![]() |
#1 | |
Polna Bestia
|
![]() Czy tylko mi się wydaję że walka na włączonym SI nie jest bardziej wymagająca a raczej wkurzająca?
Przykładowo nie realne blokowanie ataku broni 2h np. lagą gdzie przeciwnik nie porusza się nawet o centymetr. Gram wojownikiem i mam dylemat. Lepiej grać na włączonym SI + poziom średni czy na wyłączonym SI + poziom trudny? Bez SI czuje się jakbym oszukiwał i chciałem zapytać Was o zdanie, być może macie podobne odczucia że gra nie robi się z tą opcją trudniejsza a po prostu głupia. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Kąsacz
|
![]() Moim zdaniem walka z włączonym SI robi się ciekawsza. Wystarczy pamiętać o bieganiu wkoło przeciwnika, każdy ma w sumie inną taktykę. Towarzysze bardziej się przydają, dzik nie może już zabić orka. A przynajmniej z tego co pamiętam.
Na zwierzęta typu wilk/dzik/warg polecam uderzenie zwykłe, odbiegnięcie pare kroków w tył i znowu aż do końca. Działa nawet jak są w grupie po 3/4. W wypadku orków pamiętaj o odbieganiu kiedy zadaje silny cios z góry i zaatakowaniu od tyłu. Na orków i ludzi działa combo zwykłe + szybkie uderzenie. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Czarny Goblin
|
![]() Ja od siebie moge Ci polecic poziom trudny + SI
![]() ![]() Wazna sprawa - do walki ze zwierzetami jak masz okazje bierz towarzysza.Nasi pomocnicy sa na poziomie trudnym strasznie trudni do zajezdzeniai.Ja z Gornem zawsze czyszcze okolice Okary,Silden, Gothe.No chyba ze walczysz z orkami , tu juz jest troche gorzej ale i tak w porownaniu do wczesniejszych patchy ( ja gram na wszystkich najnowszych dodatkach ) radza sobie dobrze. Jeszcze dodam - chociaz sadze ze mozesz wiedziec- ze jezeli Twoj pomocnik ma malo zycia i widziz ze nie dasz rady mu pomoc mozesz uciec na pewna odleglosc i jak wracasz ma pelne HP ( oczywiscie to samo dotyczy jego przeciwnikow ) |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Chrząszcz
|
![]() Ja Gram na średnim wył SI a włączony alternatywny balans..ale wydaje mi się i to pytanie kieruje do was..ze na włączonym balansie handlarze maja mało złota..jak grałem parę miesięcy wcześniej to pamiętam że mieli po 10 20 tysięcy a teraz niedawno zacząłem grać i co początkowo tak jak np Gelford czy Joey np..maja po 2 lub 3 tysiace
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Czarny Goblin
|
![]() Grywam na trudnym bez balansu i na średnim z balansem.
Ale tylko jednoręcznym. Gra dwuręcznym wydaje mi jakby była z automatu o poziom trudniejsza. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Alternatywna historia Gothic III | Gothic Apologus | WIP | 25 | 16-11-11 11:10 |
Gothic 3 Alternatywna S.I | CorAngar2925 | Porady i spoilery | 4 | 18-09-10 11:12 |
Historia Alternatywna | axel_next | WIP | 4 | 17-09-06 22:52 |