![]() |
#1 | |
Ojciec
|
![]() Co sądzicie o tym aby zrobić serwer Team Speak dla Gothic Site? Jest to luźna propozycja, nad którą warto się zastanowić i przemyśleć. Coraz częściej, my userzy, toczymy między sobą rozmowy na Team Speak'u, jednak po co się włóczyć po obcych serwerach skoro można by było mieć swojski?
Tutaj pada pytanie do osób zarządzających. Czy dało by radę zrobić coś takiego? Aby utworzyć serwer Gothic Site na Team Speak? Czy stoją jakieś przeszkody ku temu? Jednak niekoniecznie musi być to Team Speak, może to być coś innego. Głównie chodzi mi tutaj o komunikację głosową i pomyślałem o tym programie ![]() Osobiście nie znam się na tym, na tworzeniu serwerów itp. dlatego podkreślam, że jest to luźna propozycja, którą warto przemyśleć i dlatego pytam czy dało by radę, co jest potrzebne, jakies osoby itp. I tu też nie chodzi o nie wiadomo co, tylko po prostu o coś, co umożliwiłoby komunikację głosową userom. Pozdrawiam ![]()
“God will not let you take me.” Ostatnio edytowane przez Dark : 24-03-14 o 00:04. |
|
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Lewacki głos na Twoim forum
|
![]() To niech ktoś postawi sobie serwer ventrillo na kompie. Do ośmiu osób jest za free.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Ojciec
|
![]() Cytat:
Po prostu chodzi o to, że jak nie raz wchodzimy sobie grupką na TS'a, a że wszyscy jesteśmy grupką z GS'u, fajnie byłoby aby był ten "swojski" serwer, zamiast szlajać się po innych. I tu nie chodzi o taką zwykłą konfę Skype'ową jak wspomniałeś - bo tak to można się umówić i pogadać. Ale o serwer dostępny w każdej chwili dla każdego usera. I jak już wspomniałem - nie musi być to koniecznie Team Speak. Dla wyjaśnienia powiem że chodzi mi o coś takiego mniej więcej jak "głosowy shoutbox" ;p w tej sytuacji TS wydaje mi się najlepszy.
“God will not let you take me.” Ostatnio edytowane przez Dark : 23-03-14 o 23:39. |
||
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
WT
|
![]() Dopóki forum nie odżyje, to nie widzę sensu zastanawiania się nad serwerem do gadania przez mikrofon. Zatem bardziej trzeba pomyśleć nad czymś, co przyciągnie ludzi i ich zatrzyma, a nie będzie wyłącznie fajnym bajerem. Bo na obecną skalę, to faktycznie konferencja na Skypie wystarczy, a na nią można się umówić wcześniej.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ojciec
|
![]() Myślę że taki "bajer", dla 4 osób nawet wystarczy. Poza tym na forum, codziennie rejestruje sie przynajmniej jedna osoba, wiec moze to byc w pewnym sensie "zacheta" zeby zostac tu na dluzej.
np. wchodzi taka osoba na forum, zobaczy ze mamy serwer TS, wchodzi na niego, patrzy - w jednym pokoju siedzi np. Domas, dolacza, wita sie, zadaje pytanie itd. Poza tym mało osób ktore tu wchodzi, wie o istnieniu shoutboxa i nie wiedza gdzie to sie znajduje. A jezeli taka osoba chce wejsc na forum, zadac banalne pytanie dot. Gothica, a nie chce zakladac nowego tematu... to wychodzi, bo nie wie ze mamy shoutbox. Wiec mimo wszystko, mysle ze takie cos byloby przydatna rzecza.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Krwiopijca
|
![]() Chcemy całkowicie własny serwer czy jakiś większy kanał nam starczy?
Jeżeli chodzi o kanał to mój znajomy ma taki średni serwer i mogę go poprosić o załatwienie kanału dla nas nawet tak na jakiś czas jak chcemy mieć własny server. Jego nazwa to ts.zagrajmowo.pl. PS. Na team Speaku siedzę dość dużo po 4 6 godzin więc mogę być jakimś strażnikiem chanelu albo serva ![]()
RPG![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Krwiopijca
|
![]() Ponawiam prosbe, uwazam ze to swietny pomysl, gracze mogliby dopytywac odnosnie wielu detali dotyczacych gry na tsie.
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Nabór do The Dark Team | krzys837 | Dyskusja | 5 | 07-05-13 18:05 |
Team Fortress 2 | Elem | Gry | 33 | 10-07-12 18:39 |