![]() |
#279 | |
Chrząszcz
|
![]() Witam,
czytałem ten temat, ale nie mogę dotrzeć do tego, czy można grać w Gothic'a 2 nk MP, ale na takiej samej zasadzie jak w normalnym trybie na jednego gracza, ze wszystkimi zadaniami, od początku gry do końca, czy jest tylko możliwa walka między graczami? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Czarny Goblin
|
![]() O ile wiem, chodzi o zwykłą walkę. W alternatywnym multiplayerze, Accrescere (http://gmpa.com.pl/) są obecnie wprowadzani npc i nowy system prostych questów.
![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Chrząszcz
|
![]() Zastanawiam się, czemu na tym forum community Gothic jest tak żywe, a tak mało ludzi gra w Gothic Multiplayer. Konkretniej, w Gothic Multiplayer:Accrescere, który od zwykłego GMP jest ZNACZNIE bardziej rozwinięty - ma zaimplementowane NPC oraz potwory, system zapisywania kont, a od niecałego tygodnia posiada polski serwer MMORPG, na którym gra się całkiem przyjemnie, a klient gry waży zaledwie 7,5 megabajta (wymaga zainstalowanego G2:NK).
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Czarny Goblin
|
![]() Najważniejsze różnice są po stronie serwera, krótko mówiąc tak jak normalny Gothic pozwala na pisanie skryptów i przez to dodawanie npc, questów i ogólnie oskryptowanej fabuły. Korzysta z Lua, czyli języka skryptowego wykorzystywanego w mnóstwie gier: http://en.wikipedia.org/wiki/Categor...ed_video_games
No i zawiera coś tak elementarnego jak obsługę bazy danych mySQL, czego chyba nie ma w GMP. Generalnie GMP miało bardzo słabe podstawy programistyczne. Owszem, potem je rozbudowywali, przerabiali, przepisywali część na nowo, ale to dalej za mało. GMA od początku było tworzone z lepszym podejściem.
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Chrząszcz
|
![]() Nowy temat stworzyłem, bo ten nawet nie wyskoczył na wyższe miejsce po napisaniu w nim i nie był widoczny. GMP a GMP:A to dwie różne bajki, dwa różne teamy, dwie różne gry.
I nie wiem, jak ludzi poznanych na forum mam nazywać "znajomymi do gry". ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Jaszczur
|
![]() Mam problem z GMP , otóż znalazłem sobie w folderze starym gmp - installer zainstalowalem wlaczam a tam takie coś : U:PAR:Couldn't connect with update server! Check if your internet is working! (line 0) :
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
slugabeliara
|
![]() Goticzek multiplayer żyje i ma się dobrze odświeżam http://gothic-multiplayer.com/
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Multiplayer-Gothic jakieś wieści ? | Herr | Dyskusja | 68 | 01-09-11 21:15 |
Multiplayer | @Guru@ | Pomoc | 3 | 13-11-10 18:01 |
gothic multiplayer arena | piotrekpipa | Pomoc | 0 | 18-10-10 21:42 |
Pomysł na multiplayer w kolejnym dodatku do Gothic | Kid Rock | Myrtana | 1 | 21-11-05 14:25 |