Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Gothic II: Noc Kruka > Pomoc
Przeładuj stronę Obrażenia od broni

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 17-06-06, 19:32   #1
Michal G_pl
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: szpital
Posty: 18
Domyślnie

Gdy miałem 20 pkt zrc i biłem "mieczem" to wydaje mi sie że takie same obrażenia zadawalem gdy miałem 40 lub 45 zręczności. A żeby zadawać większe obrażenia od broni typu Betty, Rapier, Miecz trzeba pakować w zręczność czy w siłę ??
RPG
Michal G_pl jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 17-06-06, 20:26   #2
Tomek121201
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 15
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Michal G_pl@17-06-2006, 18:33
Gdy miałem 20 pkt zrc i biłem "mieczem" to wydaje mi sie że takie same obrażenia zadawalem gdy miałem 40 lub 45 zręczności.  A żeby zadawać większe obrażenia od broni typu Betty, Rapier, Miecz trzeba pakować w zręczność czy w siłę ?? 
338880



Z tego co wiem (ale mogę się mylić) to zawsze, we wszystkich mieczach przy obrażeniach liczy się siła ale nie jestem tego pewien lecz jeśli się mylę to z góry przepraszam



----------------
RPG
Tomek121201 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-06-06, 01:22   #3
smerf z
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: maj 2006
Posty: 21
Domyślnie

w broniach białych zawsze sie liczy siła nawet jak wymagają zręczności żeby ich używac
__________________
OBLIVION FORUM WSZYSCY FANI MUSZĄ TU BYĆ <--- pomóżcie mi rozwinąc to forum




RPG
smerf z jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 18-06-06, 12:49   #4
Buli1987
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Skąd: Z zamglonej oddali.......
Posty: 11
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Michal G_pl@17-06-2006, 18:33
Gdy miałem 20 pkt zrc i biłem "mieczem" to wydaje mi sie że takie same obrażenia zadawalem gdy miałem 40 lub 45 zręczności.  A żeby zadawać większe obrażenia od broni typu Betty, Rapier, Miecz trzeba pakować w zręczność czy w siłę ?? 
338880
Z tego co mi wiadomo,moge sie mylic mimo ze zeby uzywac np.rapiera trzeba ladowac w zrecznosc to i tak obrazenia sa wieksze kiedy masz wiecej siły(moge sie mylic :P )
Załączone Grafiki
File Type: jpg thumb_dziewczyny_z_gothic_3.jpg (34.1 KB, 15 wyświetleń)
RPG
Buli1987 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-06-06, 21:25   #5
Kepor12
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: luty 2005
Skąd: Newworld
Posty: 5
Domyślnie

Do tego takze jest potrzebna umiejetnosc poslugiwania sie jedno lub dwureczna bronia bo dzieki temu zadaje sie czesciej obrazenia krytyczne a nie tylko wiecej sekwencji ciosow
RPG
Kepor12 jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 19-06-06, 21:34   #6
Yzerman
Czarny Szermierz
 
Yzerman awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Vritanis
Posty: 580
Domyślnie

Używam często miecza mistrzowskiego i powiem, że zręczność jest potrzebna tylko , żeby móc
założyć ten miecz. Wystarczy mieć do niego 65 zręczności , przy poziomie 90 obrażenia zadaje się te same jakie zadawało się przy poziomie 65.
__________________
[IMG]...[/IMG]

" Ive said that I will strike down Void; This is still foretold by fate... shall it be here?...

This place is as good as any to wield my sword "Altaria Falling Again
Didn't expect them? So... They must be a miracle ...
RPG
Yzerman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-06-06, 13:21   #7
Michal G_pl
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: szpital
Posty: 18
Domyślnie

Cytat:
Wystarczy mieć do niego 65 zręczności
Pomyłka , trzeba mieć 60 zręczności.

