Wróć   Forum Gothic - ArcaniA: Gothic 4 > Inne > Hyde Park > Gry
Przeładuj stronę Wiedźmin - The Witcher

Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
Nieprzeczytane 12-10-07, 14:18   #13
Saphir
Zębacz
 
Saphir awatar
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Midgar
Posty: 243
Domyślnie

Cytat:
Plusem tej gry są również stosunkowo małe wymagania sprzętowe co bardzo cieszy graczy ze słabszym sprzętem
O czym ty mówisz? Małe wymagania? One są wysokie, zbyt wysokie jak na tą grafikę. 1GB ramu straszy? A procesor? trzeba potwora.
Zresztą, miałem pre-ordera zamówionego, ale gdy ujawnili, że wymagania ze średnich zrobiły się minimalne, z poczuciem wielkiego zawodu... anulowałem zamówienie. Szkoda.
__________________
Brat Zinga
RPG
Saphir jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-10-07, 14:28   #14
Randal Walles
Cieniostwór
 
Randal Walles awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 503
Domyślnie

Jak procesor 1,8GHz i karta 128MB ram to wysokie wymagania to ja jestem baletnicą co raczej możliwe nie jest. Zgodzę się, że 1GB ram to dużo jak na minimum ale to napisałem. Nie mów, że jak za taką grafę procesor 2,8GHz, 2GB ram i 256 ram na karcie to sporo.

PS: I nie chcę się tu chwalić, że mam takiego wypasionego kompa, że na maxa mi bez zacinki pójdzie, bo tak nie jest, ale na większych niż średnie mi pójdzie, a na części do kompa wydałem trochę ponad tysiąc złotych więc to nie jest taki spory wydatek. Rozumiem, że nei wszyscy mogą przeznaczyć tysiaka na części do pc-ta, ale np. ja nie kupiłem wszystkiego od razu.
__________________
hehe

Ostatnio edytowane przez Randal Walles : 12-10-07 o 14:32.
RPG
Randal Walles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-10-07, 16:23   #15
Mistrz Nordmaru
Polna Bestia
 
Mistrz Nordmaru awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Skąd: : : : jestem? Z Trzebnicy...
Posty: 94
Domyślnie

Cytat:
Napisał Zinzangur Zobacz post
TW będzie pierwszą gierką, którą odpalę
ale chodzi o two worlds czy the witcher bo się pogubiłem



A co do wiedźmina to jest on podobno gotowy w 100% ale nie chcą zrobić takich błędów jak w gothic 3. I dopracowują kod gry...
__________________

http://pl.youtube.com/watch?v=8yAQlX...eature=related

100 post napisałem 19.15:28
RPG
Mistrz Nordmaru jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-10-07, 18:19   #16
Saphir
Zębacz
 
Saphir awatar
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Midgar
Posty: 243
Domyślnie

Cytat:
Jak procesor 1,8GHz i karta 128MB ram to wysokie wymagania to ja jestem baletnicą co raczej możliwe nie jest.
Po pierwsze: do odpalenia na minimalnych potrzeba 1,8 GHz, tak. Ale to procesor dwu-rdzeniowy. Na kartę nie patrz, może sobie mieć 128 mb pamięci. A widziałeś screeny z wyłączonymi błyskami graficznymi? Antyaliasingiem? Zmniejszonymi detalami? TW wygląda wspaniale (jak na RPG) na ultra-high i samych high. Bez tych bajerów, gra jest brzydka. Dlatego nie widzę powodu, by podawać takie wymagania, skoro ustawienia graficzne były na poziomie low-med?
Witam baletnicę! xP
__________________
Brat Zinga
RPG
Saphir jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 12-10-07, 18:35   #17
Randal Walles
Cieniostwór
 
Randal Walles awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 503
Domyślnie

Jak athlon64 2800+ jest dwurdzeniowy to... nie no nie powiem znowu, że jestem baletnicą. Ten procek jest gorszy od tego co mam (athlon64 3200+ kręcony na 2200MHz). Te bajery, o których napisałeś obsługuje nawet GF 7300GT, którą mam więc nie mów, że to jest jakiś najnowszy drogi model. Oczywiście ta karta nie wystarczy na max detale, ale pozwala na dużo efektów.
__________________
hehe
RPG
Randal Walles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-10-07, 15:12   #18
Mistrz Nordmaru
Polna Bestia
 
