Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna
Przeładuj stronę [G1] Wywala mi co chwilę.

Zamknięty Temat
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 28-11-04, 22:56   #1
Adamus
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Skąd: Wrocław
Posty: 8
Domyślnie Gothic, wywala mi co chwila

Cześć

Mam problem, a w zasadzie to raczej więcej niz problem. Od kilku dni gram w Gothica i podczas np. ataku na jakieś zwierzę lub szybkiego zwrotu akcji, gra wywala mi się do systemu Windows. Nie mozna nawet pograć 2-3 minut, bo znów wywala. Zmniejszyłem tekstury, by sprawdzić czy to przyniesie jakis efekt....nic.

Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje?. Grałem w Gothica 2 i tylko jeden raz gra wywaliła mnie do Windows. Przecież wg zdrowego rozsadku, to Gothic 2 powinien mieć większe wymagania niż jego poprzednik a tym samym szybciej robić takie numery co Goyhic.

W czym tkwi problem?. Mam przeprowadzoną defragmentacje. Posiadam Durona 900 MHz, 256 MB RAM, HDD 40 GB, karta grafiki GForce 4 MX440

pozdrawiam
RPG
Adamus jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-11-04, 23:18   #2
Lord Gregor
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: sierpień 2004
Skąd: Mroczne królestwo Beliara
Posty: 42
Domyślnie

na twojim miejscu zainstalowałbym jeszcze raz gothica.
miałem ten sam problem a później po ponownym zainstalowaniu było wporzondku.
__________________
Niech Beliar ukaże swoje oblicze, aby niewierni mogli się nawrócić...
RPG
Lord Gregor jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 28-11-04, 23:51   #3
Donovan
Administrator
 
Donovan awatar
 
Zarejestrowany: luty 2004
Posty: 2 102
Domyślnie

Coś musi siedzieć albo w Twoim kompie, albo twoja płytka jest wadliwa i powoduje takiego rodzaju błędy. Proponuje, jak mój 'przedmówca', ponownie o przeinstalowac grę, najlepiej opartą już na oryginalnej wersji.
Sam grałem na podobnych klimatach (sprzęt) i wszystko było jak w najlepszych porządku, oczywiście nie licząc tych typowych bugów.
RPG
Donovan jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-11-04, 00:27   #4
Anya
Demon
 
Zarejestrowany: luty 2004
Posty: 588
Domyślnie

Wg mnie są trzy sposoby na taki problem:

a) Spróbuj zwiększyć pamięć wirtualną:[list][*]Prawym przyciskiem myszy kliknij ikonę "Mój komputer" [My Computer] na pulpicie. [*]Kliknij polecenie "Właściwości" [Properties] w menu skrótów. [*]Kliknij kartę "Zaawansowane" [Advanced]. [*]Kliknij pole "Opcje" [Settings] "wydajności" [Performance]. [*]Przejdź do zakładki "Zaawansowane" [Advanced] i kliknij "Zmień" [Change] [*]W oknie dialogowym "Pamięć wirtualna" można zmienić parametry pliku stronicowania. [rozmiar początkowy, rozmiar maksymalny itd.] [Ustaw na więcej] Po zmianie ustawień kliknij przycisk "Ustaw" [Set], a następnie kliknij przycisk "OK". [*]Jeżeli wyskoczy okno z komunikatem o ponowne uruchomienie to: "Potwierdź"[list]
Reinstall Gothic2
c) Dokup drugą kość RAM'u...tak abyś miał 512DDR.

PS Regulamin "Pomoc Techniczna" [TU]
PS Podobne problemy innych użytkowników: [TU] & [TU] & [TU] & [TU] & [TU] & [TU] & [TU]
__________________
:: FISH SPAM WILL RESULT IN A BAN ::
RPG
Anya jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-11-04, 15:07   #5
Adamus
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Skąd: Wrocław
Posty: 8
Domyślnie

Dzięki Wszystkim za odpowiedzi

Zrobiłem defragmentacje partycji, zwiększyłem pamięć wirtualną a także reinstalowałem sobie Gothica. Teraz gra chodzi bezproblemowo, a co najważniejsze - płynnie.

Pozdrawiam
RPG
Adamus jest offline  
Góra
Nieprzeczytane 29-11-04, 16:36   #6
Pakomat
Krwiopijca
 
Zarejestrowany: listopad 2004
Posty: 14
Domyślnie

1.do szukania danych tematow sluzy ikona "szukaj" na stronie
2.do błąd napewno zwiazany z windows XP poniewaz on jest tak cinki ze grac sie nieda
3.zainstaluje se win98 albo milennium(lepiej milenium) polecam kazdy prawie kazdy mial taki sam problem poszukaj tematów albo zobacz te co podala ania
__________________
Vallheru=the best
GG3293706
RPG
Pakomat jest offline  
Góra
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic wywala w nieoczekiwanych momentach Informatyk Pomoc techniczna 1 14-03-08 10:32
wywala przy wczytywaniu leszkus Pomoc techniczna 2 11-02-08 16:23
Wywala mnie do Windowsa robakx1 Pomoc techniczna 3 12-04-06 22:08


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.