Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Ogólnie o uniwersum > Pomoc techniczna > Pomoc Techniczna [G3]
Przeładuj stronę [POMOC] Jak zmniejszyć rendering w G3 cm 2.6.2?

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 15-11-15, 13:21   #1
Nosi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2015
Posty: 5
Domyślnie [POMOC] Jak zmniejszyć rendering w G3 cm 2.6.2?

Witam. Pogrywam sobie w G3 z CM 2.6.2. Mam całkiem dobrego laptopa - LENOVO Intel i3 4x 2.4 GHz, 6gb Ram i całkiem niezłą kartę graficzną. Ustawiłem wysoki rendering przy instalacji myśląc, że raczej nie sprawi to kłopotów. A jednak. Przez daleki rendering, głównie na otwartych przestrzeniach, mam masakryczne lagi. W pomieszczeniach, miastach gothic chodzi perfekcyjnie. Nie jest to wina ''ultra'' ustawień tylko właśnie renderingu ( w razie komentarzy, że to wina grafiki) Chciałem poprosić Was o pomoc w zmianie odległości renderingu na minimalny, chyba da się zmienić w ge3.ini, lecz ekspertem w tym nie jestem i samemu się za to biorąc lub posługując się niekompletnymi informacjami z internetu jeszcze bym to, lekko mówiąc, spieprzył.
RPG
Nosi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-15, 13:41   #2
Gregorius™
   
 
Gregorius™ awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2015
Posty: 1 051
Domyślnie

Jest taka możliwość że Twój laptop nie uciągnie tego aspektu, o ile pamiętam podczas instalacji można było wyłączyć ten "rendering" bo ta opcja jest naprawdę dla mocnych maszyn.
__________________

RPG
Gregorius™ jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-15, 13:52   #3
Nosi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2015
Posty: 5
Domyślnie

Właśnie sprawdzam jak sprawuje się gothic po zainstalowaniu Razera (Game booster) na różnych szczególowościach. Na niskich mam 30 FPS- gdzie grafika jest znacząco zmniejszona. Na średnich mam te prawie idealne 50 pare FPS, gra chodzi pięknie i zauważyłem, że jakość renderowanych przestrzeni jest... perfekcyjna... Na wysokich i bardzo wysokich pojawia się te 30 i 20 fps, gra już laguje, ale rendering jest gorszy... Chciałbym grac na tej bardzo dużej szczegółowości także zostawiam ultra, jednak ten rendering dobija. Laptop to laptop, stacjonarnym nie jest. Podejrzewam, że stacjonarny z tym sprzetem uciągnąłby..

Tylko własnie nie wiem jak ten rendering wyłączyc, a od nowa nie chce zaczynać gry :/
RPG
Nosi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-15, 14:12   #4
Gregorius™
   
 
Gregorius™ awatar
 
Zarejestrowany: czerwiec 2015
Posty: 1 051
Domyślnie

Nie wiem czy by nie pomógł reinstall gry, i przy następnym instalowaniu odznaczył bym tego "rendering" (tylko przy kopi zapasowej save) to tylko propozycja, nwm czy od nowa nie bd musiał zaczynać
__________________

RPG
Gregorius™ jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-15, 15:26   #5
Rabittous
Syn boży
 
Rabittous awatar
 
Zarejestrowany: grudzień 2003
Skąd: Synagoga Syna Boga
Posty: 10 285
Domyślnie

Skopiuj save'y to nie bedziesz musial zaczynac od nowa, po reinstalacji


Pozatym nie przejmuj sie swoim sprzetem, Gothic 3 sam w sobie jest tak fatalnie zoptymalizowany, ze nawet na kozackich kompach beda problemy. Taka "uroda" tego bubla heh
__________________
Gdy zaczniesz krzyczeć z przejęciem: Na pomoc!
Charon by odpiąć łódź wejdzie na pomost,
wielu z nas będzie w tym mieście jak co noc
szukać okazji, by być szybszym niż cięcie Atropos...
RPG
Rabittous jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 15-11-15, 17:10   #6
Nosi
Chrząszcz
 
Zarejestrowany: listopad 2015
Posty: 5
Domyślnie

Okej, dzięki za rady, tak zrobię
A co do optymalizacji, miały te mody to zmienić, troszkę to poprawiło+ game booster też dał sporo. Jakoś nie mam takich lagów jak wcześniej ^^
RPG
Nosi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
jak zmniejszyć poziom many ? Nikodu Pomoc 2 03-01-14 02:45
POMOC RISEN - KARYGODNY BŁĄD ! BAGA O POMOC ! Dyskotekowiec Pomoc 5 24-02-13 23:57
Jak zmniejszyć wage filmu nie tracąc jakości (gothic 2 NK) FilpuPL Pomoc 8 25-07-10 18:08
Pomoc Adix997 Dyskusja 1 21-04-10 21:48
[NK] pomoc konik Pomoc techniczna 1 15-02-05 13:01


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.