Mistrz Nordmaru awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Skąd: : : : jestem? Z Trzebnicy...
Posty: 94
Domyślnie

qrcze, przesrańcie siękłucićbo wiedźmin (the witcher) jeszcze nie wyszedł i nie mamy pojęcia o wymaganiach, pamiętacie z g3, niby na gf 5500 pójdzie a tu na gf 6600 czasami nie chodzi (patrz mój kolega) więc jeszcze nic nie wiemy a to że przeczytałeś na jakiejś stronie to chyba nie wiesz czy to prawda!!!


Edit: hmm, jak tak im wierzycie to, to was nieco ostudzi: http://www.witcher.phx.pl/index.php?action=wymagania
__________________

http://pl.youtube.com/watch?v=8yAQlX...eature=related

100 post napisałem 19.15:28

Ostatnio edytowane przez Mistrz Nordmaru : 23-10-07 o 15:17.
RPG
Mistrz Nordmaru jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-10-07, 15:28   #19
Saphir
Zębacz
 
Saphir awatar
 
Zarejestrowany: październik 2006
Skąd: Midgar
Posty: 243
Domyślnie

Cytat:
qrcze, przesrańcie siękłucićbo wiedźmin (the witcher) jeszcze nie wyszedł i nie mamy pojęcia o wymaganiach, pamiętacie z g3, niby na gf 5500 pójdzie a tu na gf 6600 czasami nie chodzi (patrz mój kolega) więc jeszcze nic nie wiemy a to że przeczytałeś na jakiejś stronie to chyba nie wiesz czy to prawda!!!
Och, jakie to słodkie, ty się o nas troszczysz. Co z tego, że Wiedźmin nie miał oficjalnej premiery? Wiem, że niektórzy swoją paczkę już dostali około południa, już grają od dosyć dawna. Och, nie mamy pojęcia o wymaganiach. Wiesz, skoro nie mamy o nich bladego pojęcia, to dlaczego dałeś do nich linka?
Cytat:
Jak athlon64 2800+ jest dwurdzeniowy to... nie no nie powiem znowu, że jestem baletnicą. Ten procek jest gorszy od tego co mam (athlon64 3200+ kręcony na 2200MHz). Te bajery, o których napisałeś obsługuje nawet GF 7300GT, którą mam więc nie mów, że to jest jakiś najnowszy drogi model.
Czy ja gdzieś napisałem, że Athlon 2800+ jest dwurdzeniowy? Nie? I nawet nie mówiłem, że GF 7300GT to najnowszy model i drogi, choć wiem, że to dobra (nawet bardzo) karta. Nie podałem żadnego przykładu sprzętu, wiec nie wiem, skąd ty to wziąłeś.
A zresztą, nie kłóćmy się; w końcu rozmawiamy tu o grze, która bynajmniej nie jest tak ważna jak np. dyskusja o końcu świata xD Gra ma bawić, ot co.
__________________
Brat Zinga
RPG
Saphir jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-10-07, 18:41   #20
Randal Walles
Cieniostwór
 
Randal Walles awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 503
Domyślnie

Zgadzam się z tobą nie ma sensu kłócić się o coś co ma bawić Jutro powinien mi Wiedźmin przyjść więc wtedy się wszystko okaże^^.
__________________
hehe
RPG
Randal Walles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 23-10-07, 23:36   #21
Makashi
 
 
Makashi awatar
 
Zarejestrowany: luty 2006
Skąd: Kaplica mojego Pana, Jezusa Chrystusa, Zbawcy Europy
Posty: 357
Wyślij wiadomość przez AIM do Makashi
Domyślnie

Dobra. Jako, że ja juz miałem okazję zagrać uchylę trochę tajemnicy. Generalnie prawie wszystko będzie SPOILEREM więc czytacie na własną odpowiedzialność:
1. Mój komputer 1024 RAM, GF 7600GS, Pentium IV - gra całkiem nieźle śmiga w rozdzielczości 1280 - 1024. Tylko cut - scenki to porażka na moim kompie.

2. Lokacje bardzo długo się ładują (choć to też może być kwestia techniczna)

No dobra. Tu zaczynamy prawdziwy spoiler

Spoiler 


A więc naprawdę warto zagrać!
__________________


[Sucharmistrz][Sługa Klasztoro][Oni-chan]
RPG
Makashi jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-07, 09:17   #22
Sero
Czarny Goblin
 
Sero awatar
 
Zarejestrowany: wrzesień 2006
Skąd: wziąć hajs? :]
Posty: 88
Domyślnie

Wczoraj został mi doręczony świeżutki Wiedźmin. Pewnie chcielibyście, żebym podzielił się z wami, moimi uwagami :P No, więc mogę was zapewnić, że CDPR stworzył naprawdę dobrą grę. Z początku trudno jest się przyzwyczaić do sterowania, ale na szczęście wystarczy kilka minut, aby zaznajomić się z systemem walki i poruszania. Grę poprzedzają dwa długie intra. Pierwsze przedstawia nam walkę Wiedźmina z strzygą Addą, z opowiadania "Wiedźmin", które zostało dołączone do podstawowej wersji gry.

Grafika nie powala, ale też nie jest brzydka. Natomiast jeśli chodzi o optymalizację silnika, to na moim PC (c2d e6550, asus p5kc, 2 x 1GB OCZ, 800 MHz CL4, x1950Pro, Seagate Barracuda 16 MB cache, Sata II) Gra chodzi, na najwyższych ustawieniach bez żadnej zacinki. Pomiędzy poszczególnymi lokacjami (dziedziniec, wnętrze itd.) gra dokonuje wczytywania, co czasami odrobinę irytuję.

Muszę już kończyć, może jutro, albo ktoś inny opowie wam więcej o Wiedźminie :P Jednakże w moich oczach wypadł bardzo pozytywnie x]

Zapodam pare screenów :P
1
Wnętrze Kaer Morhen 1
Dziedziniec Kaer Morhen
Mapa
Menu
Wnętrze Kaer Morhen
__________________
siallaala
RPG
Sero jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-07, 14:37   #23
Mistrz Nordmaru
Polna Bestia
 
Mistrz Nordmaru awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Skąd: : : : jestem? Z Trzebnicy...
Posty: 94
Domyślnie

wow wyrąbiste ta gra nadaje sie idealnie do screenów, a ja dostane ją dopiero na mikołaja...
__________________

http://pl.youtube.com/watch?v=8yAQlX...eature=related

100 post napisałem 19.15:28

Ostatnio edytowane przez Mistrz Nordmaru : 24-10-07 o 14:37. Powód: napisałem jia zamiast ja ahahahahahahahahahaha no nie mogę...
RPG
Mistrz Nordmaru jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Nieprzeczytane 24-10-07, 19:17   #24
Randal Walles
Cieniostwór
 
Randal Walles awatar
 
Zarejestrowany: luty 2007
Posty: 503
Domyślnie

W końcu mam Wiedźmina Według mnie jest to świetna gra. Grafika jest prześliczna (G3 może się schować), do sterowania przyzwyczaja się w jakieś dziesięć minut, system walki po prostu miodzio. Nie znam gry, w której byłby lepszy Alchemia też jest zajefajna, podoba mi się to, że Geralt nie chleje eliksirów tak jak to ma miejsce w, np. Diablo.

Na moim sprzęcie chodzi niemal na maxa. Obniżone mam tylko: jakość cieni (średnie), trawy (średnia), filtrowanie anizotropowe (x 10) i zasięg widzenia (przeciętny). Na tych ustawieniach chodzi mi płynie. Mam AMD Athlon 64 3200+ (2200 MHz po kręceniu), Galaxy GF 7300GT 256 ram 256 bit, 2GB ram dual chanel GoodRam.
__________________
hehe
RPG
Randal Walles jest offline  
Góra Odpisz z cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Gothic 3 vs Wiedźmin Ertix Dyskusja 440 06-08-12 02:31
wiedźmin Mistrz Nordmaru Fantastyka 20 23-12-07 18:17
Wiedźmin Stoiczkow Gry 18 16-05-04 02:49


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.