![]() |
#1 | ||
Berserker
|
![]() Cytat:
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zbanowany
|
![]() -Hmmm... Te dziwne kreski to chyba są bagna... Tak, to bagna. - Staram się odcyfrować mapę.
- Bezpieczniej byłoby jakbym udał się na północ. Przez Dusen do okolic Ukary... Ale to diabelnie długa droga. Za to do Piscoris jest krócej. A jak odbiję na rozstajach w lewo będę bliżej bagien. Postanawiam udać się drogą do Piscoris. Bez pośpiechu rozglądając się uważnie, w końcu droga prowadzi przez las, toteż coś może mnie zaatakować. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Berserker
|
![]() Z Miasta wychodzisz przez nikogo nie zaczepiany. Po pewnym czasie zagłebiasz się w las pomiędzy Archolos a Piscoris. Drogą podróżuje wiele osób, więc co jakiś czas mijasz kogoś idącego w stronę stolicy. Sam mijasz powoli się wlokące wozy, które poruszają się w stronę Piscoris. Do wieczora pokonujesz połowę trasy pomiędzy miastami. Wypada poszukac miejsca na nocleg. Widzisz, że wędrowcy rozkłądają się ze swoimi noclegami gdzie popadnie. Rozpalają ogniska i szykują posiłek.
Rozglądasz się w poszukiwaniu miejsca, gdzie mógłbyś przenocować. czego szukasz?
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zbanowany
|
![]() Rozglądam się w poszukiwaniu miejca nadającego się na biwak. Szukam w miarę spokojnego miejsca. Nie za blisko innych osób, pozostającego trochę w cieniu, tak by nie kusiła nikogo kradzież. Jak uda mi się znaleźć takie odosobnione to zwijam się w kłębek, ze sztyletem w zasięgu dłoni i zasypiam.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Berserker
|
![]() Widzisz w mroku kobiecą sylwetkę.
- Tak sam tu śpisz w mroku nocy? Nie potrzebujesz kobiecego towarzystwa, które rozpali twoje ciało i ukoi potem płonący żar? Za niewielką opłatą możesz mieć to wszystko, co spowoduje, że ta noc będzie niezapomnianym przeżyciem... - szepce namiętnym głosem kobieta. Jak widać traktem podróżują też ladacznice, które wykorzystują każdą okazję aby zarobić trochę złota.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zbanowany
|
![]() Wypatruję w mroku jej twarzy i gdy mi się to udaje o mało pawia nie puszczam.
Namiot w moich spodniach natychmiast opada. Takiej szkarady dawno nie widziałem. Nic dziwnego, że wyszukuje klientów po nocach. - Obejdzie się. - Mówię i rozglądam się czy aby na pewno wszystkie moje rzeczy są na swoim miejscu. Po "czymś" takim wszystko jest możliwe. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Berserker
|
![]() Okazuje się jednak, że to tylko twoje omamy, bo jest zbyt ciemno aby zauważyc rysy jej twarzy.
- O, nie wiedziałam że jesteś jednym z tych do wolą przystojnych chłopców zamiast hożej niewiasty. Ale za dodatkową opłatą mogę się tyłem nadstawić. - kobieta nie rezygnuje, wabiąc cię uwodzicielskim głosem. - Ciemno jest, to wyobraź sobie że jestem pięknym młodzieńcem... A może obsłużyć cię samymi ustami? -
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zbanowany
|
![]() To z pewnością jakaś prowokazja. Zapewne jej facet stoi tuż za drzewem i czeka, aż coś zacznę robić, by oskarżyć mnie o napastowanie kobiet
Wściekły tym, że mnie obudzono podnoszę się trochę, by po chwili powiedzieć jasno i dokładnie: - Spieprzaj, ladacznico. - Zastanawiam się czy nie ugodzić jej mym ostrzem, to znaczy sztyletem, lecz za duże tłumy tu są, toteż się wstrzymuję. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Berserker
|
![]() - O żesz ty... Cholerny owcojebca! Dupodaj końskim fiutem chędożony! Ty parchaty marszczycielu freda!! Jeszcze pożałujesz że nie skorzystałeś z moich usług! Zobaczysz! - Kobieta nieźle wkurzona odchodzi od ciebie i znika w ciemnościach.
Zauważasz, że zaraz zacznie świtać, więc dalsze spanie nie ma sensu. Z tego co słyszałeś po drodze, to zaraz powinien skończyć się las i zaczną się pola wokół Piscoris.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zbanowany
|
![]() Mam takie dziwne przeczucie, że jeszcze ją spotkam.
- Chędożona suka. Wyspać mi się nie dała. - Mówię wkurzony, a jej słowa najzwyczajniej w świecie mam w dupię. Postanawiam poczekać aż zrobi się wystarczająco jasno, by ruszyć w drogę. Wtedy bez zbędnej zwłoki ruszam dalej. Ostatnio edytowane przez Ancoron : 17-05-16 o 13:02. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Smutas - Mapa skarbu Rodericka Szubienicznika | Ancoron | Sesje RPG | 128 | 14-10-16 20:33 |
Dark - Mapa skarbu architekta | Ancoron | Sesje RPG | 53 | 11-09-16 19:49 |
Smutas - Mapa skarbu Śnieżnego Celforda | Spykers | Sesje RPG | 62 | 23-08-16 18:12 |
Bragomir - Mapa skarbu Gyktyga Błękitnoskórego | Smutas | Sesje RPG | 141 | 07-05-16 09:44 |
Mapa do skarbu | SebaZSRR | Pomoc | 2 | 28-05-08 23:19 |