|
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
![]() |
#61 | |
Pan Cienia
|
![]() Popieram. Skrytobójstwo w poprzednich gothicach było traktowane pomacoszemu. W Arcanii można by je rozwinąć. Bylyby to umiejętności do nauczenia się u jakiejś Gildii Zabójców. Dla takich średnich postaci dobrze by było posiadać takie umiejętności, nie trzeba zabijać całego miasta żeby zabić szefa.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Chrząszcz
|
![]() eeemmm... Cieżka sprawa z tym zabójstwem "po cichu"... W Gothic 3 było to zainicjowane. W innych Gothicach też, jadnakoż myślę, że nie powinno tego być w Arcanii. Chociaż ta "twarzyczka" głównego bohatera A Gothic Tale mówi mi, że on nie byłby jakimś siłaczem tylko takim sobie łotrzykiem.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Krwiopijca
|
![]() Według mnie ciekawy pomysł z technikami cichego zabijania. A ja mam jeszcze taki pomysł zeby nasz Bezimienny potchodził do wroga uderzał go powiedzmy z piesci (czyli ogłuszał) i efektownie wyciągał bron jednoczesnie raniąc wroga.
Co wy na to.? |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Lewacki głos na Twoim forum
|
![]() Albo zaczynacie dyskusje na poziomie, albo zamykamy temat do odwołania, lub nieodwołania. Każdy post, który będzie miał linijke lub dwie +/- cytat zostaje wywalony, o upomnieniach w formie ostrzeżenia też można pomyśleć, wiec apeluje o coś dłuższego, niż "Fajnie by było machać lagą jak w G1" itd.
![]() |
![]() |
#68 | ||
Zindoktrynowany
|
![]() Val dołączył do Zielonych? ;O
Cytat:
Co do walki to proponowałbym coś na wzór wiedźminowskich stylów, na potwory,ludzi i grupowy. Można by dodać jakieś QTE,przy np. zablokowaniu jakiegoś potężnego ciosu i kontry czy finiszu. Cóż może jestem jakiś GORE,ale w Gothicu brakuje mi odcinania kończyn... Brak w poprzednikach także "fizyczności" tj. zakradając się od tyłu do człowieka i uderzając go młotem w głowę,ten powinien polecieć do przodu. Oczywiście powyższe opcje mogłyby być opcjonalne,żeby wszyscy byli glad&happy.
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Krwiopijca
|
![]() Mi by najbardziej odpowiadał ''beat 'em up'' styl. Coś z mieszanką Ninja Gaiden, różne kombinacje oraz kombinacja kontry (Assassin's Creed). Nie zaszkodziło by też rozbrajanie przeciwników z miecza, łuku czy kuszy (Mirror's Edge) a także cios od tyłu który przebija przeciwnika na wylot i... zabija (było w Gothic 3, ale miecza jak przebija na wylot nie widać). Aha, no i pchnięcie tarczą było by też dobre.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
|
![]() ja bym chciał skrytobójstwo w Gothic 4
![]() ![]() ![]() Fajnie by było móc podejść po cichu do szefa, zabić go i wycofać się. Wtedy byłoby mnie kłopotów, zwłaszcza, gdyby ten szef miał ochroniarzy. A gdyby skrytobójstwo zostało rozwinięte w Arcanii, to dobrze by było, żeby dodali Gildię Skrytobójców, ukrywajacej się w jakiejść dobrze zamaskowanej kryjówce, do której Bezio mógłby dołączyć i otrzymywać jakieś zlecenia dotyczące zabicia po cichu ![]() ![]() ![]() |
|
RPG |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |