|
![]() |
#1 | |
Chrząszcz
|
![]() Otóż czytałem na gothicpedii oraz GothicSite (Sam w Arcanię FoS nie grałem) iż boginią tak naprawdę jest Adanos... Jakie są wasze odczucia co do tego, bo dla mnie jest to jak ,,Moda na Sukces`` wersja średniowieczna.
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Swordmaster
|
![]() Ja także o tym słyszałem. Cóż powiedzieć...? Jeśli aprobować te zmiany w ŚP, to przynajmniej Adanos istnieje, a że jako kobieta to jeszcze pół biedy (w Kapitule po prostu damy kobietę
![]() ![]()
![]() Dowódca Batalionu IV/Członek Gildii Pisarzy -NAJLEPSZY LITERAT ŚWIĘTEGO PRZYMIERZA- Ostatnio edytowane przez Dassanar : 24-11-11 o 15:18. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Jaszczur
|
![]() Adanos aka Bogini jest kobietą a Innos I Beliar to jej dobry i zły humor. Czyli tak jak typowa kobieta od zachcianek której zależą(załeżały bo została wygnana przez Bezia) losy świata
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Swordmaster
|
![]() Jasne, Ty mi nie musisz tłumaczyć o co tutaj chodzi, bo to wcale takie trudne nie jest do wydedukowania. Pytanie tylko, komu się aż tak nudziło, żeby takie bzdury powymyślać...?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
WT
|
![]() Jak to komu? Autorowi scenariusza do Arcanii. W trylogii Gothic było to chociaż sensownie przedstawione, czyli najpierw był jeden bóg, od którego oddzieli się dwaj pozostali i tak powstała trójka braci: Innos, Adanos i Beliar. A pomysł z połączeniem ponownym tego w jedną boginię, jest po prostu chory...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Swordmaster
|
![]() Tak, tak, to wtrącenie miało dodać trochę efektowności ;p
Tak mi teraz do głowy przyszło: a może twórcy Arcanii naoglądali się Seksmisji i postanowili sparafrazować pewien cytat: "Nieprawda! Adanos była kobietą!" ? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Krwiopijca
|
![]() Ja rozumiem, że oni już by chcieli, żeby nikt ich nie kojarzył z PB, więc wszystko zrobią na swój sposób, ale bez pewnych przegięć... Chcieli sprzedać arcanię, i zarobić kupę kasy, dali więc w nazwie "gothic", co moim zdaniem było dosłownym bluźnierstwem. Tytuł był im potrzebny do dobrej promocji, reszty chcą się wyprzeć... Wg. mnie ten niezapomniany klimat 1 i wspaniałą, nieliniową fabułę, oraz tę niezwykłość zawdzięczamy właśnie PB. Bez nich dalsze części gothica nie mają racji bytu. Takie moje zdanie.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Jaszczur
|
![]() Wy chyba nie do końca słuchaliście Xarasa o tym co on powiedział o Bogini . Mianowicie mówił iż jest ona starsza od trójcy ( Innos Beliar Addanos ) i może być ich siostrą lu nawet matką albo ich wcześniejszym wcieleniem . Mówił też ze jej wyznawcy dawno wyginęli . Według mnie Bogini była ich matką .
|
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Jaszczur
|
![]() I może Melitele też była kobietą!!!
@syn varantu erykpawel nie chce mi się rozpisywać gdzie wasze myślenie jest mylne. Umrzyjcie.
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Adanos | Gienio | Pomoc | 5 | 25-06-11 23:37 |
Adanos i Innos vs. Beliar? | Xardas 1993 | Dyskusja | 19 | 21-06-11 14:35 |
Dlaczego Innos lub Beliar a nie Adanos... | ucho180 | Dyskusja | 7 | 28-04-10 18:43 |