. Po tym zabiegu i wybiciu paru zwierząt mam 3 lvl, (uczyłem się wszystkich myśliwskich rzeczy, podstawy broni jednoręcznej i 2x siły za 5 punktów) 2000 rudy i jeszcze spokojnie 500 w przedmiotach, 150 sztuk smażonego mięsa i około 50 lekkich mikstur życiowych. Do tego korzystam z niewykończonego miecza i kupiłem spodnie kopacza (te mocniejsze), tak na start. Zastanawiam się co byłoby teraz najlepsze. Poszwędać się jeszcze po okolicy szukając słabszych potworów do zabicia (chociażby wchodząc do lasu), czy iść już do jakiegoś z obozów?
Ostatnio edytowane przez FireFlies : 08-07-14 o 18:36. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
|
![]() Radziłbym ci iść do jakiegoś obozu po drodze wybijając potwory, a w obozie zabrać się za questy ewentualnie pobić kogoś. Trochę expa z tego będzie.
![]() |
![]() |
#5 | |
Polna Bestia
|
![]() Hmmm ja 5 poziom wbiłem na zadaniach
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Chrząszcz
|
![]() W SO przy ognisku koło Fiska znajduje się nowicjusz palący ziele. Idź z nim do Bractwa, a on po drodze zabije potworki za które dostaniesz exp. Tak samo możesz iść z Mordragiem do NO. Jeżeli to nie wystarczy to udaj się do lasu, który znajduje się przed mostem prowadzącym do Starego Obozu.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Artistic soul
|
![]() Nie będę za Ciebie decydować, ale ja zrobiłbym tak:
•Pogadał z Thorusem o zadaniu z Mordragiem. •Poszedłbym z Mordragiem do Nowego obozu, ale nie wchodziłbym tam (póki co założyłbym ten pierścień co go dostajemy przed obozem) •Wróciłbym do Starego obozu i pogadał z Baal Parvez'em. Poszedłbym z nim do Obozu sekty i wykonał te łatwiejsze zadania. •Później polatał po mapie i wykonywał dalej zadania.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Czarny Goblin
|
![]() Przed wejściem do starego obozu postarałbym się wbić pierwszy poziom
Po wejściu do starego obozu warto odwiedzić kuźnię Huna , obrobić jego skrzynkę i wykuć co najmniej sześć mieczy Sprzedać je u Fiska i Dextera i wziąć od Draxa oprawianie zwierzyny W kufrze w wieży nad zębaczami nieopodal chaty Cavalorna jest trochę bryłek rudy Dalej tak jak poprzednik napisał wziąć od Thorusa zadanie z Mordragiem i dać się zaprowadzić do nowego obozu (Pierścień Mordraga lepiej oddać, w starej kopalni można znaleźć podobny) Krótki łuk jest w składziku Cavalorna (klucz jest kufrze w jego chatce) , łuk kawalerzysty w kufrze w wieży strażniczej koło karczmy w nowym obozie Bierzemy zadanie z rozprowadzaniem prezentów to nam da sto bryłek i dodatkową nagrodę - skręt dla Tyona jeśli zamierzamy dołączyć się do sekty albo zwoje Kupujemy od Wilka książkę o krwiopijcach Będąc w nowym obozie warto zajrzeć do wolnej kopalni po spodnie kopacza od Swineya Tak jak poprzednik napisał wróć do starego obozu , daj się zaprowadzić do obozu sekty i wykonaj tam kilka łatwych zadań Wróć do starego obozu i weź zadanie z testem zaufania Będąc w starej kopalni możesz sprawdzić boczne szyby znajdziesz tam pierścień zręczności , kościany łuk i łomotacz dobry na golemy Podczas zdobywania doświadczenia zajrzyj do jaskini przy drodze z górskiej fortecy do cytadeli orków a znajdziesz tam młot orków Po wejściu do wewnętrznego pierścienia zajrzyj do kuźni Stone znajdziesz tam mieczyk dwuręczny (zakładam że rozwinąłeś siłę do 30 - z Horacym to 15 PN) Jeśli nie dołączyłeś do nowego obozu to możesz wejść do siedziby Gomeza w jednym z pomieszczeń jest kufer z dość dobrym amuletem jak na początek gry Jeżeli zamierzasz rozwijać postać jako magusa to nie dołączaj do sekty Z dwóch pozostałych obozów w starym magia będzie dostępna trochę wcześniej Jeżeli chcesz rozwijać wojownika to w nowym obozie nie będziesz musiał dawać w jednoręczną by trenować dwuręczną a poza tym Lee przyjmuje do najemników stosunkowo wcześnie Cytat:
Ostatnio edytowane przez Hogar : 09-05-15 o 04:05. |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Zbugowane zadania - "Ładunek" oraz "Niepewny płot" | Lemmy | Czas Zapłaty | 3 | 22-02-14 09:45 |
"Ułatwione przyjęcie do najemników", a "Zakazane pastwisko" | Seruk | Pomoc | 5 | 06-02-13 09:04 |
zadanie "dostawa Baltrama"/ "fałszywy posłaniec" | Xyux | Pomoc | 11 | 31-01-13 22:07 |
gdzie moge kupic zwoj "armia ciemnosci" i "Zmniejszenie" w 5 rozdziale? | mistrzu120 | Porady i triki | 1 | 28-05-10 22:19 |