Cytat:
przy poziomie 90 obrażenia zadaje się te same jakie zadawało się przy poziomie 65.
Więc robienie Łowcy smoków który ma około 200 zrc. i 15 siły nie ma sensu
RPG
Michal G_pl jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-06-06, 15:33   #8
kapitan Garond
Skazaniec
 
Zarejestrowany: kwiecień 2005
Posty: 191
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Michal G_pl@20-06-2006, 10:22
Pomyłka , trzeba mieć 60 zręczności.
Więc robienie Łowcy smoków który ma około 200 zrc.  i 15 siły nie ma sensu 
340503
ma sens ale wtedy nie walczysz mieczem a łukiem, miecz jest tylko ostatecznością
RPG
kapitan Garond jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-06-06, 20:36   #9
Michal G_pl
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: szpital
Posty: 18
Domyślnie

Cytat:
ma sens ale wtedy nie walczysz mieczem a łukiem, miecz jest tylko ostatecznością
No to chyba zaszne się szkolić w łucznictwie.Bo do tej pory uczylem sie 1h. Jeszce 1 poziom i bede walczyc mieczem mistrzowskim po mistrzowsku

Mam jeszce taki problem: mam na sobie ? łuk [(włącze gothica i zobacze jaki)chyba zadaje 35 lub 45 obrażeń] i on sie napina sam na ciele Wybrańca i po kilku sekundach wraca do normalnego stanu i to tylko tej jeden łuk
RPG
Michal G_pl jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 20-06-06, 23:25   #10
Yzerman
Czarny Szermierz
 
Yzerman awatar
 
Zarejestrowany: maj 2006
Skąd: Vritanis
Posty: 580
Domyślnie

Z każdym łukiem tak jest to normalna sprawa. Może nie zdażyło ci się to z innymi łukami . łucznictwo jak się wyszkolisz do 34 to potem kaienne tabliczki dają chyba 32 punkty.
Wszystko dobrze dział Noc Kruka miecz mistrzowski wymaga 65 zręczności
__________________
[IMG]...[/IMG]

" Ive said that I will strike down Void; This is still foretold by fate... shall it be here?...

This place is as good as any to wield my sword "Altaria Falling Again
Didn't expect them? So... They must be a miracle ...
RPG
Yzerman jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 21-06-06, 12:32   #11
Michal G_pl
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: sierpień 2005
Skąd: szpital
Posty: 18
Domyślnie

Cytat:
Z każdym łukiem tak jest to normalna sprawa. Może nie zdażyło ci się to z innymi łukami .
oczywiście ze z innymi tak bylo np. strzelam z luku i jest koniec strzal to Bezimienny zaklada naciągniety luk, i wraca do normalnego stanu gdy mam strzaly i go napne... A ten SAM się napina i "rozpina"

Cytat:
Wszystko dobrze dział Noc Kruka miecz mistrzowski wymaga 65 zręczności
Serio nie zauważylem
RPG
Michal G_pl jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 22-06-06, 11:29   #12
Paladyn wiary
Czarny Goblin
 
Zarejestrowany: czerwiec 2006
Skąd: Ogniste Niebosa
Posty: 153
Domyślnie

Cytat:
Originally posted by Michal G_pl@17-06-2006, 18:33
Gdy miałem 20 pkt zrc i biłem "mieczem" to wydaje mi sie że takie same obrażenia zadawalem gdy miałem 40 lub 45 zręczności.  A żeby zadawać większe obrażenia od broni typu Betty, Rapier, Miecz trzeba pakować w zręczność czy w siłę ?? 
338880
Naturalnie trzeba pakować w zręczność i 1h.Im więcej masz zręczności tym większe obrażenia.Siła nic ci nieda.To tak samo jak byś chciał używać łuku a pakujesz w siłe, bezsensu.
RPG
Paladyn wiary jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Obrażenia <<Cieniostwór>> Pomoc 18 24-10-06 17:06
Obrażenia Karol16 Pomoc 7 11-05-06 09:10
większe obrażenia GoTo Pomoc 3 11-04-05 12:45


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.