![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() CZESC wszystkim fanom zaczlem grac w DICCURICA jakis czas temu doszedlem do momentu ja mnie wyslali do berengara do zamku a berengar najpierw mi isc na arene i tam walczylem z gosciem nie pamietam jak sie nazywal ale wygralem iwrÓcilem do berengara i tu mam problem nie wiem co dalej prosil bym o podpowiedz albo niech ktos dopisze na forum gdzie mozna znalezc opis do diccurika z powarzaniem bogdan :P
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Krwiopijca
|
![]() Mialem podobny problem i nawet napisalem temat na tym forum ale wcielo. :cry:
Gdy pierwszy raz spotkałem Berengara zaczoł mi nawijać o jakichś amuletach i ze chce podbiż cale Królestwo za ich pomocą. Mówil ze narazie nie ma dla mnie zadania i żebym sie zgłośił do Grewejarna (czy cos takiego) za kilka dni to on mi da zadanie jakies Ale czekalem i czekalem a on nic do mnie nie gada to sie wnerwilem i nie gram Co mam robić? HELP
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Chrząszcz
|
![]() Skoro nikt nie chce napisać opisu no to może ja zaczne.
Napisze jak przejśc pierszą misje tą z tym rogiem dla Kamaka czy jak mu tam. Po rozmowie z dwoma kolesiami wspinamy się na wieże pojawiają się wilki bieżemy wytrychy i róg leżący pod rozwalonym stołem otwieramy skrzynie (3 razy w prawo) i bierzemu znajdujące się w niej przedmioty.Wybieramy z ekwipunku róg i gramy na nim pojawiają się ścierwojady i wilki odchodzą. Zchodzimy na dół idziemy w stronę miasta czyli od wieży ścieszką prosto i w prawo (uwaga na krwiopijców) zaczepi nas strażnik gadamy z nim i wchodzimy do miasta.Zaczepi nas Alwin też z nim rozmawiamy i schodzimy schodami w dół. Kierujemy się prosto i za straganem znajduje się chata Kamaka gadamy z nim i dajemy mu róg dostajemy 500 doświadczenia i misja zaliczona. PS: W niektórych wersjach nie ma rogu na więży bo nie ma się zainstalowanego patcha w tym wypadku nie wchodzimy do miasta tylko koło wejścia idziemy w dół później w lewo po drodze spotykamy 2 gobliny zabijamy je lub omijamy jak kto woli.Dochodzimy do mostu przechodzimy przez niego i idziemy w prawo w zdłuż rzeki na polanie będzie stał Barem gadamy z nim i daje nam róg.Cofamy się do miasta gadamy z Kamakiem dajemy róg i dostajemy 750 doświadczenia za większy wysiłek. Ja Będę opisywał dalsze misje mam nadzieje że ktoś inny też będzie pozdrawiam nara ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Chrząszcz
|
![]() czesc a ja opisze jak sprytnie i bez problemu zaczac korzstac z uslug kupcow....no to zaczynamy jest to bardzo prosty sposub a zaczyna sie tak .NAJPIERW TRZEBA ZDOBYC TROCHE DOSWIADCZENIA I ZDOBYC UMIEJETNOSC WALKI JEDNORECZNYM ORERZEM I ZBROJE STRARZNIKA Z 1 ,{ ZBROJA LERZY KOTO TROLA IDAC OD FARMY W LEWO DOCHODIMY DO ROZWIDLENIA GDZIE ZAZWYCZAJ STOI GOBLIN I SKRECAMY W PRAWO DOCHODZIMY DO DLUGIEJ JASKINI I IDZIEMY CALY CZAS DROGA AZ DOJDZIEMY DO TROLA OCZYWISCIE NIE BEDZIE TO DROGA LATWA ALE TO NIC} PO ZDOBYCIU I ZALORZENIU ZBROI{40 PUKT SILA} UDAJEMY SIE DO MIASTA I ZACZYNAMY O ...........FISKA.........TERAZ TRZEBA SIE POZBYC NA CHWILE STARYCH MONET BO TO SRODEK PLATNICZY I PO CZYM WALCZYMY Z FISKIEM POWALAMY GO TYLKO NA ZIEMIE I ZABIERAMY MU JEGO CENNY {MIECZ } I INNE RZECZY MIECZ ODDAJEMY MAGOWI STOJACEMU NA PRZECIWKO {FARIS}POCZYM KUPUJEMY SKURY BLOTNEGO WERZA I SKRETA A NASTEPNIE UDAJEMY SIE DO NASTEPNYCH HANDLARZY KTURZY STOJA KOO BREWIANA JEDEN Z NICH GURU ZAGADNIE CIE W TEDY I KUPUJESZ U NIEGO KSIARZKE {ARKANUM GOLUM} A WTEDY ZAGADUJE CIE MAG OGNIA A U NIEGO MORZNA KUPIC DOBRE PANCERZE ..............JUTRO CIAG DALSZY
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Chrząszcz
|
![]() Siemka no to dam opis do misji Rohstahltransporter czy jakoś tak.Idziemy do Albrosa (znajdujemy go w mieście w kuzni) i rozmawiamy z nim zleci nam misje że mamy mu przynieść skrzynke żelaza z kopalni.Więć wyruszamy wychodząc z miasta skręcamy w prawo kiedy przejdziemy pod murem skręcamy w prawo ścieżką do góry.Po krutkiej wędrówce dojdziemy do kopalni będzie przed nią stał koleś godamy z nim daje nam żelazo no i idziemy z powrotem do miasta dajemy żelazo Albrosowi i misja zaliczona.Jak się nie myle to dastajemy 250 doświadczenia.
PS:Nieraz nie ma Albrosa w kużni bo jest w innej tam za mostem ale na początku nie mamy tam wstępu nie przejmujcie się jak go nie będzie to poczekajcie aż przyjdzie.Jutro napisze opis do innej misji nara.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Chrząszcz
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Chrząszcz
|
![]() Następna misja jaka opisze to NARROW UND DIE WOLFE.Wychodząc z miasta kierujemy się w prawo schodami w dół kiedy przejdziemy pod murem idziemy mniej więcej na lewo.Koło lasu stoi koleś imieniem Narrow gadmy z nim zleci nam misje że mamy iśc po jego kumpli.Idziemy więc do miasta gadamy z Jaegerem czy jakoś tak (stoi koło karczmy).Po rozmowie z nim gadmy z Graveyarnem stoi obok koło ogniska daje nam amulet zakładamy go i gadamy znowu z Jaegerem po rozmowie oddajemy amulet i cofamy się do Narrowa rozmawiamy z nim powinien zrobić obchód po lesie i pozabijać wszystkie wilki.Kiedy już to zrobi powinien cie zaczepić kiedy skączycie pogawędkę zaliczyci misje.
Mam taką prośbę zaciołem się w Diccuricu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Chrząszcz
|
![]() Przeszedłem misje DIE ERSTRE AUFGABE BERENGARS więc napisze jak ją przejść.Gadamy z Graveyarnem mówi nam że mamy wyzwać Kola na pojedynek następnie idziemy do Berengnata ma taką zbroje jak magnaci z G1 ale zieloną.Kiedy skączymy z nim rozmawiać Kol będzie już na arenie,idziemy tam staczamy z nim walkę nie jest to trudny przeciwnik i kiedy już wygramy zaliczymy misje.
Mam takie pytanie czy ktoś w ogóle gra w diccurica bo jak tak to niech zamieszcza tu opisy do misji bo jak narazie to ja tylko z Bogdanem6999 je zamieszczamy.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zbanowany
|
![]() GRAMY GRAMY w Diccurica
![]() Ja wykonałem pewne zadanie !! Nie pamiętam niemieckiej nazwy w każdym razie po polsku brzmi ona Przemieniony najemnik HAMOND!! ![]() A więc, znajdujemy dom najemnika imieniem Leofwin ( wraz z swoim kolega powinni patrolowac droge koło kopalni ), mieszka on w chacie położonej na prawo od Alwina( jak nie wiecie gdzie to poszukajcie ![]() Mag w porywie dobroci daje nam miksture ( jaką wybierzesz ) oraz liste składników na wywar odczyniający. Smoczy język ( jest w skrzyni za Badogiem czyli niedaleko początku gry, aby otworzyć skrzynie należy iść dalej za portal tam koło 2 goblinów jest klucz ), Bergmoss (zielona narośl na skały), piekielniki, skalne krzaczki ( poznacie bo w nazwie bedzie stein...), Grabmoss ( jest za farmą na nagrobku ), 3 ryżówy ( na koncentrację ![]() Gdy uzyskamy wszystkie składniki idziemy do Taliasana i dajemy mu składnki czekamy 1 dzień. Gdy dostaniemy miksture idziemy do chaty Leofwina i używamy jej !! po odmianie gadamy z Hamondem uczy was teras otwieranie skrzyni i kradzieży. Jak dobrze zagadamy to w istocie dowiemy sie że Hamond ukradła jeden z amuletów teleportacyjnych i odda wam go abyście dali Taliasanowi. KONIECCCCC jak nie wiecie o co chodzi to na GG piszcie 5380435 ![]() |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pan Cienia
|
![]() Fajnie, ale misje są chyba zbędne-chociaż skorzystają z nich ludzie ktorzy nie umieja ani angielskiego ani niemca (ja jade po angielsku i jest elegancko)
jedyny mój problem w diccuricu to szkolenie postaci ![]() zrecznosc i sila moze mi podrasowac facet podobny do cor angara gdy pracuje w kuzni w obozie Alwina (galyah chyba) jak cwiczy na górze mieczem to moze podszkolic w orezu dwurecznym ale... twirdzi ze brak mi doswiadczenia gdy przychodze do niego z 40 pkt nauki :/ oprawianie zwierzet- w malym zamku najemnikow Ale gdzie nauczyc sie obslugi kuszy, broni dwurecznej, otwierania zamkow, broni jednorecznej, lukow... akrobatyka jest do wyboru za arcanum golum dla maga ognia-kupca, ale gdzie te powyzsze??? I jeszcze taka rzecz: jakbym byl zainteresowany sciezka magii to u kogo mam sie szkolic z maną, kregami??? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Diccuric - Tłumaczenie | White Warrior | Pomoc w ukończeniu modów | 101 | 20-03-08 10:49 |